Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι παλμοί της καρδιάς του σκύλου αυξάνονται όταν ο κηδεμόνας του λέει απλά “Σ ‘αγαπώ”

Υπάρχει πιο χαρούμενη και αθώα αίσθηση στον κόσμο από την αγάπη ενός κουταβιού;

Πρόκειται για ένα συναίσθημα που δεν έχει φραγμούς ή επιφυλάξεις, και δεδομένου ότι η αγάπη ενός σκύλου είναι συνήθως άνευ όρων, ονομάζεται ανάλογα επίσης.

Όταν ένας σκύλος γλείφει το πρόσωπό σας, πηδάει στην αγκαλιά σας ή γαβγίζει ανυπόμονα όταν έρχεστε από την μπροστινή πόρτα, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι τρελός για εσάς.

Αλλά ξέρατε ότι ο καρδιακός παλμός του σκύλου σας αυξάνεται όταν του λέτε, “Σε αγαπώ;”

Λοιπόν, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Canine Cottages, αυτό μπορεί να ισχύει.

Τοποθέτησαν συσκευές παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού σε σκυλιά τα οποία συμμετείχαν σε μια σειρά σεναρίων κατά τη διάρκεια επτά ημερών για να δουν πώς θα αντιδράσουν σε μια ποικιλία ερεθισμάτων. Τα δεδομένα παρακολούθησης αποκάλυψαν ότι οι τέσσερις σκύλοι είχαν μέσο όρο καρδιακού ρυθμού ανάπαυσης 67 παλμών ανά λεπτό.

Όταν οι κηδεμόνες τους τους είπαν «Σ ‘αγαπώ»  οι καρδιακοί παλμοί των σκύλων έφτασαν τους 98 παλμούς ανά λεπτό – που σημαίνει αύξηση 46,2%.
Ενώ ο σκύλος σας ανεβάζει παλμούς κατά 10,4% μόνο όταν σας βλέπει, ορισμένες δραστηριότητες είχαν πραγματικά μια ηρεμιστική επίδραση στα σκυλιά.
Η λεγόμενη “αγκαλιά του καναπέ” οδήγησε σε μείωση 22,7% των καρδιακών παλμών. Παρόλο που σίγουρα δεν είναι η πιο επιστημονικά εξαντλητική μελέτη που έχει διεξαχθεί ποτέ και τα συμπεράσματα που συνάγονται είναι πιθανώς λίγο αλαζονικά, ποιοι πρέπει να διαφωνήσουμε για το δεσμό μεταξύ των ανθρώπων και των τετράποδων πιστών φίλων τους;
Η αγάπη είναι, τελικά, μια λέξη με τέσσερα πόδια, έτσι δεν είναι;