Αλλεργίες σκύλων – 7 φυσικές λύσεις αντιμετώπισης

Ίσως να μην το γνωρίζετε αυτό, αλλά οι αλλεργίες των σκύλων είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους τα σκυλιά υποβάλλονται σε ευθανασία …

Αυτό συμβαίνει επειδή η θεραπεία των αλλεργιών είναι δαπανηρή και σπάνια λειτουργεί. Και κανείς δεν θέλει να βλέπει το σκυλί του να υποφέρει.

Κνησμώδες δέρμα, καυτά σημεία, πρωκτικοί αδένες, αυτιά ή πόδια, πεπτικά προβλήματα και χρόνια διάρροια … αυτά τα συμπτώματα αλλεργίας μπορούν να κάνουν τη ζωή άθλια για τον σκύλο σας και για εσάς.

Και τα φάρμακα που ο κτηνίατρός σας θέλει να πάρει ο σκύλος σας θα τα κάνει χειρότερα με την πάροδο του χρόνου…

Γιατί τα συμβατικά φάρμακα δεν λειτουργούν

Τα συμπτώματα αλλεργίας προκαλούνται από ένα ανοσοποιητικό σύστημα που δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό αναγκάζει το σκυλί σας να αντιδρά έτσι ώστε τα περιεχόμενα στο φαγητό του ή στο περιβάλλον του να είναι συνήθως ασφαλή.

Οι κτηνίατροι των συμβατικών φαρμάκων καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας.

Αυτό μπορεί να μειώσει την αντίδραση του σκύλου σας στα αλλεργιογόνα… αλλά απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι τα καρκινικά κύτταρα, οι ιοί και τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα στο σκυλί σας. Δεν υπάρχει λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα για την εύρεση και καταστροφή επιβλαβών εισβολέων.

Έτσι, το όφελος των αλλεργικών φαρμάκων του σκύλου σας έχει πολύ υψηλό κόστος για τον σκύλο σας. Είναι μια τιμή που δεν θέλετε να πληρώσετε.

Τι συμβαίνει με τις τροφές για αλλεργίες;

Εάν ο σκύλος σας έχει αλλεργίες, ο κτηνίατρός σας πιθανότατα θα προτείνει ακριβές συνταγογραφούμενες τροφές  για σκύλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διαμορφωτή τροφών για κατοικίδια Meg Smart DVM PhD, αυτές οι τροφές περιέχουν πολλά επιβλαβή συστατικά.

Αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τις αλλεργίες του σκύλου σας…

Ένα από αυτά τα επιβλαβή συστατικά είναι η υδρολυμένη πρωτεΐνη.

Η διαδικασία που απαιτείται για την παραγωγή αυτών των υδρολυμένων πρωτεϊνών είναι το πρόβλημα καθώς δημιουργεί γλουταμινικό νάτριο (MSG)… και το MSG μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη .

Σύμφωνα με τον Dr. Smart, οι υδρολυμένες πρωτεΐνες δεν ήταν αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των αλλεργιών σε κλινικές δοκιμές και ακόμη και προκάλεσαν περισσότερα δερματικά προβλήματα.

Οι περισσότερες αλλεργίες ή υποαλλεργικές τροφές για σκύλους είναι επίσης γεμάτες άμυλο και το άμυλο είναι γνωστό ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα αλλεργίας.

Τέλος, οι περισσότερες συνταγογραφούμενες τροφές για σκύλους που προτείνει ο κτηνίατρός σας περιέχουν έλαια χαμηλής ποιότητας που γίνονται ταγγός. Και περιέχουν πληρωτικά όπως η κονιοποιημένη κυτταρίνη… που είναι βασικά πριονίδι.

Αντί για συνταγογραφημένες τροφές αλλεργίας, ο Dr. Smart προτείνει να φτιάξετε τη δική σας τροφή για σκύλους, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχει.

Έτσι ώστε εάν θέλετε να διορθώσετε τις αλλεργίες του σκύλου σας μακροπρόθεσμα… χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες…

… Τότε ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες φυσικές επιλογές μας για ανακούφιση από αλλεργίες για σκύλους:

Φυσικές θεραπείες για αλλεργίες σκύλων

Ας δούμε τη λίστα, από τα πιο αποτελεσματικά έως τα λιγότερο αποτελεσματικά.

Αλλά με αυτό είπε, δεν ανταποκρίνεται κάθε σκύλος στις ίδιες θεραπείες , οπότε ίσως χρειαστεί να συνδυάσετε ή να αλλάξετε θεραπείες για να αρχίσετε να βλέπετε αλλαγές στο σκυλί σας.

#1 Πρωτόγαλα (Colostrum) και αλλεργίες σκύλου

Το πρωτόγαλα βρίσκεται φυσικά στο πρώτο γάλα της μητέρας. Παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και του πεπτικού συστήματος του νεογέννητου.

Όμως, το πρωτόγαλα μπορεί να βοηθήσει και τα ενήλικα ζώα (και για κάτι περισσότερο από αλλεργίες )…Άρθρο σχετικά με τη χρήση του πρωτογάλακτος για αλλεργίες

Άρθρο σχετικά με τη χρήση του πρωτογάλακτος για τη νόσο του Alzheimer

Το πρωτόγαλα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται πολυπεπτίδιο πλούσιο σε προλίνη (PRP).

Η έρευνα δείχνει ότι το PRP βοηθά στην εξάλειψη ή τη βελτίωση των συμπτωμάτων αλλεργίας . Αυτό το κάνει αλλάζοντας την ανοσολογική απόκριση στα αλλεργιογόνα.

Το PRP μπορεί να αναστέλλει τα ανοσοκύτταρα που αυξάνουν τις αλλεργικές αντιδράσεις. Το PRP μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία ανοσοκυττάρων (βοηθητικά Τ-κύτταρα και κατασταλτικά Τ-κύτταρα) που καταστέλλουν και απενεργοποιούν την ανοσοαπόκριση. 

Το PRP είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και μπορεί να μειώσει την ισταμίνη που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Το πρωτόγαλα παρέχει επίσης στον σκύλο σας  αντισώματα έναντι των κοινών αλλεργιογόνων. 

Αυτά τα αντισώματα είναι ενσωματωμένα στις αγελάδες καθώς εκτίθονται σε γύρη, ψύλλους και άλλους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες σε σκύλους. Στη συνέχεια, οι αγελάδες μεταδίδουν αυτά τα αντισώματα στους μόσχους τους, έτσι τα μοσχάρια δεν αναπτύσσουν αλλεργίες σε αυτές τις ουσίες.

Όταν δίνετε το πρωτόγαλα του σκύλου σας, αυτά τα αντισώματα μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα να δει ότι αυτές οι κοινές ουσίες δεν αποτελούν απειλή.

Το πρωτόγαλα λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με περιβαλλοντικές αλλεργίες και εποχικές αλλεργίες.

Πόσο πρωτόγαλα χρειάζονται τα σκυλιά;

Το πρωτόγαλα έρχεται σε μορφή σκόνης ή κάψουλας. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν χορηγείται με άδειο στομάχι , αλλά μπορείτε επίσης να το βάλετε σε λίγο γιαούρτι ή ζωμό.

Χρησιμοποιήστε το καθημερινά για ένα μήνα για να ξεκινήσετε και στη συνέχεια δώστε όπως απαιτείται εάν τα συμπτώματα αλλεργίας του σκύλου σας επιλυθούν.

Δώστε στο σκυλί σας:

 • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πρωτόγαλα ανά 25 λίβρες (11,4 κιλά) σωματικού βάρους, δύο φορές την ημέρα

Ή

 • Μικρά σκυλιά 1 κάψουλα δύο φορές την ημέρα
 • Μεσαία έως μεγάλα σκυλιά: 2 κάψουλες δύο φορές την ημέρα.

# 2 Μανιτάρια και αλλεργίες σκύλων

Όχι πολύ καιρό πριν, δημιουργήθηκε ένα φαρμακευτικό προϊόν μανιταριών για σκύλους με καρκίνο.

Το τρελό είναι ότι δεν βοήθησε μόνο στον καρκίνο αλλά διαπιστώθηκε ότι τα μανιτάρια βοήθησαν επίσης τα σκυλιά με όλους τους τύπους αλλεργιών σκύλων .

Και οι ερευνητές διερευνούν αυτόν τον σύνδεσμο:

Άρθρο σχετικά με τα μανιτάρια που βοηθούν τους σκύλους με όλους τους τύπους αλλεργιών

Τα μανιτάρια περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη.

Η β-γλυκάνη είναι μια ίνα που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα ορισμένων ουσιών, ειδικά μανιταριών . Η β-γλυκάνη βρίσκεται επίσης σε πολλούς τύπους φυκου, φυκιών, ορισμένων δημητριακών και ζύμης.

Ωστόσο, μόνο οι β-γλυκάνες από ορισμένα μανιτάρια έχουν ιδιότητες που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό.

Οι β-γλυκάνες αλλάζουν την ανοσοαπόκριση στις αλλεργίες δεσμεύοντας σε συγκεκριμένα ανοσοκύτταρα. Αυτό τροποποιεί την απόκρισή τους και αποτρέπει τη φλεγμονή, την αυτοανοσία και τις αλλεργικές αντιδράσεις που μπορούν να προκαλέσουν.

Οι β-γλυκάνες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τα ανοσοκύτταρα που ονομάζονται μακροφάγοι. Τα μακροφάγα  στοχεύουν, παγιδεύουν και εξαλείφουν ξένες ουσίες που δεν ανήκουν στο σώμα, όπως ιούς και καρκινικά κύτταρα.

Έτσι, όταν  δίνετε στο σκυλί σας β-γλυκάνη , τα ανοσοκύτταρά του θα γίνουν πιο ενεργά και πιο ισχυρά.

Αλλά δεν περιέχουν όλα τα μανιτάρια β-γλυκάνες. Τα μανιτάρια με την υψηλότερη περιεκτικότητα είναι:

 • Reishi ( Ganaderma lucidum )
 • Shiitake ( Lentinula edodes )
 • Cordyceps ( Cordyceps sinensis )
 • Turkey Tail ( Trametes versicolor )
 • Maitake ( Grifola frondosa )

Εάν αγοράζετε φαρμακευτικά μανιτάρια για το σκυλί σας ,  βεβαιωθείτε ότι έχουν πιστοποιητικό ανάλυσης με περιεκτικότητα σε β-γλυκάνη τουλάχιστον 30% .

Και βεβαιωθείτε ότι το προϊόν μανιταριών δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, οπότε γνωρίζετε  ότι οι β-γλυκάνες προέρχονται από μανιτάρια, όχι φθηνά δημητριακά και σπόρους. 

Τα σκυλιά μεσαίου μεγέθους πρέπει να λαμβάνουν περίπου 400 έως 500 mg μανιταριών, μία ή δύο φορές την ημέρα.

# 3 Κουερσετίνη και αλλεργίες σκύλου

Η κουερσετίνη είναι ένα φυτοθρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι αντιοξειδωτικό και επίσης αντιισταμινικό και αντιφλεγμονώδες.

Το Quercetin ονομάζεται Nature’s Benadryl επειδή μπορεί να απενεργοποιήσει την παραγωγή ισταμίνης .

Οι ισταμίνες είναι χημικές ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και η έρευνα έχει δείξει ότι η κουερσετίνη εμποδίζει τα ανοσοκύτταρα να απελευθερώνουν ισταμίνες .

Η κουερσετίνη βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το μπρόκολο και τα μήλα. Αλλά είναι καλύτερο να δώσετε στο σκυλί σας κουερσετίνη σε συμπυκνωμένη σκόνη.

Δοσολογίες κουερσετίνης για σκύλους με αλλεργίες

Τα συμπληρώματα κουερσετίνης διατίθενται σε μορφή χαπιού και κάψουλας. Συχνά περιέχουν βρομελίνη, το οποίο είναι ένα ένζυμο που το καθιστά πιο αποτελεσματικό.

Η κουερσετίνη χορηγείται καλύτερα με άδειο στομάχι. Η συνιστώμενη δόση είναι 8mg για κάθε λίβρα (453 γραμμάρια) βάρους  του σκύλου σας.

 • Έτσι, για έναν σκύλο των 9 κιλών, θα δώσατε 160 mg
 • Ή για σκύλο 22,5 κιλών, 400 mg

Σχετικά Quercetin: Benadryl της Φύσης ]

# 4 Τσουκνίδες για αλλεργίες σε σκύλους

Η τσουκνίδα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των αλλεργιών του σκύλου σας .

Στο βιβλίο τους  Herbs for Pets , οι Gregory Tilford και Mary Wulff εξηγούν ότι οι τσουκνίδες περιέχουν ισταμίνες. Οι ισταμίνες λειτουργούν σε μικρή δόση. Σκεφτείτε «όπως στις θεραπείες »… το φυτό διεγείρει το σώμα για να προστατευθεί από τα αλλεργιογόνα.

Οι τσουκνίδες περιέχουν επίσης κουερσετίνη, η οποία ενισχύει τα αντι-αλλεργικά αποτελέσματα της τσουκνίδας.

Πόση τσουκνίδα χρειάζεται για τα σκυλιά;

Εάν βρίσκονται κοντά σας , μπορείτε να μαζέψετε μόνοι σας τσουκνίδες… αλλά φοράτε καλά γάντια γιατί τσιμπάνε !

Μπορείτε να τις αποξηράνετε ή να φτιάξετε τσάι από τσουκνίδα. Ή, όπως συνιστά η βοτανολόγος Rita Hogan, σοτάρετε φρέσκες τσουκνίδες σε μια κατσαρόλα με λάδι καρύδας μέχρι να μαλακώσουν και, στη συνέχεια, προσθέστε στο φαγητό του σκύλου σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα προκατασκευασμένο βάμμα τσουκνίδας. Δώστε 2 σταγόνες ανά 10 κιλά σωματικού βάρους του σκύλου σας ανά ημέρα.

Ο Dr. Gruenstern αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί το δροσερό τσάι τσουκνίδας τοπικά για φαγούρα στο δέρμα ή ακόμη και ως ξέβγαλμα για φαγούρα στα μάτια.

# 5 Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι φθηνή και μπορεί να κάνει θαύματα! Ηρεμεί τη φαγούρα και τη φλεγμονή του δέρματος.

Ακολουθούν 2 συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι:

Πάστα μαγειρικής σόδας

 • Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με λίγο νερό για να φτιάξετε μια πάστα.
 • Τοποθετήστε τη πάστα στο σημείο που υπάρχει φαγούρα, σε ερεθισμένες περιοχές και αφήστε την για μερικές ώρες πριν την ξεπλύνετε.
 •  Πολύ χρήσιμη λύση εάν ο σκύλος σας έχει φαγούρα στα πόδια: βάλτε τη πάστα  ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών ή στην κορυφή των ποδιών.
 • Εάν πέσει πάνω στο χαλί σας, δεν θα κάνει κακό – απλώς σκουπίστε την.

Σπρέυ μαγειρικής σόδας

 • Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας σόδα σε 28 γραμμάρια νερό.
 • Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το δέρμα του σκύλου σας όπως απαιτείται.
 • Ανακινήστε το μείγμα κάθε φορά πριν από τη χρήση.

# 6 γλυκόριζα για τις αλλεργίες του σκύλου σας

Η γλυκόριζα ( Glycyrrhiza  glabra  L.)  είναι ένα εύχρηστο βότανο. Είναι ένας εναρμονιστής που χρησιμοποιείται στην κινεζική και την Αγιουρβεδική ιατρική για ασθενείς με αλλεργίες για χιλιάδες χρόνια.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM), η γλυκόριζα τονώνει τη σπλήνα, ωφελεί το  Qi , υγραίνει τον πνεύμονα, σταματά τον βήχα, ρίχνει την υψηλή θερμοκρασία, αποτοξινώνει από αναθυμιάσεις (ιδανική για εξανθήματα, πονόλαιμο) και καταπραΰνει τους σπασμούς.

Μια μελέτη μιας ουσίας στη γλυκόριζα που ονομάζεται γλυκυρριζικό οξύ, έδειξε ότι έχει επίδραση παρόμοια με την κωδεΐνη:

Το άρθρο για το γλυκυρριζικό οξύ εμφανίζει δράση παρόμοια με την κωδεΐνηΗ γλυκόριζα μπορεί επίσης να ανακουφίσει τη φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα και βοηθά στην απομάκρυνση της βλέννας από την αναπνευστική οδό.

Αυτό που διέταξε ο γιατρός για τους πάσχοντες από αλλεργίες!

Δοσολογίες γλυκόριζας στα σκυλιά

Οι Tilford και Wulff προτείνουν τη συνεργασία με τον κτηνίατρό σας, επειδή η δοσολογία ποικίλλει πολύ, ανάλογα με την κατάσταση του σκύλου σας.

Ωστόσο, προτείνουν να ξεκινήσετε με 12 έως 20 σταγόνες ανά 9 κιλά σωματικού βάρους δύο φορές την ημέρα , χρησιμοποιώντας εκχύλισμα γλυκόριζας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Εάν χρησιμοποιείτε τσάι, τριπλασιάστε τη δόση.

# 7 Φύλλα Αλόης 

Διατηρήστε φαρμακευτική αλόη στο σπίτι σας και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για κάθε είδους αλλεργίες και δερματικά προβλήματα στον σκύλο σας, για δικά σας εγκαύματα από τον ήλιο έως και για την φαγούρα στο δέρμα του σκύλου σας.

Ή μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα φύλλα αλόης από το μανάβικο όπου διατηρούνται για τρεις ημέρες στο ψυγείο.

Το φρέσκο ​​τζελ αλόης περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην ανακούφιση της φαγούρας στο δέρμα και στη μείωση της φλεγμονής . Αυτά τα ένζυμα βρίσκονται μόνο στο φρέσκο ​​φυτό και όχι στο συσκευασμένο τζελ.

Κόψτε το φύλλο στη μέση και απλώστε το τζελ από το φύλλο στις περιοχές με φαγούρα – θα κρυώσει και θα ηρεμήσει το δέρμα.

Εάν ο σκύλος σας πάσχει από αλλεργίες, ξεκινήστε από την κορυφή της λίστας με 2 ή 3 θεραπείες. Ίσως να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να παραλείψετε τις χημικές λύσεις, τις εξετάσεις αίματος και τις επιβλαβείς παρενέργειες…

Οι φυσικές λύσεις λειτουργούν… χωρίς να βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας.

Γιατί να μην τις δοκιμάσετε σήμερα έτσι ώστε να προσφέρετε στο σκυλί σας φυσική ανακούφιση από τις αλλεργίες! 

Πηγή:dogsnaturallymagazine