Τρίπολη : Παράσταση στον Εισαγγελέα για τα αδέσποτα

Τρίπολη 22/6/2015

Tα αδέσποτα σκυλιά τα οποία αυξάνονται και πληθύνονται στην πόλη της Τρίπολης δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Από τη μία υπάρχουν οι φιλόζωοι οι οποίοι αγαπούν τα αδέσποτα αυτά ζώα τα οποία εγκαταλείφτηκαν από τους ιδιοκτήτες τους  χωρίς καμία δικαιολογία και είναι αναγκασμένα να ζουν στους δρόμους και από την άλλη υπάρχουν αυτοί οι οποίοι νιώθουν άβολα στον να ζουν και να κινούνται δίπλα σε ομάδες αδέσποτων σκύλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ν.Τσιαμούλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε το θέμα των αδέσποτων,ζητώντας απαντήσεις ως προς το πού βρίσκονται οι διαδικασίες και τι γίνεται με αυτό το θέμαπουπροβληματίζει την πόλη.

Ο δήμαρχος Δ.Παυλής,θέλοντας να απαντήσει, αρχικά μίλησε για ολόκληρη τη διαδικασία η οποία ακολουθείται σε σχέση με τους αδέσποτους σκύλους, με την περίθαλψη και τη φροντίδα την οποία δέχονται για μικρό χρονικό διάστημα και ύστερα ο νόμος υποχρεώνει τον Δήμο να τα επιστρέψει στη θέση όπου τα βρήκε.

Αυτή τη στιγμή οι σκύλοι που βρίσκονται στην πόλη έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση αγέλης σε τέσσερα σημεία τα οποία δημιουργούν πρόβλημα, είπε ο δήμαρχος, θέλοντας να δώσει απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι ένα γεγονός το οποίο δεν μας τιμά

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος βρέθηκε στην Εισαγγελία προκειμένου να δώσει την άδεια κατά παρέκκλιση του νόμου να μαζευτούν αυτά τα σκυλιά και να παραμείνουν στον χώρο που τα περιθάλπει για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που προβλέπεται.

Ο κ. Σταματόπουλος έλαβε τον λόγο από τον δήμαρχο, προκειμένου να μιλήσει για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και για την απάντηση του έλαβε. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι πληροφορήθηκε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Να αναφέρουμε ότι ο νόμος ορίζει τα σκυλιά να περιθάλπονται και να τους παρέχεται όποια φροντίδα μόλις για 10 μέρες και μετά να αφήνονται στον χώρο από τον οποίο περισυνελέγησαν.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι γίνεται με την ιστορία αυτή, είπε ο κ. Παυλής.

Στο επόμενο ΔΣ θα υπάρξει θέμα με τη μελέτη την οποία έχει ετοιμάσει η κ. Σβόλου για το θέμα των αδέσποτων.

 

Πηγή:arcadiaportal.gr