H Purina στηρίζει τις τροφές σκύλων Beneful ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες εναντίον της

Purina -2-

O γίγαντας στη ξηρά τροφή σκύλων Purina ξεκίνησε μια εθνική καμπάνια στην Αμερική για την υποστήριξη της μάρκας Beneful την περασμένη εβδομάδα ενώ η συλλογική καταγγελία  εναντίον της, εδώ,  αναπτύσσει τους ισχυρισμούς της ότι η δημοφιλής τροφή αρρωσταίνει τα σκυλιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC

Η τροποποιημένη καταγγελία κατά των ξηρών τροφών σκύλων Beneful της εταιρείας Nestle Purina Petcare κατατέθηκε στις 8 Ιουνίου στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της  Καλιφόρνια,προσθέτει 26 επιπλέον κηδεμόνες κατοικιδίων ζώων από την μία άκρη της Αμερικής έως την άλλη.

Η καταγγελία ισχυρίζεται πλέον ότι η Beneful περιέχει τοξίνες και ότι η Purina έχει προσφέρει μετρητά ως ανταλλαγή με την σιωπή αυτών που διαμαρτύρονται για τη μάρκα.

Η τροποποίηση στη καταγγελία έρχεται με την εθνική καμπάνια της εταιρείας που ξεκίνησε τη περασμένη εβδομάδα για να υπερασπίσει τα προϊόντα της.

Η καμπάνια  με τίτλο “Στέκομαι πίσω απο την Beneful” ( I Stand Behind Beneful) έρχεται με μια ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times και με ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό που δείχνει εργαζομένους που φτιάχνουν την Beneful να ταϊζουν τα δικά τους κατοικίδια, σύμφωνα με την εταιρεία.

“Αλήθεια είναι ότι είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το προϊόν Beneful και δεν υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα” λέει ο Keith Schoop,αντιπρόεδρος των εταιρικών σχέσεων της Purina στο NBC News.“Σκεφτήκαμε ότι  ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξουμε αυτή την υπερηφάνεια είναι η πραγματικότητα μέσα από τους άνδρες και τις γυναίκες που φτιάχνουν τη Beneful και ταίζουν με αυτή τα δικά τους κατοικίδια ζώα.”

85C86925-0AB6-42F5-B695-09F5AE58B9DEΗ εταιρεία καταχώρησε μια ολοσέλιδη διαφήμιση στη δεύτερη σελίδα στην εφημερίδα New York Times την Κυριακή μετά το αρχικό ξεκίνημα της την εβδομάδα που μόλις πέρασε.

Ο ενάγων και κηδεμόνας κατοικιδίων ζώων, Frank Lucido, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ένα από τα σκυλιά του πέθανε και άλλα δύο αρρώστησαν μετά την κατανάλωση Beneful, ήταν αυτός που ξεκίνησε την αρχική μήνυση εναντίον της Purina στις αρχές Φεβρουαρίου φέτος.

Διαφήμιση της Purina Beneful / New York Times June 14. Purina

Ο Jeffrey Β Cereghino, δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση κατά της Purina είπε ο ίδιος αλλά και τα δικηγορικά γραφεία που συμμετέχουν στη συλλογική καταγγελία ότι έχουν έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους που πιστεύουν ότι τροφές  Beneful μπορεί να έχουν δηλητηριάσει  τα σκυλιά τους.

“Η αμεσότητα του κόσμου που ήθελαν να συμμετέχουν ήταν πραγματικά κάτι το εξαιρετικό”,είπε

Η τροποποιημένη καταγγελία συμπεριλαμβάνει 26 επιπλέον ενάγοντες με παρόμοιες ιστορίες και αξιώσεις για την Purina που παρέλειψε να αποκαλύψει ότι η μάρκα περιέχει τοξικές για τα ζώα ουσίες,συμπεριλαμβανομένων και των βιομηχανικού βαθμού Γλυκόλες (IgG), μόλυβδο, αρσενικό και μυκοτοξίνες.Η μήνυση αποζητά αποζημιώσεις 5 εκατομμυρίων  δολλαρίων για τις ζημιές που προκλήθηκαν.

H Purina συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς της καταγγελίας δημοσιεύοντας μια εκτενή δήλωση της στην ιστοσελίδα της στις 9 Ιουνίου ως απάντηση στη τροποποιημένη μήνυση. “Είμαστε πραγματικά ενοχλημένοι από τις συνεχιζόμενες ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες,” είπε ο Schopp στο NBC News.

Η εταιρεία αναφέρει σε δήλωση της ότι η Beneful δεν περιέχει IgG,αλλά υψηλού επιπέδου ποιότητας – ανθρώπινης κατανάλωσης – προπυλενογλυκόλη.

Ενώ οι βιομηχανικού τύπου γλυκόλες δεν έχουν εγκριθεί για χρήση σε τρόφιμα από την FDA, η προπυλενογλυκόλη έχει εγκριθεί ως ασφαλή για χρήση στον άνθρωπο και στις τροφές για σκύλους. Η αρχική αγωγή ανέφερε προπυλενογλυκόλη αντί της IgG.

Η δήλωση της Purina αναφέρει επίσης ότι γίνονται δοκιμές για πάνω από 150 ουσίες συμπεριλαμβανομένων  των μυκοτοξινών, του μόλυβδου και του αρσενικού, ως μέρος των προγραμμάτων που συνιστώνται από την εποπτεία της ασφάλειας των τροφίμων και των προτύπων ασφαλείας.

Ο Dr. Kurt Venator, διευθυντής της κτηνιατρικής  στρατηγικής και προγραμμάτων της Purina δήλωσε ότι,  οι αυστηρές προδιαγραφές δοκιμών επεκτείνονται επίσης  και στα συστατικά των προμηθευτών τους.

“Τα προϊόντα της Purina είναι σύμφωνα η ξεπερνούν την ποιότητα των τροφίμων και των προτύπων ασφαλείας”,είπε.

Τα κατοικίδια ζώα που αναφέρονται στη καταγγελία ποικίλλουν σε ηλικία και στη διάρκεια που κατανάλωναν Beneful πρίν αρρωστήσουν αλλά τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν :έμετο, διάρροια, απώλεια της όρεξης, δυσλειτουργία του ήπατος ή των νεφρών, ανεπάρκεια, επιληπτικές κρίσεις, ακόμα και θάνατο.

Ο ενάγων Rob Benham από Βερσαλλίες-Ιντιάνα, είπε στο NBC News ότι ο ίδιος και η οικογένειά του πιστεύουν ότι η Beneful είναι υπεύθυνη για το θάνατο της Sadie, ένα 7 ετών mini Terrier Fox και των προβλημάτων υγείας του 5χρονου Shih Tzu τους ,Willie.

“Purina είναι μια οικία λέξη, νιώσαμε πολύ ασφαλείς να το κάνουμε αυτό», είπε.

Μέσα σε ένα μήνα η Sadie άρχισε να χάνει βάρος δραματικά,είπε ο Benham.

Όταν πήγαν στον κτηνίατρο ενημερώθηκαν ότι η Sadie είχε αναπτύξει προβλήματα με το συκώτι της και θα χρειαζόταν φαρμακευτική αγωγή. Αλλά ο κτηνίατρος δεν ήταν σε θέση να βρει την αιτία του προβλήματος.587D29B2-5F95-4AA1-A217-643841975E11

Ο Willie,5 ετών υπέφερε από προβλήματα στο συκώτι και τα νεφρά ενώ τώρα αναρρώνει.Ο Βenham πιστεύει ότι ευθύνεται η αλλαγή της τροφής του σε Beneful. Sadie,κάτω, ένα 7χρονο Miniature Fox Terrier, πέθανε τον Οκτ.2013 μέσα σε 4 μήνες που άλλαξε τη διατροφή της σε Beneful. Rob Benham.Ο Benham, 47 ετών, άρχισε να ταϊζει με Beneful τα σκυλιά του τον Ιούνιο 2013 εν μέρη για οικονομικούς λόγους , είπε.

“Ήταν μια στιγμή αμηχανίας”, δήλωσε ο Benham. “Δεν μπορούσε να φανταστεί κανέναν λόγο για αυτό που συνέβαινε.”

Τα συμπτώματα έγιναν χειρότερα.

“Άρχισε να έχει πρόβλημα με την όρασή της και κλιμακώθηκε παντού“, είπε. “Ήταν πάντα ένα υγιές σκυλί.”
“Στις 19 Οκτωβρίου του 2013, την χάσαμε,” είπε ο Benham με δάκρυα στα μάτια.

Ο Cereghino είπε ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία ανάμεσα στη  νέα καμπάνια της εταιρείας και στο πως συμπεριφέρεται στους ανήσυχους πελάτες της.

Η τροποποιημένη καταγγελία ισχυρίζεται ότι Purina έχει επικοινωνία με τους καταναλωτές οι οποίοι αναρτούν αρνητικές εμπειρίες με τη Beneful στα social media και ενώ αρνείται την ευθύνη της προσφέρει μετρητά σε αντάλλαγμα για να έρθει σε περιοριστικές συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι συμπεριλαμβάνει ένα αντίγραφο συμφωνίας μη αποκάλυψης  μιας καταγγελίας που αφορά τη Beneful.

Ο Schopp, εκπρόσωπος της Purina δήλωσε ότι τυχόν συμφωνίες εξυπηρέτησης πελατών και αποζημιώσεις είναι “καλής θέλησης χειρονομίες” από την εταιρεία και μια κοινή πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλούς κλάδους.

“Οποιαδήποτε ώρα οι καταναλωτές μας έχουν ερωτήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας όπου αξιολογώντας η όχι τους έχουμε απαντήσει άμεσα και παρέχουμε αποζημιώσεις σαν δείγμα καλής θέλησης”. είπε .”Το μήνυμα  ότι αυτό είναι κάτι που μόλις ξεκίνησε ή υπάρχει κάποιο είδος αρνητικού κινήτρου είναι ανοησία.”

Οι ξηρές τροφές σε  κροκέτα που κατονομάζονται στη μήνυση είναι: Purina Beneful Healthy Weight, Purina Beneful Original, Purina Beneful Incredibites και Purina Beneful Healthy Growth For Puppies, Purina Beneful Healthy Smile, Purina Beneful Healthy Fiesta, Purina Beneful Healthy Radiance και Purina Beneful Playful Life.

Διαβάστε περισσότερα εδώ :

Συλλογική Μήνυση Στη Purina Για Το Θάνατο 4000 Σκυλιών