Θεσπρωτία: Υπαρκτό το πρόβλημα με τα αδέσποτα, αλλά όχι και φόλες για την εξόντωσή τους

DSC05745makΜπορεί να είναι όντως υπαρκτό το πρόβλημα με την παρουσία εκατοντάδων αδέσποτων σκύλων σε όλο το Νομό, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κατά βάση στην Ηγουμενίτσα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά θα πρέπει και να θανατώνονται, με ιδιαίτερα μάλιστα επώδυνο για τα ζώα αυτά τρόπο.

Εν προκειμένω με τοποθέτηση φόλας, αφού το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο στην Ηγουμενίτσα, αλλά και σε γειτονικές περιοχές.

Ασυνείδητοι, επιεικής βέβαια ο χαρακτηρισμός, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν-τοποθετήσουν, κυρίως μαζί με φαγητό, απίστευτα ισχυρά σε κάποιες περιπτώσεις, δηλητήρια-τοξικές ουσίες, με σκοπό να θανατώσουν ζώα, κυρίως σκύλους.

Τελευταία περίπτωση στον Παραπόταμο το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ένας από τους αδέσποτους σκύλους του χωριού, αφού προφανώς ήρθε σε επαφή με κάποια φόλα- τοξική ουσία που επέλεξε κάποιος να χρησιμοποιήσει με συγκεκριμένο σκοπό, βρέθηκε να κείτεται στο κέντρο του χωριού, νεκρό.

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και συνεχίζουν να καταγράφονται στην περιοχή μας, αφού κάποιοι δεν μπορούν να δεχθούν τη συμπεριφορά ή γενικότερα τη συνύπαρξή τους με τα ζώα αυτά και επιλέγουν τη λύση αυτή.

Μια λύση και πρακτική όχι απλά κατακριτέα, από ασυνείδητους συντοπίτες.

Και φυσικά πρέπει να γνωρίζει ο καθένας , σύμφωνα και με το νόμο 3170/2003, ότι η οποιασδήποτε μορφή κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 1.500 ευρώ ή και ποινή εξάμηνης φυλάκισης, ενώ τελευταία έχουν θεσπιστεί ακόμη πιο αυστηρές ποινές.

Εφόσον γίνεται αντιληπτό περιστατικό από μάρτυρα, οφείλει να το καταγγέλλει στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, μεταφέροντας οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να γνωρίζει.

Ναι μεν, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λόγω της παρουσίας αδέσποτων σκύλων στην περιοχή (που έχουν επιτεθεί και σε πολλούς συμπολίτες μας), ωστόσο για την επίλυσή του πρέπει να βρεθεί μια συνολική λύση από το Δήμο και τους συναρμόδιους φορείς. Μέθοδοι όπως αυτή της «φόλας» είναι εγκληματικοί και πρέπει να τιμωρούνται.

 

Via:Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2

More info:katoci.blogspot.gr