Σκύλος έσωσε τον ιδιοκτήτη του και πέθανε 12 μέρες αργότερα από άγχος αποχωρισμού

Ένας αφοσιωμένος σκύλος που έσωσε τον άνθρωπο του μετά από εγκεφαλικό πέθανε αφού δεν έτρωγε ενώ ήταν μακριά από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει. 

Ένας ήρωας σκύλος στην ανατολική Κίνα που έσωσε τον 78χρονο ιδιοκτήτη του μετά από εγκεφαλικό, πέθανε αφού τον χώρισαν και δεν έτρωγε ούτε έπινε νερό, μετέδωσαν τα ηπειρωτικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας, με το επώνυμο Yang, ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Hangzhou, στην επαρχία Zhejiang, όπου υπέστη εγκεφαλικό στα τέλη του περασμένου μήνα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού το γάβγισμα του σκύλου του ειδοποίησε τους γείτονες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ανέφερε το City Express το Σάββατο.

Ο εννιάχρονος σκύλος  διασταύρωση Γκόλντεν Ριτρίβερ και Λαμπραντόρ, ονόματι Awang, ήταν αφοσιωμένος στον Yang, ο οποίος τον φρόντιζε από τότε που ήταν κουτάβι.

Όταν ο Yang υπέστη το εγκεφαλικό, ο Awang, συνήθως ένας ήσυχος σκύλος, άρχισε να γαβγίζει δυνατά και συνεχώς, είπε ο τοπικός αστυνομικός Shen Jianhuan.

Οι γείτονες του άνδρα ανησύχησαν όταν άκουσαν τον συνήθως ήσυχο σκύλο να γαβγίζει περίεργα. Φωτογραφία: 163.com

Όταν άκουσαν το γάβγισμα, οι γείτονες του Γιανγκ ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία αφού τα χτυπήματα στην πόρτα του Γιανγκ έμειναν αναπάντητα.

Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα του Γιανγκ, τον βρήκαν ανάσκελα στο πάτωμα κάτω από μια πεσμένη καρέκλα.

«Είπαμε στον σκύλο, «Είμαστε εδώ για να σώσουμε τον ιδιοκτήτη σου». Φαινόταν να καταλαβαίνει και ξάπλωσε ήσυχα», είπε ο Σεν.

Ο Awang στάλθηκε σε ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων από κοινοτικούς εργαζόμενους λίγες μέρες μετά την αποστολή του Yang στο νοσοκομείο.

Ο Awang έμεινε σε ένα κλουβί μόνος του στο καταφύγιο και αρνήθηκε να φάει ή να πιει και πέθανε στις 2 Δεκεμβρίου, είπε ο διευθυντής του καταφυγίου, ο Jin.

«Γνωρίζουμε ότι αυτός ο σκύλος έσωσε τον ιδιοκτήτη του, όπως κάθε άτομο που σώζει ένα άλλο», είπε ο Jin, ο οποίος πρόσθεσε ότι το προσωπικό του καταφυγίου είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον Awang λόγω της γενναιότητάς του.

Μετά από ειδοποίηση από γείτονες που άκουσαν το στενοχωρημένο γάβγισμα του Awang, η αστυνομία βρήκε τον Yang αναίσθητο στο πάτωμα του σπιτιού του μετά από εγκεφαλικό. Φωτογραφία: 163.com  

Ωστόσο, είπε ότι πολλά σκυλιά πέθαναν στο καταφύγιο λόγω του άγχους της μετακίνησης και ήταν αδύνατο να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

Τα σκυλιά που μεταφέρονται στο καταφύγιο κρατούνται σε κλειδωμένα κλουβιά λόγω περιορισμένου χώρου και δεν έχουν την ίδια αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και την ίδια άσκηση που θα έκαναν κανονικά στο σπίτι, είπε ο Jin.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μια άλλη περίπτωση γενναιότητας ζώων στο Zhejiang, η αστυνομία εντόπισε με επιτυχία ένα μικρό παιδί που είχε χαθεί μέσα σε λίγες ώρες από την εξαφάνισή του χάρη στο κατοικίδιο σκύλο της οικογένειας.

Ο σκύλος ακολούθησε το τρίχρονο αγόρι και παρέμεινε στο πλευρό του καθώς περιπλανιόταν στους δρόμους, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν τελικά το αγόρι αφού είδαν τον σκύλο σε πλάνα παρακολούθησης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: scmp.com