Απάντησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας στη καταγγελία του Δήμου Στυλίδας

Διαβάστε την απάντηση που έστειλε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας στη καταγγελία του Αντιδημάρχου Στυλίδας Χριστόφορου Αχινιώτη με αφορμή το φόλιασμα σκύλου στην Πελασγία.

Η ανακοίνωση – απάντηση:

«Όταν η μέρα γίνεται νύχτα…

Μετά από την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Στυλίδας κ.Αχινιώτη  έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. ΄Εχει υπόψη του ο κ. Αντιδήμαρχος ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Δήμου του σε σχέση με τα αδέσποτα?

2. Τι έχει κάνει για να προλάβει τις φόλες που είναι στην ημερήσια διάταξη στην περιοχή του?

3. Που είναι η ενημέρωση των δημοτών του για την αντιμετώπιση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων και για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με εγκατάλειψη, στείρωση, τσιπάρισμα και λοιπά?

4. Που είναι η 5/μελής επιτροπή διαχείρησης των αδέσποτων που έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε συστήσει και που βέβαια δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος?

5. Που είναι το πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών, υιοθεσιών που υποχρεούται να κάνει ο Δήμος?

6. Και αφού δεν έχει χρήματα, γιατί έχει αρνηθεί  τις επανειλημένες προτάσεις μας να έλθουν εθελοντές κτηνίατροι για να στειρώσουν αδέσποτα, χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο?

7. Εχει το θράσος ο κ.Αντιδήμαρχος να λέει ότι είναι δουλειά των εθελοντών να γυρίζουν όλη τη Φθιώτιδα για να μεταφέρουν τραυματισμένα ζώα,για να μην μετακινηθεί κάποιος αρμόδιος  από το σπίτι του. Μα ακόμη και αν γινόταν αυτό, τα ζώα θα πέθαιναν μέχρι να πάνε στο σημείο οι εθελοντές και να το μεταφέρουν  στο γιατρό. ΄Η μηπως αυτό τον εξυπηρετεί καλύτερα, αφού ένα αδέσποτο λιγότερο….

8. Πληροφορούμε τον κ. Αντιδήμαρχο ότι η μόνη χρηματοδότηση του Συλλόγου μας  είναι από τα μέλη μας.΄Η μήπως δεν ξέρει ο κ. Αντιδήμαρχος τι σημαίνει σύλλογος και τι σημαίνει εθελοντής?

9. Τον πληροφορούμε λοιπόν… ότι η λέξη «εθελοντής» σημαίνει ότι κάνει κάποιος κάτι γιατί το θέλει και όταν μπορεί.Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος για να παίρνει διαταγές και για το αν κάνει κάτι καλά ή όχι ελέγχεται μόνο από τα μέλη του…..

10. Υπενθυμίζουμε ότι  υπάχει αναφορά στον κ.Εισαγγελέα Λαμίας από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας για την μη συμόρφωση του Δήμου Στυλίδας στα όσο ο νόμος τον υποχρεούται να κάνει        και δεν τα κάνει….όπως και μυνητήρια αναφορά εναντίον του Δημάρχου για θανάτωση αδέσποτου.

11. Αν ο κ.Αντιδήμαρχος θέλει να έχει τον τίτλο του Φιλόζωου πολύ χαιρόμαστε και του προτείνουμε να δημοσιοποιήσει το προσωπικό του κινητό, όπως κάνουμε εμείς  οι «γιαλατζί» φιλόζωοι, ούτως ώστε να καλούν αυτόν στις διασώσεις ζώων στην περιοχή της Στυλίδας. Αν θέλει βέβαια ευχαρίστως να τον προτείνουμε για να πηγαίνει και σε όλη τη Φθιώτιδα…… »

Το Δ.Σ.

Πηγή: lamiareport

Ακολουθήστε μας:

@AllaboutDog στο Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube