Πιείτε για να σώσετε έναν σκύλο. Διασώστες αναζητούν αλουμίνιο για δωρεές

Ο Daniel Pomatto, ιδιοκτήτης της Mama Zoey & Puppies Dog Rescue, λέει ότι η εργασία του προσφέρει ευτυχία που δεν αγοράζεται με χρήματα. 

Σε ηλικία 24 ετών o Daniel, κάτοικος του Romeoville, ένα χωριό στο Ιλλινόις συνάντησε την ανιδιοτελή αγάπη που μοιράζονται οι άνθρωποι με τα ζώα για πρώτη φορά, όταν έσωσε ένα κουτάβι από τους δρόμους το 2011 και το επανένωσε με την οικογένειά του.

Σήμερα, είναι ο περήφανος ιδιοκτήτης της Mama Zoey & Puppies Rescue και για να συνεχίσει τη φιλανθρωπικό του έργο για τους σκύλους, ζητά από τους κατοίκους της περιοχής του να συλλέγουν τα κουτιά αλουμινίου που μπορεί να πουληθούν σε εταιρείες ανακύκλωσης.

“Αυτό που κάνουμε είναι να συλλέγουμε εμείς τα κουτιά από αλουμίνιο για μερικές πένες ανά κουτί. Αντί να κερδίζει τα χρήματα αυτά η εταιρεία ανακύκλωσης προτιμούμε να τα καταθέτουμε σε σχετικούς λογαριασμούς ή να τα διαθέτουμε σε γιατρούς για τα σκυλιά”, δήλωσε ο Daniel. “Εάν οι άνθρωποι πρόκειται να πιουν, μπορεί να είναι και για κάποιο σκοπό, και μπορούν να πιουν για να σώσουν ένα σκυλί.”

Οι κάτοικοι μπορούν να ειδοποιήσουν την οργάνωση όταν έχουν αλουμινένια κουτάκια και αυτοί τα περισυλλέγουν από μεμονωμένα σπίτια. Όσοι τα κάνουν δωρεά λαμβάνουν επίσης ειδική φοροαπαλλαγή.

Η οργάνωση Mama Zoey & Puppies Rescue ιδρύθηκε το 2014 όταν ο Daniel και η σύζυγός του Kendall βρήκαν τη Ζωή, μια αδέσποτη σκυλίτσα. Ήταν έτοιμη να γεννήσει και τα καταφύγια δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν με το επιπλέον κόστος των κουταβιών.

Όταν το ζευγάρι άκουσε για την πιθανή ευθανασία της τότε αποφάσισε να την κρατήσει και στις 4 Ιουλίου γέννησε 11 υγιή κουτάβια.

“Έτσι ξεκινήσαμε. Και γώ είμαι επίσης υιοθετημένος. Αυτό ήταν κάτι προσωπικό για μένα. Είχα υπέροχους γονείς που μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία”, είπε ο Daniel. «Το να μπορείς να πάρεις κάτι που δεν κοστίζει τίποτα και να προσφέρεις τα πάντα είναι πραγματικά καταπληκτικό συναίσθημα»

Η διάσωση εξαρτάται από τις ανάδοχες οικογένειες στην περιοχή που φροντίζουν τα σκυλιά μέχρι να βρεθούν τα μόνιμα σπίτια τους. Ο Daniel είπε ότι είναι πολύ προσεκτικός και διενεργεί αυστηρούς ελέγχους προτού επιτρέψει σε μια οικογένεια να πάρει στο σπίτι της ένα κατοικίδιο. Ακόμα και το παραμικρό αρνητικό στοιχείο μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία αίτησης υιοθεσίας.

Ο Daniel αναφέρει επίσης ότι οι χρηματικές δωρεές βοηθούν στην κάλυψη αναγκών και μερικές φορές οι άνθρωποι τους προσφέρουν επίσης τροφές και κουβέρτες, μαζί με είδη καθαρισμού. Οργανώνουν επίσης αρκετούς έρανους και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις υιοθεσίας κατά τη διάρκεια του έτους. Αν και αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, αναφέρει επίσης ότι τα περισσότερα σκυλιά που είχαν, υιοθετήθηκαν με επιτυχία.

” Η εργασία αυτή μου προσφέρει ένα συναίσθημα ευτυχίας που δεν εξαγοράζεται με με χρήματα”, είπε. “Και θα ήθελα να κάνω ακόμα πολλά περισσότερα πράγματα στην οργάνωση. Υποθέτω ότι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ζω ένα όνειρο. Είμαι απλά ένας άνθρωπος με τεράστια καρδιά που θέλω το καλύτερο για τα σκυλιά και μαζί με την οργάνωση μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα.”

Πηγή: patch.com