Δήμος Ήλιδας-Η λύση για το πρόβλημα με τα αδέσποτα

adespota kourouta1Σε έμπειρο εκπαιδευτή σκύλων ανέθεσε ο Δήμος Ήλιδας τη περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων από το δήμο και ιδιαίτερα από την  πόλη της Αμαλιάδας.

Πρόκειται για τον κ. Ηρακλή Ματρόζο, υπεύθυνο της φιλοζωϊκής οργάνωσης «Ρόμμελ», ενώ παράλληλα ανέθεσε την υπηρεσία περίθαλψης των αδέσποτων στην κτηνίατρο Παπαδάτου Μαρία-Αργυρή.

Ο Δήμος Ήλιδας αποκτά τις κατάλληλες υποδομές για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των αδέσποτων σκύλων, που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πληγή ιδιαίτερα για την πόλη της Αμαλιάδος. Με εντολή του δημάρχου κ. Χρίστου Χριστοδουλόπουλου συστάθηκε πενταμελής επιτροπή , για την διαχείριση των αδέσποτων. Αυτή θα αποτελείται από έναν αντιδήμαρχο, ένα φιλοζωΐκό σωματείο, κτηνίατρο, εκπαιδευτή σκύλων και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Ρόμελ.

Προφανώς δεν θα υπάρχει πλέον λόγος να έρχονται από όμορους δήμους διάφορες φιλοζωϊκές οργανώσεις για να περισυλλέγουν τα αδέσποτα.

Βρήκαμε στα Κρέστενα  τον κ. Ματρόζο,λέει το δημοσίευμα του amaliadanews και στην ερώτηση πότε θα ξεκινήσει το έργο της περισυλλογής, μας είπε: «Θα πρέπει να μας δοθεί από τον δήμο το «πράσινο φως» όταν θα υπάρχει δηλαδή κέντρο περίθαλψης. Νομίζω πως το κέντρο έχει βρεθεί, οπότε είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει το έργο μας». Η δουλειά του κ. Ματρόζου δεν είναι απλή και μας την εξηγεί ο ίδιος: «Πρέπει να ελέγχω την ψυχική υγεία του ζώου, κάτι που ακούγεται πολύπλοκο αλλά για μένα που έχω πολυετή πείρα στο θέμα είναι απλό. Επίσης η περισυλλογή πρέπει να γίνεται χωρίς να ασκείται σωματική και ψυχική βία στο ζώο. Στο στάδιο αυτό θα έρχονται δίπλα μου μόνο μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Rommel, δηλαδή συνεργάτες μου που είναι αυστηρά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι για την περισυλλογή και απεγκλωβισμό άγριων σκύλων , ερπετών και αρπακτικών πτηνών»

Στην ερώτηση αν επιτρέπεται η ευθανασία ο κ. Ματρόζος λέει: «Η ευθανασία επιτρέπεται υπό προΰποθέσεις και όχι αυθαίρετα. Προσωπικά είμαι ενάντια στην ευθανασία.»

Πηγή:amaliadanews

Ακολουθήστε μας:

@AllaboutDog στο Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube