Μηχανικός λογισμικού γνωστός ως “Πατέρας των Σκύλων”φροντίζει πάνω από 700 αδέσποτα σκυλιά στην Ινδία

Στη πολιτεία Κάρνατακα (Ινδία) βρίσκεται μια κρυφή όαση για τα ανεπιθύμητα σκυλιά της χώρας.

Ο Rakesh Shukla, ένας μηχανικός λογισμικού δημιούργησε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων 3,5 στρεμμάτων που στεγάζει σήμερα πάνω από 735 σκυλιά.

Οι τετράποδοι κάτοικοι είναι από όλες τις φυλές και ηλικίες.

Μερικά είναι καθαρόαιμα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν κάτω από τραγικές συνθήκες, άλλα είναι ημίαιμα που ζούσαν στο δρόμο μέχρι τώρα.

“Είμαι η τελευταία στάση για αυτά τα σκυλιά. Δεν είναι πλέον γλυκά και χαριτωμένα. Πολλά είναι άρρωστα και ανεπιθύμητα”, δήλωσε ο 45χρονος Rakesh  ο οποίος είναι πλέον γνωστός ως Dog Father (Πατέρας των Σκύλων)

Σύμφωνα με το BBC News πρίν γίνει o “Πατέρας των Σκύλων” ο Rakesh είχε ξεκινήσει μια εταιρεία λογισμικού με τη σύζυγό του η οποία τους έκανε πλούσιους.

“Δούλεψα στο στο Δελχί μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια δημιούργησα τη δική μου εταιρεία στη Μπανγκαλόρ,(πρωτεύουσα της Κάρνατακα)” είπε στο BBC. “Αγόραζα μεγάλα αυτοκίνητα, ακριβά ρολόγια και ζούσα μια φανταχτερή ζωή. Είχα ταξιδέψει και είχα δει τον κόσμο πολλές φορές, αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένος.” Τι άλλαξε στη πορεία της ζωής του Rakesh; Η άφιξη ενός Golden Retriever με το όνομα Kavya.

VIDEO- Rakesh Shukla: Ο Πατέρας Των Σκύλων της Ινδίας  

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Uam9N0hyACM[/embedyt]

Ο Rakesh περνά τρεις έως τέσσερις ημέρες την εβδομάδα στο καταφύγιο ενώ άλλοι 10 εργαζόμενοι βοηθούν και  φροντίζουν τα σκυλιά, τα ταΐζουν με κοτόπουλο και το ρύζι και περιποιούνται όσα είναι άρρωστα.

Η παροχή αυτού του είδους φροντίδας σε πάνω από 700 σκυλιά κοστίζει περίπου 640 ευρώ την ημέρα εκ των οποίων το 93% των εξόδων τα πληρώνει ο ίδιος. (200 κιλά κοτόπουλο και 200 κιλά ρύζι απαιτούνται καθημερινά για τη διατροφή των σκύλων)

Και ενώ ο μηχανικός λογισμικού έχει αντιμετωπίσει αρκετές κριτικές με την πάροδο των χρόνων ο ίδιος σχεδιάζει να βοηθήσει τα αθώα ζώα για όσο διάστημα μπορεί.

 

Πηγές: bbc.com | people.com