Γαργαλιάνοι : Μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα

Γαργαλιάνοι

Τα έντονα παράπονά του εκφράζει ο Σύλλογος Καφεπωλών Γαργαλιάνων για τα αδέσποτα σκυλιά που κατακλύζουν την πλατεία της πόλης και, όπως σημειώνουν, κάνουν επιθέσεις σε μικρούς και μεγάλους δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων και απαράδεκτες εικόνες.Γαργαλιάνοι

Πέρα από τα παράπονα, τα μέλη ζητούν από το δήμο και τις φιλοζωικές οργανώσεις να λάβουν μέτρα, προτιθέμενοι και οι ίδιοι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Ο Σύλλογος Καφεπωλών Γαργαλιάνων επιθυμεί να εκφράσει τα παράπονά του για την απαράδεκτη καθημερινή εικόνα της κεντρικής πλατείας Κολοκοτρώνη των Γαργαλιάνων.

Συγκεκριμένα, όλοι εμείς οι επαγγελματίες καφεπώλες των Γαργαλιάνων δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την καθημερινή εικόνα της πλατείας, η οποία πολιορκείται από αγέλες αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον ανθρώπων, μικρών παιδιών και αυτοκινήτων, και δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα σε όλους μας.           

Για το λόγο αυτό, με την παρούσα ανακοίνωσή μας εκφράζουμε τα παράπονά μας σε όλους τους αρμόδιους φορείς του δήμου και της Πολιτείας οι οποίοι επιτρέπουν τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης χωρίς να κάνουν οτιδήποτε για να την αποτρέψουν. Επίσης παρακαλούμε όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε τις δύσκολες καταστάσεις που οι αγέλες των αδέσποτων σκύλων μας δημιουργούν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος μας επιθυμεί να βοηθήσει σε όποιες ενέργειες γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, πάντα με σεβασμό προς τις ζωές των αδέσποτων σκύλων, τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο».

Πηγή: eleftheriaonline.gr