Παραλίες για σκύλους – επιτρέπεται το κολύμπι ?

Επιτρέπεται ο σκύλος στη παραλία:  Χάρτης 


‘Ενα χρόνιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και όλων των κηδεμόνων κατοικίδιων ζώων ετοιμάζει να ικανοποιήσει άμεσα το υπουργείο Ναυτιλίας, επιτρέποντας σε συγκεκριμένες παραλίες το κολύμπι των δεσποζομένων ζώων, αναφέρουν δημοσιεύματα. IMG_4905Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-typos, αναμένoνται απο το Υπουργείο Ναυτιλίας ειδικοί χάρτες αλλά και πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού για την προβολή της ρύθμισης στο εξωτερικό, με τα πρώτα μηνύματα από τα τουριστικά γραφεία να είναι άκρως θετικά.

Δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας αναφέρει σχετικά με αρκετά δημοσιεύματα που ήθελαν pet friendly παραλίες με αποφάσεις Δήμων: “Λάθος τα δημοσιεύματα για την επιλογή παραλιών pet friendly από Δήμους της χώρας.Σας κάνουμε γνωστό ότι κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν ισχύει, όπως δεν ισχύουν και οι κανονιστικές αποφάσεις των Δήμων που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και με την γνωστή αντιφιλοζωική κουλτούρα που διακρίνει τους περισσότερους, έσπευσαν να εξορίσουν τους κηδεμόνες σκύλων στις πιο απόμακρες παραλίες.”παραλίες

Οι αναμενόμενες για τους κηδεμόνες τετράποδων κολυμβητών θαλάσσιες περιοχές ,όπως έχουν αναρτηθεί έως τώρα στο Διάγεια και σε άλλα μέσα.

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας

Καθορίζει την παραλία στη θέση Βουρλέζα, Πόρτο Ράφτη, ως θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς. Στην παραλία, θα πρέπει να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ώστε να καθορίζεται ο χώρος και να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς καθώς και οι λουόμενοι στο σύνολο τους. (απόφαση)

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ΑΕ ορίζει την παραλία Πανόραμα  ως τη μόνη παραλία που πληροί τα κριτήρια για κολύμβηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.Η παραλία ΜΑΡΙΚΕΣ καλοσωρίζει τα ζώα συντροφιάς σε  πινακίδα και με τις ευχές του  Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Ραφήνας, του ΟΛΡ,της Φιλοζωϊκής Ραφήνας-Πικερμίου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Νηρέας” (απόφαση και περισσότερα)

Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση της παραλίας με την ονομασία «ακτή Χέλμη»,ως  καθορισμένη θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς. (απόφαση)

Δήμος Ερέτριας

Δεν προβαίνει στον καθορισμό και υπόδειξη θαλασσίων περιοχών για το λούσιμο δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, διότι οι παραλίες του Δήμου Ερέτριας είναι τουριστικές.(απόφαση)

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Καθορίζει για το λούσιμο δεσποζομένων ζώων συντροφιάς τον θαλάσσιο χώρο στη θέση «Βλυχάδα» στον κάμπο Αλιβερίου. (από οικία Γάσπαρη έως γεφυράκι) (απόφαση)

Δήμος Καρύστου

Καθορίζονται  παραλίες στις οποίες επιτρέπεται το λούσιμο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Καρύστου ως εξής:

Α) Η παραλία «Κατσούλι» κάτω από τον ΒΙΟ.ΚΑ Καρύστου.

Β) Η μικρή παραλία στην δεξιά πλευρά στην θέση Κεφάλα στην περιοχή Λυκόρεμα Μαρμαρίου.Γ) Η παραλία στην εκβολή του μεγάλου ποταμιού και 100 μέτρα δεξιά προς τη πλευρά του λιμανιού των Νέων Στύρων.Δ) Οι παραλίες «Βραχάκια» και «Μύτη» Αλμυροποτάμου. (απόφαση)IMG_7816

Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Εισηγείται τις κάτωθι θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο δεσποζομένων ζώων συντροφιάς:α). Παραλία ¨Κολοβρέχτη΄΄ Δ.Κ Ψαχνών καιβ). Παραλία ΄΄ Διαλισκάρι΄΄, περιοχή Αγ. Ειρήνη Τ.Κ Στροπώνων.(απόφαση)

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΥΜΝΙΩΝ Λίμνης «ΚΟΧΥΛΙ» Ροβιών «ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ»Ροβιών «ΣΑΝΙΔΕΣ»ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΗΡΕΩΣ Βλαχιάς «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ» Πηλίου «ΤΗΓΑΝΑΚΙΑ» Μαντουδίου ΣΚΑΛΑ ΦΟΡΤΩΣΕΩΣ(πρώην Σκαλιστήρι)ΚΥΜΑΣΙ Κηρίνθου «ΑΓΚΑΛΗ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΛΕΩΣΑγίας Άννας «ΑΓΚΑΛΗ»Κοτσικιά «ΡΟΔΑΚΙ» Αχλαδίου «ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΡΙ» (απόφαση)

Δήμος Σκοπέλου

Καθορίζει τις θαλάσσιες περιοχές για τη ∆ηµοτική Κοινότητα Σκοπέλου την περιοχή ΝΙΚΟΛΕΑ και στην ∆ηµοτική Κοινότητα Γλώσσας την περιοχή “ΓΛΥΣΤΡΑ προς ΚΑΒΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ” (απόφαση)

Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου

Επιτρέπεται εντός του θαλάσσιου χώρου: Χολιοµόδι στη Σκάρφεια.Αριστερά στο «Camping Leonidas» πλησίον στις εκβολές του χειµάρρου.Μεταξύ Καλάµου και Αγίου Κων/νου από την περιοχή Κοτσιδάκος προς δυτικά του Καλάµου.Στο Ασπρονέρι ανατολικά 100 µέτρα µετά την πινακίδα των έντονων ρεµάτων κάτω από την ιδιοκτησία της κτηµατικής που δεν έχουµε σπίτια.Χρυσή Ακτή.Τσαρεϊκα στα Καµένα Βούρλα (κάτω από ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ) (απόφαση)

Δήμος Μεγαρέων

Καθορίζει θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τη Νέα Πέραμο την περιοχή «Πούντα» μεταξύ της λέσχης των Προσκόπων και της εκβολής αγωγού ομβρύων υδάτων: Στίγμα του κέντρου παραλίας συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87) Χ: 448688,974 Ψ:4205465,641. (απόφαση)

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Καθορίζει παραλίες σε 4 περιοχές ευθύνης του Δήμου στον θαλάσσιο χώρο των οποίων θα επιτρέπεται το λούσιμο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στις εξής ακτές:

1.Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου – Περαχώρας Εμπροσθεν αναχώματος Σχολής Μηχανικού, στο Λουτράκι (στίγμα μέσου παραλίας φ:37ο 57΄17.34΄΄ Β λ:22ο 57΄46.79΄΄ Α).

2.Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων Παραλία Αγ. Θεοδώρας, θέση ‘’Φάρος’’ (στίγμα μέσου παραλίαςφ:37ο 54΄55.44΄΄ Β λ:23ο 05΄37.21΄΄Α)

3.Δημοτική Κοινότητα ΙσθμίαςΣτον Κάβο Ισθμίας στηθέση ‘’Μύτικας’’ (στίγμα μέσου παραλίαςφ:37ο 54΄11.79΄΄ Β λ:23ο 00΄44.47΄΄ Α)

4.Τοπική Κοινότητα Πισίων Στον Σχοίνο μεταξύ θέσης ‘’Αγ. Βλάσιος’’ και οικισμού ‘’Βαμβακιές’’ (στίγμα μέσου παραλίας φ:38ο 03΄16.96΄΄Β λ:23ο 04΄8.60΄΄ Α) (απόφαση)

Δήμος Κορινθίων

Α) παραλία τέρμα Κολιάτσου στην Κόρινθο, και Β) παραλία της τοπικής κοινότητας Κ. Άσσου από την ευθεία εκβολής του ποταμού Ράχιανι με ανατολική φορά και σε έκταση διακοσίων (200) μέτρων από το σημείο εκκίνησης (απόφαση)

Δήμος Σικυωνίων

Κ α θ ο ρ ί ζ ε ι τα παρακάτω σημεία της παραλίας που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, ως χώρους για την πρόσβαση και κολύμβηση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:

1.Το τμήμα παραλίας βόρεια της οδού Ολυμπιονικών (σούπερ μάρκετ LIDL) έως το χώρο του πρώην εργοστασίου NILONCA, στο Κιάτο

2.Το τμήμα παραλίας βόρεια του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου, από το λιμενοβραχίονα έως τις εκβολές του ποταμού Ελλισώνα, στο Κιάτο

3. Θέση «πικραγγουριά», το τμήμα παραλίας δυτικά της κοίτης του ποταμού Σελίανδρου και σε μήκος είκοσι (20) περίπου μέτρων, στη Τ.Κ. Διμηνιού.

4. Το τμήμα παραλίας ανατολικά της κοίτης του ποταμού Σελίανδρου και σε μήκος είκοσι (20) περίπου μέτρων, στη Τ.Κ.Κάτω Διμηνιού. (απόφαση)

Διακοπτό

Στην Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού καθορίζεται η θαλάσσια περιοχή στις εκβολές του Βουραϊκού ποταμού έως 150 μ. ανατολικά αυτών.(απόφαση)

Παραλία Κάτω Αχαΐας

Παραλία Κάτω Αχαΐας στη Θέση Μπούκα (από το τέλος του δρόμου αντλιοστάσιου της Αεροπορίας ως εκατό μέτρα αριστερά. (απόφαση)

Παραλία Κάτω Αχαΐας «Παλιοβορός»

Από παλαιό camping Κρούσα έως πριν την στροφή για Αλυκές (απόφαση)

Δήμος Πηνειού

Προτείνει παραλία για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προκειμένου να εκδοθεί νομοθεσία που θα καθορίζονται συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές που θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, την παραλία μεταξύ Μπούκας και Καλυβίων Μυρτουντίων. (απόφαση)

Δήμος Ευρώτα

Καθορίζει θαλάσσια περιοχή όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων και συγκεκριμένα τη θέση «πλησίον των εκβολών ποταμού Ευρώτα, προς την πλευρά της παραλίας του Έλους, έμπροσθεν ιδιοκτησίας Δήμου», με τις συντεταγμένες ενδεικτικού σημείου του χώρου Χ=383689,66 Ψ=4073732,01, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις των κριτηρίων που αναγράφονται στο υπ. αρ. 2354/31-10-2014 έγγραφο του Λιμεναρχείου Γυθείου έγγραφο του Λιμεναρχείου Γυθείου.(απόφαση)\

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Όσο αφορά τη Δ.Ε. Τυρού προτείνεται παραλία για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προκειμένου να εκδοθεί νομοθεσία που θα καθορίζονται συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές που θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, την παραλία Πέρα Τηγάνι. Για την Δ.Ε. Λεωνιδίου δεν προτείνεται παραλία από το Δ.Σ.(απόφαση)

Δήμος Δυτικής Μάνης

Συμφωνεί με την εισήγηση του εισηγητή και εγκρίνει την απαγόρευση ζώων συντροφιάς από την 1η Μάη έως την 31η Οκτωβρίου στις παραλίες Στούπας, Καλόγριας και Σάντοβας του Δήμου Δυτικής Μάνης. (απόφαση)686

Δήμος Ανατολικής Μάνης

Καθορίζει, ύστερα από τις προτάσεις της ΔΚ Γυθείου και Τοπικών Κοινοτήτων, στο Δήμο Ανατ. Μάνης τις θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ως κατωτέρω:

– ΔΕ ΓυθείουΔΚ Γυθείου: «Δύο εκτάσεις τριάντα μέτρων έκαστη, η πρώτη στην παραλία Σελινίτσα,πλησίον παραλίας Λακωνίς, με έναρξη από τον τοίχο και προς το ξενοδοχείο «Αέρηδες»και η δεύτερη στη παραλία Μαυροβούνι, έμπροσθεν ιδιοκτησίας αγροκτήματοςΜπουτσιαράκου και Πουλάκου, όπως απεικονίζονται στις συνημμένες αεροφωτογραφίεςκαι με στίγμα σταυρό.»

– ΤΚ Καλυβίων: «θέση Καμάρες, τοποθεσία Βουρλακιάς, ονομασία Αστρίτσικο, με τηνπροϋπόθεση ότι τα ζώα θα πληρούν όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και δεν θα ενοχλούν τους υπόλοιπους λουόμενους.»

– ΤΚ Νεοχωρίου: «ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΑΛΕΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.»

– ΤΚ Σκουταρίου: « παραλία <Στενολάκωμα>, η οποία βρίσκεται αριστερά από τη παραλία<Καλαμάκια> και έχει είσοδο από το κεντρικό δρόμο για το χωριό Καλύβια.»

– ΔΕ Ανατ. Μάνης ΤΚ Έξω Νυμφίου: «το Δ.Δ. ΕΞΩ ΝΥΜΦΙΟΥ στη θέση ΧΑΛΙΚΙΔΙ»

– ΤΚ Κότρωνα: «Βαθεία στη θέση Εγγλέζου» και «Μύλοι»

– ΤΚ Λάγιας: «1.Άγιος Κυπριανός 2.Κάλαμος οικισμό Αχίλλειον 3.Βαθύ οικισμός Πάλιρος4.Κοκκινόγεια»

– ΔΕ Οιτύλου ΤΚ Βάθειας: «Έξω Κάπποι.»

– ΤΚ Οιτύλου: « θέση «Σκοινί – Κάτω Πλατύ» στον οικισμό Καραβοστάσι.»

– ΤΚ Πύργου Διρού: « στη θέση «Σπαθάρι» στον οικισμό Χαρούδα.» (απόφαση)

Δήμος Ελαφονήσου

Για τη διενέργεια θαλάσσιου λουτρού δεσποζομένων ζώων συντροφιάς προτείνει τη θαλάσσια περιοχή πίσω από τον κάβο του Καλόγερα, περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα :Β 36 μοίρες 30′ 40, Α 022 μοίρες 58′ 13Β 36 μοίρες 30′ 49, Α 022 μοίρες 58′ 23 (απόφαση)

Δήμος Κυθήρων

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων ορίζει τις παρακάτω περιοχές, όπως αυτές φαίνονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας απόφασης:

1-στην Αγία Πελαγία στην αριστερή μεριά του «Νέου Κόσμου»

2-στο Καψάλι στην δεξιά μεριά του «Πίσω Γυαλού»

3-στο Διακόφτι στο Μακρονήσι στην γέφυρα δεξιά όπως πηγαίνουμε στο Λιμάνι

Δήμος Αγκιστρίου

Στη παραλία μετά τη ΔΕΗ (απόφαση)

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας

1] Καθορίζει θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το λιμένα Ερμιόνης , στην εξομοιούμενη ζώνη από το σημείο της γλίστρας έμπροσθεν του Β΄ Λιμενικού Τμήματος με στίγμα 37.387168 23.247323 έωςτην ιρλανδική διάβαση με στίγμα 37.388878 23.248326.

2] Δεν καθορίζει θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τους λιμένες Πορτοχελίου και Κοιλάδας, επειδή ο υφιστάμενος χώρος καταλαμβάνεται από προβλήτες και κρηπιδώματα και δεν παρέχεται η δυνατότητα λόγω μη προσβασιμότητας των ζώων στην θαλάσσια περιοχή. (απόφαση)

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας

Καθορίζει τη θαλάσσια περιοχή πλησίον των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή του Γριµπόβου , για το λούσιµο των δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς (απόφαση)

Δήμος Ιθάκης

Προτείνει προς τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης τις παρακάτω παραλίες της Νήσου Ιθάκης στις οποίες θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς :

1] Παραλία «Ταμπακαριό» στο Βαθύ Ιθάκης.

2] Παραλία έναντι του Κτιρίου Εντευκτηρίου στο Βαθύ Ιθάκης. Γ) παραλία «Πλακούτσες / Μαυρωνά» στην Τοπική Κοινότητα Κιονίου (Βορείου) Ιθάκης.(απόφαση)

Δήμος Αμφίπολης

Επιτρέπει σύµφωνα µε την παραπάνω εισήγηση ,το λούσιµο των ζώων συντροφιάς, στον χώρο του λιµανιού του ∆ήµου.(απόφαση)

Δήμος Βόλβης

Στην είσοδο του στρατοπέδου «Θαλασσία» στη Δυτική Παραλία Σταυρού Συντεταγμένες: 40’40’36.36’’Β 23’41’37.55’’Δ. (απόφαση)

Δήμος Σιθωνίας

Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας να καθορίσουν θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και να επανέλθει το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.(απόφαση)

Δήμος Θερμαϊκού

1] Παραλία Αγγελοχωρίου : Αρχή : 40ο 29΄31.47΄΄Β-22ο 49 02.60΄΄ Ε Τέλος : 40ο 29΄55.36΄΄Β-22ο 49 02.54΄΄ Ε Απόσταση: αρχή – τέλος 120m

2] Παραλία Επανομής : Αρχή : 40ο 26΄31.47΄΄Β – 22ο 51 53.28΄΄ Ε Τέλος : 40ο 26΄23.23΄΄Β – 22ο 51 48.41΄΄Β Απόσταση: Αρχή – τέλος 300m.

“ψηφίζουν υπέρ της εισήγησης με τις εξής παρατηρήσεις – προτάσεις: στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας να καθοριστεί ζώνη 75 μ., από την περίφραξη του ΠΙΚΠΑ με κατεύθυνση προς ανατολικά, να συμπεριληφθούν και θαλάσσιες περιοχές στην Περαία μετά το ΚΑΠΠΑ, στους Ν. Επιβάτες και στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ν.Μηχανιώνα και στην Επανομή.”  (απόφαση)

Δήμος Αγιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο προτείνει τις παραλίες που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Αγιάς όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς ως εξής:

1]Στην παραλία Στομίου στο θαλάσσιο χώρο 200 μέτρα βόρεια της γέφυρας του κάμπινγκ

2] Στην παραλία Ρακοποτάμου στο θαλάσσιο χώρο βόρεια του ρέματος Ρακοποτάμου. (απόφαση)

Δήμος Κύθνου

Εγκρίνει και γνωμοδοτεί να δοθούν δυο (2) παραλίες στην ν. Κύθνο, για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

1] Παραλία «Αρκούδι» της Τ.Κ. Χώρας

2]Παραλία «Κάστελας» στην Τ.Κ. Δρυοπίδας. (απόφαση)

Δήμος Σίφνου

1] Στο Κάστρο: τμήμα της θαλάσσιας περιοχής της Σεράλιας

2] Στο Βαθύ: τμήμα της θαλάσσιας περιοχής προς «Τσόπου» (απόφαση)

Δήμος Πάρου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου προτείνει τις παρακάτω θαλάσσιες περιοχές του ∆ήµου Πάρου, για το λούσιµο των δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς:

1] Παραλία Αη Γιάννης Καλυβίτης [Ραντεβουδιάρης] στην ∆ηµοτική Κοινότητα Πάρου.

2] Θαλάσσια περιοχή από την µύτη που βρίσκεται απέναντι από το νησί Φιλίζι [το κοντινότερο σηµείο] και προς το νότιο µέρος µέχρι τις «βραχιές» στην ∆ηµοτική Κοινότητα Νάουσας.

3] Παραλία «Κροτήρι» στην ∆ηµοτική Κοινότητα Αγκαιριάς. 4] Θαλάσσια περιοχή «Καµινάκι» στην ∆ηµοτική Κοινότητα Mάρπησσας. (απόφαση)

Δήμος Αντίπαρου

Καθορίζει τις παρακάτω παραλίες για την πρόσβαση και επαφή με το νερό για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς σύμφωνα με το 816/2014 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και το υπ αριθ. 2272/2014 έγγραφο του Λιμεναρχείου Πάρου.
α) Την παραλία μπροστά από την επιχείρηση του Κάμπι α) Την παραλία μπροστά από την επιχείρηση του Κάμπινγκ Αντίπαρος
β) Την παραλία που βρίσκεται μεταξύ του όρμου της Ψαραλυκής και του όρμου της Παναγιάς.
γ) Την παραλία μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου  Αντιπάρου (απόφαση)

Δήμος Κάσου

Ορίζει ως παραλία όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των ζώων συντροφιάς στη θάλασσα την παραλία «Κατάρτι».(απόφαση)

Δήμος Κω

Αναμένεται καταθέση προτάσεων σχετικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.(απόφαση)

Δήμος Τήλου

Επιτρέπει το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στις εξής παραλίες:
1) Παραλία Λιβαδίων –Περιοχή « ΓΙΑΛΟΥ»
2) Παραλία Ερίστου – Περιοχή «ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ»
3) Παραλία Αγ. Αντωνίου  (απόφαση)

Δήμος Κιμώλου

1. Παραλία «Πήγαδος» στίγμα 36ο 48΄55, 87΄΄ Β/24ο 35΄32. 05΄΄ Ε2. Παραλία «Εννιάς» στίγμα 36ο 46΄38.19΄΄ Β /24ο 34΄ 1.84΄΄ Ε3. Παραλία «Δέκας» στίγμα 36ο 47΄ 3.54΄΄ Β/24ο 31΄51.27΄΄Ε (απόφαση)

Δήμος Μήλου

Καθορίζει τις ακόλουθες περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς :1. Παραλία «Δεκατέσσερις» της Τοπικής Κοινότητας Τρυπητής (Στίγμα 36ο 41΄57.36΄΄Β 24ο 27΄59.52΄΄Ε)2. Παραλία «Νεροδάφνη» της Τοπικής Κοινότητας Μήλου (Στίγμα 36ο 45΄58.24΄΄Β 24ο 24΄41.40΄΄Ε)3. Παραλία «Καστανάς» της Δημοτικής Κοινότητας Τριοβασάλου (Στίγμα 36ο 44΄07.80΄΄Β 24ο 32΄20.90΄΄Ε) (απόφαση)IMG_4359

Δήμος Σικίνου

Μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλού κ. Σεγρέδου Ιωάννη, ο οποίος καταψήφισε την απόφαση επειδή, όπως υποστήριξε, πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για το συγκεκριμένο θέμα καθώς η Σίκινος είναι μικρό νησί και δεν διαθέτει πολλές παραλίες ούτε για τους ίδιους τους λουόμενους, να προτείνει την παραλία «Διαλισκάρι» για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. (απόφαση)

Δήμος Ιητών

Εγκρίνει τη συμπλήρωση της υπ’αριθ.188/2014 απόφασης του Δ.Σ. και καθορίζει τις ακόλουθες περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς :1.Παραλία Αγία Ειρήνης : γεωγραφικό πλάτος : 36ο 43′ 17, 32” Β, γεωγραφικό μήκος :25ο 16’16,40”Α.2.Παραλία Άραγμα – Μαγγαναρίου : γεωγραφικό πλάτος : 36ο 39’27, 93” Β, γεωγραφικό μήκος :25ο 22’19,61”Α.3.Παραλία Ψάθης , γεωγραφικό πλάτος : 36ο 44’2,96” Β, γεωγραφικό μήκος :25ο 22’6,67”Α. (απόφαση)

Δήμος Αμοργού

1.Για την περιοχή της Αιγιάλης επιλέχθηκε ως παραλία λουσίματος των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς η παραλία στην περιοχή «ΑΣΠΕΣ». 2.Για την περιοχή των Καταπόλων επιλέχθηκε πλειοψηφία ως παραλία λουσίματος των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, η παραλία στην περιοχή δεξιά από τα μπλόκια στο γεφύρι σε 30 – 40 μέτρα τα οποία θα οριοθετηθούν. 3.Για περιοχή της Κάτω Μεριάς επιλέχθηκε ως παραλία λουσίματος των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς η παραλία στη θέση «ΚΙΣΙΡΙ».(απόφαση)

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Εγκρίνει, όπως εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την υπ’ αριθμ.39/2014 απόφασή της, τον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:1 ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΔΚ ΝΑΞΟΥ2 ΛΑΓΟΥΝΑ ΔΚ ΝΑΞΟΥ 3 ΠΛΑΚΕΣ ΔΚ ΔΟΝΟΥΣΑΣ4 ΧΩΡΙΣΤΑΡΙΑ (ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ) ΔΚ ΔΟΝΟΥΣΑΣ 65 ΜΕΡΣΙΝΙ ΔΚ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ6 ΑΛΜΥΡΟΥ (1Η ΠΑΡΑΛΙΑ) ΔΚ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ7 ΠΑΡΙΑΝΟΣ1 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ8 ΠΑΡΙΑΝΟΣ2 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ9 ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΒΟΣ1 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ10 ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΒΟΣ2 ΔΚ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ (απόφαση)

Δήμος Πάρου

1] Παραλία Αη Γ ιάννης Καλυβίτης [Ραντεβουδιάρης] στην Δημοτική Κοινότητα Πάρου.

2] Θαλάσσια περιοχή από την μύτη που βρίσκεται απέναντι από το νησί Φιλίζι [το κοντινότερο σημείο] και προς το νότιο μέρος μέχρι τις «βραχιές» στην Δημοτική Κοινότητα Νάουσας.

3] Παραλία «Κροτήρι» στην Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς.

4] Θαλάσσια περιοχή «Καμινάκι» στην Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας.        (απόφαση)

Δήμος Πάτμου

Τον ορισμό της παραλίας «Πατελιά Γερανού» ως θαλάσσια περιοχή στην οποία θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. (απόφαση)

Δήμος Ικαρίας

Καθορίζει τις παραλίες στις οποίες επιτρέπεται το λούσιμο των ζώων συντροφιάςστην Ικαρία ως εξής :

Δ.Ε. Αγίου Κηρύκου- Νότια ακτή της Ικαρίας. Α΄Παραλία «Νίφι» στον Φάρο,Β΄Παραλία «Καλού» στο Καρκινάγρι, Γ΄Παραλία «Δάσος» στον Μαγγανίτη και Δ΄παραλία «Συρτικό» στον Άγιο Κήρυκο.

Δ.Ε. Ευδήλου Βόρεια –Κεντρική ακτή της Ικαρίας. Περιοχή-παραλία «Σαμιάου» κοντά στον Κάμπο.Δ.Ε. Ραχών Βόρεια – Δυτική ακτή της Ικαρίας.

Περιοχή- παραλία «Φίδος» στα όρια των οικισμών Αυλακιού και Γιαλισκαρίου. (απόφαση)

Δήμος Τήλου

1) Παραλία Λιβαδίων –Περιοχή « ΓΙΑΛΟΥ»2) Παραλία Ερίστου – Περιοχή «ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ»3) Παραλία Αγ. Αντωνίου  4) Παραλία Πλάκας. (απόφαση)

Δήμος Σύμης

Οι θαλάσσιες περιοχές του Δήμου Σύμης όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με κριτήρια που θέτει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είναι :

1. Παραλία « ΠΛΑΚΑ», περιοχής «ΣΥΚΙΔΙ» Νήσου Σύμης .

2. Αριστερή πλευρά Προβλήτας στην Περιοχή «ΠΕΔΙ» Νήσου Σύμης.(απόφαση)

Δήμος Ιεράπετρας

Εγκρίνει τη με αρ.59/2014 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και καθορίζει τις παρακάτω παραλίες, στο θαλάσσιο χώρο των οποίων θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:

Παραλία Αγίου Ανδρέα από Ταβέρνα ’’Κλειώ’’ έως και το θερμοκήπιο ιδιοκτησίας Ασλανίδη

Παραλία ανατολικά του Βιολογικού Καθαρισμού και δυτικά της εισόδου σκαφών της Ναυμαχίας (απόφαση)

Δήμος Αγίου Νικολάου

Προτείνει ως θαλάσσιες περιοχές για το λούσιµο των δεσποζοµένων ζώωνσυντροφιάς, τις παρακάτω παραλίες :

Τη µικρή παραλία κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Καραβοστάσι Καλού Χωριού,

Την παραλία Χιόνα στην Ελούντα (στο κοµµάτι όπου δεν υπάρχουν ξαπλώστρες) (απόφαση)

Δήμος Αγίου Βασιλείου

Υποδεικνύει τις παρακάτω θαλάσσιες περιοχές της περιφέρειας του Δήμου Αγίου Βασιλείου ως θέσεις για το λούσιμο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς:

1.Θέση ‘Αραγός’ Τ.Κ. Ακουμίων

2.Θέση ‘Πόρος του Σκοίνου’ Τ.Κ. Αγίας Γαλήνης

3.Θέση ‘Κλήματα’ Τ.Κ. Ροδακίνου4.Πλακιάς (δυτικά του ποταμού). (απόφαση)

Δήμος Σφακίων

Οι παραλίες του Δήμου Σφακίων όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με κριτήρια που θέτει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είναι :

1)Παραλία «Ακρωτήριον», η οποία βρίσκεται ανάμεσα από την παραλία «Αμμούδι» και το Μαύρο Λιμνιώνα, της Τοπικής Κοινότητας Χώρας Σφακίων

2) Παραλία «Βιγλιστήρι», η οποία βρίσκεται ανάμεσα από τις παραλίες «Ορθή Άμμος» και «Λάκοι» Τοπικής Κοινότητας Πατσιανού (απόφαση)IMG_4393

Ενώ αναμένεται ο χάρτης από το Υπουργείο Ναυτιλίας ,  η ΠΦΠΟ απαντά στην ερώτηση:τελικά, επιτρέπονται οι σκύλοι στις παραλίες;

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube