Φόλες : Δηλητηριώδεις ουσίες με ψέκασμα σκοτώνουν σκυλιά στη Νέα Ιωνία

Mέσω της σελίδας του στο facebook ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής Ηρακλής Γκότσης καταδικάζει αυτούς που δηλητηριάζουν αδέσποτα ζώα στη περιοχή με το νέο και βάρβαρο τρόπο του ψεκασμού δηλητηριωδών ουσιών σε μέρη που συχνάζουν σκυλιά, δυστυχώς “μόδα” πλέον για κάποιους απάνθρωπους τετράποδους.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει:

 «Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες του  φαινομένου δηλητηριασμού πολλών αδέσποτων ζώων της πόλης μας εξαιτίας δηλητηριωδών ουσιών που ψεκάζονται από κάποιους ασυνείδητους σε θάμνους, χόρτα και διάφορα σημεία σε πλατείες και πάρκα, γεγονός το οποίο καταδικάζουμε και μας δημιουργεί αποτροπιασμό και λύπη.

Αποτροπιασμό γιατί τέτοιες εγκληματικές πράξεις, από όπου και αν προέρχονται δεν συνάδουν με την λογική και καταδεικνύουν την χειρότερη μορφή άσκησης βίας και λύπη γιατί  η συγκεκριμένη ενέργεια αποδεικνύει τον απάνθρωπο τρόπο που κάποιοι αποφασίζουν να καταδικάσουν αθώα πλάσματα σε φρικτό θάνατο.

Θεωρούμε δε περιττό να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη πράξη δηλητηριασμού δεν έχει αποτέλεσμα μοναχά την δολοφονία των αδέσποτων ζώων. Έχουν υπάρξει και περιστατικά όπου δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς έχουν δηλητηριαστεί κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, αφού οι φόλες διασπείρονται παντού βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ζώων αλλά επίσης και την υγεία των μικρών παιδιών που παίζουν ανυποψίαστα στις πλατείες.

NeaIoniaAfisaFolesΈνα από τα θύματα ήταν και ο Οδυσσέας ένα αδέσποτο γέρικο ζώο 12 ετών. Πέθανε από φόλα στην οδό Ηρώων Καλογρέζας και Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Δήμος μας, έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές ζητώντας την άμεση επέμβασή τους για την αντιμετώπιση του θέματος και τον εντοπισμό των υπευθύνων. Επίσης έχει δώσει εντολή σε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου να έχει αυξημένη την προσοχή του και να περισυλλέγει οποιαδήποτε τροφή θα μπορούσε να είναι πηγή κινδύνου, ενώ πραγματοποιούμε με την υδροφόρα του Δήμου συχνές και επανειλημμένες πλύσεις των ύποπτων χώρων στην προσπάθεια να απομακρύνουμε το δηλητήριο. Επίσης ο Δήμος μας σε συνεργασία με τη ΦΕΝΙ στα πλαίσια ευαισθητοποίησης και προσπάθειας ενημέρωσης των δημοτών έβγαλε αφίσα, η οποία αναρτήθηκε σε πολλά σημεία της πόλης μας και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τέλος απευθύνουμε έκκληση σε όλους εσάς τους δημότες της πόλης μας,  οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ζωές, να ενημερώσετε το Δήμο στα τηλ. 210 2756000 και 210 2799578 ή  τις αρμόδιες αρχές ώστε να κινηθούμε αρμοδίως κατά παντός υπευθύνου.

Σας γνωρίζουμε ότι η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο διώκεται ποινικά.

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος σε αυτή τη μορφή εγκληματικότητας που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη πόλη μας. Γιατί πρέπει κάποτε οι δολοφονίες να σταματήσουν» καταλήγει η ανακοίνωση του δημάρχου.