Πάρκο για σκύλους στη Πετρούπολη

Σε μια εποχή, κατά την οποία όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Πετρούπολης δημιούργησε ένα πάρκο για σκύλους, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλλει στην εκτόνωση των ζώων, γεγονός που αποτελεί ένα πρόβλημα στις σύγχρονες πλέον πόλεις και δεν αφορά μόνο τους ζωόφιλους, αναφέρει δημοσίευση του Δήμου Πετρούπολης.

Το πάρκο, η διαμόρφωση του οποίου έχει πλέον ολοκληρωθεί, βρίσκεται μέσα στο άλσος του Αγ. Δημητρίου, είσοδος από παλιό θερμοκήπιο,σε ειδικά περιφραγμένο και ασφαλή χώρο με χώμα, έκτασης 2.760 τ.μ.

Ο συγκεκριμένος χώρος διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία, τραμπάλα, τσουλήθρα), ώστε να μπορούν να τρέξουν ελεύθερα και να παίξουν οι μικροί μας φίλοι, χωρίς να παρεμποδίζουν και να παρεμποδίζονται.

Επιπλέον, στο χώρο υπάρχει βρύση, αλλά και ξύλινοι κάδοι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων.

Η δημιουργία του θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού για την προστασία και την καθαριότητα του δημόσιου χώρου, αλλά και στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, καθώς οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλέον τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και επομένως θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό τα παράπονα των πολιτών που χρησιμοποιούν τους χώρους ψυχαγωγίας (παιδικές χαρές, πλατείες κλπ) με τις οικογένειές τους, καταλήγει η δημοσίευση του Δήμου Πετρούπολης.

Υποστηρίζουμε θερμά ότι ο κάθε Δήμος που σέβεται τους δημότες του θα πρέπει να πραγματοποιεί αντίστοιχες ενέργειες , δεν θα πρέπει όμως τέτοιοι χώροι να μένουν παραμελημένοι ούτε από τους υπεύθυνους του Δήμου ούτε από τους ιδιοκτήτες σκύλων που τους επισκέπτονται.

Οι χώροι αυτοί επίσης  δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως “γκέτο” των σκύλων, εξάλλου η νομοθεσία σήμερα επιτρέπει την είσοδο των τετράποδων φίλων μας μαζί μας σε δημόσιους χώρους όπως πλατείες και πάρκα αρκεί να τους έχουμε μαζί μας με λουρί και να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες τους.

Φωτογραφίες: Θέμης Βοργιάς