Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής

Ένα εγκαταλελειμμένο μαρμαράδικο στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αττικής κοντά στην Eθνική Oδό είχαν μετατρέψει επιτήδειοι σε παράνομο εκτροφείο σκύλων.

Δεκάδες ζώα ζούσαν μέσα σε άθλιες συνθήκες μέσα σε χώρους γεμάτους με κόπρανα ετών διαποτισμένους από τα ούρα.

Οι πέντε φιλόζωοι, που πήγαν εκεί και διαπίστωσαν την φρίκη, περίμεναν επί δύο ώρες τους αστυνομικούς να φτάσουν ενώ συνομίλησαν και με το άνδρα, τον οποίο βρήκαν να ζει εκεί. Εκείνος τους εξήγησε είναι πρώην υπάλληλος του μαρμαράδικου, που έκλεισε πριν από 18 χρόνια.

                                                Δείτε το βίντεο 

Τους εξήγησε ότι η ανέχεια τον ανάγκασε να ζει εκεί και να φροντίζει τα σκυλιά, που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του μαρμαράδικου το οποίο κατασχέθηκε από τράπεζα λόγω χρεών.

Ο άνθρωπος αυτός, που φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, παραδέχτηκε και στους αστυνομικούς ότι κάποιος από κατάστημα πώλησης ζώων στο Μενίδι του φέρνει τροφές και ταΐζει τα 42 σκυλιά, τα οποία και καταμετρήθηκαν εκεί. Όλα τα σκυλιά, αν και ήταν γεμάτα με ψύλλους, ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση και αυτό αποδεικνύει ότι έμπορος έφερνε τροφές.

                         Δεκάδες ζώα ζούσαν μέσα στα κόπρανα και τα ούρα τους.

Τα ζώα, που εκτρέφονταν εκεί, ήταν κυρίως Καναδέζικα Λυκόσκυλα, Τσιουάουα και Πίνστερ και οι πέντε φιλόζωοι κατάφεραν να απομακρύνουν 29 από αυτά την ίδια μέρα.

Στον χώρο παραμένουν 13 ζώα δηλαδή τέσσερα μικρόσωμα σκυλιά, που λόγω του στρες δεν μπορούσαν τα πιάσουν, πέντε Καναδέζικα Λυκόσκυλα καθώς και τέσσερα ημίαιαμα Χάσκυ, τα οποία οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων θα προσπαθήσουν να πιάσουν τις επόμενες μέρες.

Το συμβάν καταγράφηκε από την Αστυνομία αλλά καταγγελία εις βάρος του ανθρώπου που μένει εκεί – και είναι και ο ίδιος εξαθλιωμένος – δεν έγινε καθώς συνεργάζεται και δηλώνει πρόθυμος να δοθούν όσα περισσότερα γίνεται για υιοθεσία.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο έμπορος, που πήγαινε τις τροφές και έπαιρνε κουτάβια για να τα πουλήσει.

Οι εικόνες από το βίντεο, που τράβηξαν οι φιλόζωοι, δείχνουν ένα μεγάλο κτίριο γεμάτο με κόπρανα, σκυλιά να τρέχουν παντού, ενώ κάποιοι χώροι είναι περιφραγμένοι με πλέγμα.

Φυσικά κανόνες ευζωίας ή υγιεινής είναι άγνωστη λέξη για εκείνους που αντιμετωπίζουν πλήρως συναισθανόμενα πλάσματα ως αντικείμενα για πώληση.

Τα ζώα δίνονται για υιοθεσία με συμβόλαιο και τσιπ, αν θα θέλατε να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά καλέστε στα τηλέφωνα: 6948257095, 6944330745, 6936671716.

Via