Εκπαιδευμένος σκύλος αντέδρασε θετικά σε άγνωστης προέλευσης φυτό-επικίνδυνο ναρκωτικό.

Στη Δράμα σύμφωνα με δημοσίευμα από το  protothema.gr, εκπαιδευμένος σκύλος που έκανε έρευνα σε μαγαζί αντέδρασε θετικά όταν μύρισε 27 συσκευασίες με άγνωστης σύστασης φυτό.Πωλούσε λαθραίο καπνό και επικίνδυνο ναρκωτικό

Oι αστυνομικοί κατέσχεσαν 32 συσκευασίες με λαθραίο κατεργασμένο καπνό βάρους 16 κιλών και 358 γραμμαρίων

Ούτε οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών δεν μπόρεσαν αρχικά να αναγνωρίσουν το είδος των φυτικών αποσπασμάτων που είχε έτοιμα για διακίνηση μαζί με λαθραίο καπνό σε μεγάλες ποσότητες ένας 44χρονος στο κατάστημά του στη Δράμα ,που πωλούσε λαθραίο καπνό και επικίνδυνο ναρκωτικό,σύμφωνα με το άρθρο.

Όμως, ο εκπαιδευμένος σκύλος που έκανε έρευνα στο μαγαζί αντέδρασε θετικά όταν μύρισε τις 27 συσκευασίες με το άγνωστης σύστασης φυτό βάρους 33,7 γραμμαρίων, ενώ σε μια αποθήκη και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του δράστη ξετρύπωσε άλλες… 220 συσκευασίες με το ίδιο φυτό βάρους δυο κιλών και 786,5 γραμμαρίων! Από την περαιτέρω έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι η κυκλοφορία κάποιων από τα συγκεκριμένα φυτά έχει ανακληθεί γιατί οι ουσίες που περιέχουν είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό σε συνδυασμό με καπνό!

Στους ίδιους χώρους, ο 44χρονος (που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για λαθρεμπόριο καπνού) οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 32 συσκευασίες με λαθραίο κατεργασμένο καπνό βάρους 16 κιλών και 358 γραμμαρίων, ένα κουτί με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7,8 γραμμαρίων, 33 κενές νάιλον συσκευασίες, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 2.250 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση των παράνομων προϊόντων. Ακόμη, κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας με κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και κατοχή ναρκωτικών.

 

Πηγή:protothema.gr