Τα σκυλιά τραγουδιστές επανεμφανίζονται μετά την εξαφάνιση τους για έναν άλλο συντονισμό

Το ζώο πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε από τα υψίπεδα της Νέας Γουινέας, αλλά βρέθηκε στην ινδονησιακή πλευρά του νησιού. 

 

σκυλιά τραγουδιστές

σκυλιά τραγουδιστές

Επιστήμονες που ερευνούσαν τις παρατηρήσεις πιθανών σκύλων τραγουδιστών της Νέας Γουινέας στην Παπούα Νέα Γουινέα κατάφεραν να ανακτήσουν δείγματα DNA από παγιδευμένα άγρια σκυλιά το 2018. Anang Dianto

Επιστήμονες που ερευνούσαν τις παρατηρήσεις πιθανών σκύλων τραγουδιστών της Νέας Γουινέας στη Παπούα, κατάφεραν να ανακτήσουν δείγματα DNA από  άγρια σκυλιά το 2018.

Ο Σκύλος Τραγουδιστής (Signing Dog) της Νέας Γουϊνέα είναι ένας σκύλος που μοιάζει με το Dingo Αυστραλίας, με ένα μοναδικό στυλ ουρλιαχτού και θεωρήθηκε εξαφανισμένο είδος στη φύση. Ωστόσο, επιστήμονες ανέφεραν πρόσφατα ότι τα σκυλιά αυτά υπάρχουν ακόμα, με βάση το DNA που συλλέχθηκε από έναν ατρόμητο και επίμονο ερευνητή πεδίου.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας , η οποία  δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αμερικής, έδειξε ότι τα σκυλιά δεν είναι απλά κοινά σκυλιά του χωριού που αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις πιθανότητές τους στην άγρια φύση. Τα ευρήματα όχι μόνο επιλύουν ένα επίμονο, αν και ασαφές παζλ, αλλά μπορούν να ρίξουν φως στην περίπλοκη και ακόμα αναδυόμενη εικόνα της εξημέρωσης σκύλων στην Ασία και την Ωκεανία.

Ο Claudio Sillero, βιολόγος διατήρησης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πρόεδρος της ομάδας ειδικών της Canid στη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, δήλωσε ότι η μελέτη επιβεβαιώνει τη “στενή σχέση μεταξύ σκύλων Αυστραλίας και Νέας Γουινέας και ότι πρόκειται για τα  τα «αρχαιότερα κατοικίδια»σκυλιά στη γη.”

σκυλιά τραγουδιστές

Ο James McIntyre, πρόεδρος του Ιδρύματος Wild Dog Highland της Νέας Γουινέας και ο κεντρικός ερευνητής της ανακάλυψης, έψαξε για πρώτη φορά στη Νέα Γουινέα τα σκυλιά τραγουδιστές  στα απαγορευμένα τραχιά υψίπεδα του νησιού, τα οποία χωρίζουν την  Ινδονησία και τη  Παπούα, το 1996. Έκανε ένα διάλειμμα από τη μελέτη ουδέτερου φύλου χοίρων στο Βανουάτου, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Ο Dr. McIntyre έχει πτυχία στη ζωολογία και την εκπαίδευση και έχει εργαστεί στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ και σε άλλους ζωολογικούς κήπους, ιδιωτικούς οργανισμούς και ως καθηγητής βιολογίας.

Υπάρχουν πληθυσμοί σκύλων σε ζωολογικά πάρκα και μερικοί διατηρούνται ως εξωτικά κατοικίδια. Αλλά για περισσότερο από μισό αιώνα παρέμεναν εξαφανισμένοι από τη φύση μέχρι το 2012, όταν ένας οδηγός οικοτουρισμού έπιασε σε μια φωτογραφία έναν άγριο σκύλο στα υψίπεδα της επαρχίας Παπούα.  ο Dr. McIntyre άρχισε να εργάζεται πάνω στο θέμα για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950. Έλαβε μερικές χρηματοδοτήσεις από μια εταιρεία εξόρυξης, την PT Freeport Indonesia.

σκυλιά τραγουδιστές

Η εταιρεία, η οποία έχει ιστορικό σύγκρουσης με τον τοπικό πληθυσμό για θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας και σκοτεινές διασυνδέσεις με τον ινδονησιακό στρατό, εκμεταλλεύεται ένα ορυχείο χρυσού στα υψίπεδα κοντά στα άγρια σκυλιά. Το 2016 και για περίπου ένα μήνα έψαχνε τα σκυλιά τραγουδιστές και έπιασε 149 φωτογραφίες από 15 διαφορετικά σκυλιά.

“Οι ντόπιοι τα αποκαλούν άγρια σκυλιά Highland”, αναφέρει. “Το New Guinea Singing Dog (τα σκυλιά τραγουδιστές της Νέας Γουϊνέα)  ήταν το όνομα που αναπτύχθηκε από τους Καυκάσιους. Επειδή δεν ήξεραν τι ήταν, απλώς τα ονόμασαν άγρια σκυλιά Highland. ” Αλλά αν  ήταν πράγματι τα σκυλιά τραγουδιστές που είχαν θεωρηθεί εξαφανισμένα, ήταν το μεγάλο ερώτημα. Ακόμα και τα σκυλιά τραγουδιστές  που κρατούνταν σε αιχμαλωσία ήταν ένα αίνιγμα για επιστήμονες που δεν μπορούσαν να αποφασίσουν εάν ήταν φυλή, είδος ή υποείδος. Ήταν αυτά τα άγρια σκυλιά ίδια με τον αιχμαλωτισμένο πληθυσμό; Ή μήπως τα σκυλιά του χωριού χάθηκαν πρόσφατα; ”

Το 2018, ο κ. McIntyre επέστρεψε στην Παπούα και κατάφερε να πάρει DNA από δύο παγιδευμένα άγρια σκυλιά, τα οποία απελευθερώθηκαν γρήγορα μετά τη λήψη βιολογικών δειγμάτων, καθώς και από ένα άλλο σκυλί που βρέθηκε νεκρό από τροχαίο ατύχημα. Έφερε το DNA σε ερευνητές που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά των ορεινών περιοχών που βρέθηκαν από τον κ. McIntyre δεν είναι απλοί σκύλοι του χωριού, αλλά φαίνεται να ανήκουν στην προγονική γραμμή από την οποία κατάγονταν οι σκύλοι-τραγουδιστές. 

“Για δεκαετίες πιστεύαμε ότι τα σκυλιά τραγουδιστές της Νέας Γουινέας έχουν εξαφανιστεί από τη φύση”, δήλωσε η Heidi G. Parker των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, η οποία συνεργάστηκε με τον Suriani Surbakti και άλλους ερευνητές από την Ινδονησία και άλλες χώρες για την ανάλυση των δειγμάτων DNA που συνέλεξε ο Dr. McIntyre.

“Δεν έχουν εξαφανιστεί”, είπε ο Dr. Parker. “Στη πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα στη φύση.

Tα σκυλιά των ορεινών περιοχών που εξετάστηκαν είχαν περίπου το 72% των γονιδίων τους κοινό με τα ξαδέλφια τους που τραγουδούν. Τα σκυλιά των ορεινών περιοχών είχαν πολύ μεγαλύτερη γενετική παραλλαγή, η οποία θα ήταν αναμενόμενη για έναν άγριο πληθυσμό. Τα σημερινά σκυλιά στα κέντρα προστασίας προέρχονται από επτά ή οκτώ άγριους προγόνους.

Η διαφορά 28% μεταξύ των άγριων και αιχμαλωτικών φυλών μπορεί να προέρχεται από κάποια διασταύρωση με σκύλους του χωριού ή από έναν κοινό πρόγονο όλων των φυλών σκύλων που μεταφέρονται στην Ωκεανία. Τα αιχμαλωτισμένα, εκτρεφόμενα σκυλιά μπορεί απλά να έχουν χάσει πολλές παραλλαγές που έχουν τα άγρια ​​σκυλιά. Τα γονίδια τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του αιχμάλωτου πληθυσμού μερικών εκατοντάδων ζώων σε κέντρα προστασίας, τα οποία είναι συγγενή.

Η Elaine A. Ostrander του N.I.H., συν-συγγραφέας της έκθεσης, λέει ότι οι ανακαλύψεις είναι επίσης σημαντικές για την κατανόηση περισσότερων θεμάτων για την εξημέρωση των σκύλων. Τα σκυλιά τραγουδιστές της Νέας Γουινέας σχετίζονται στενά με τα αυστραλιανά dingoes και σχετίζονται επίσης με τα ασιατικά σκυλιά που μετανάστευσαν με ανθρώπους στην Ωκεανία πριν από 3.500 χρόνια ή περισσότερο.

Μπορεί τα σκυλιά που τραγουδούσαν να χωρίζονται από τότε από έναν κοινό πρόγονο που αργότερα δημιούργησε φυλές όπως το Akita και το Shiba Inu. «Παρέχουν αυτό το κομμάτι που λείπει που δεν είχαμε πριν», είπε ο Dr. Ostrander. Ο Laurent Frantz, ένας εξελικτικός γενετιστής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου που μελετά την εξημέρωση και την εξέλιξη των σκύλων και δεν συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι η έρευνα καθιστά σαφές ότι αυτοί οι πληθυσμοί είναι συνεχείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά ακριβώς πότε και πού αυτά τα πλάσματα  έγιναν άγρια ​​και «τι είναι άγριο, τι είναι κατοικίδιο» εξακολουθούν να είναι ακανθώδεις ερωτήσεις, στις οποίες τα νέα δεδομένα θα βοηθήσουν να απαντηθούν.

Πηγή: nytimes