Αμαλιάδα: Δηλητηρίασαν 10 αδέσποτα σκυλιά

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη χθες το πρωί στην Αμαλιάδα και έκανε να λυγίσουν ακόμη και αυτούς που δεν δηλώνουν φιλόζωοι, αφού μπροστά στην εικόνα του ‘ξεπαστρέματος’ στην κυριολεξία τουλάχιστον δέκα αδέσποτων σκύλων, βούρκωσαν και οι πιο αδιάφοροι.

Η εικόνα που αντίκρισαν χθες το πρωί οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ήταν σοκαριστική, αφού στον προαύλιο χώρο του Νοσηλευτικού ιδρύματος κείτονταν νεκροί τουλάχιστον δέκα αδέσποτοι σκύλοι, οι οποίοι είχαν δηλητηριαστεί από φόλες.

 

Αποτρόπαια πράξη

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το συμβάν, πολύ δε περισσότερο αυτόν ή αυτούς που προέβησαν σε αυτή την πράξη, την εντελώς ανεγκέφαλη και αψυχολόγητη.

«Κτήνη» ήταν η λέξη που ακούστηκε ως χαρακτηρισμός για τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης και δεν απέχει από την πραγματικότητα, αφού κανένας άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία δεν θα ξεσπούσε με αυτό τον τρόπο στα αθώα σκυλιά.

Οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τι είχε συμβεί όταν άρχισαν να μεταβαίνουν χθες το πρωί στη δουλειά τους, αφού τα σκυλιά ήταν μόνιμοι ‘κάτοικοι’ εντός και εκτός του προαυλίου του Νοσοκομείου.

Όταν συνειδητοποίησαν ότι τα σκυλιά δεν κοιμόντουσαν αλλά κείτονταν νεκρά, πραγματικά πάγωσαν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν…

Δέκα σκυλιά είχαν δηλητηριαστεί κατά την διάρκεια της νύχτας και ξεψύχησαν το ένα μετά το άλλο στα παρτέρια του Νοσοκομείου, δίπλα στα λουλούδια.

Αδέσποτοι σκύλοι που τους έδιναν φαγητό πολλοί ζωόφιλοι που εργάζονταν στο Νοσοκομείο. Το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν για τα σκυλιά που βρέθηκαν χωρίς καταφύγιο και είχαν γίνει ‘φύλακες’ του Νοσοκομείου.

Κάποιοι είπαν ωστόσο ότι η παρουσία των σκύλων είχε δυσαρεστήσει ορισμένους και υπήρχαν γκρίνιες το τελευταίο διάστημα, κάποιοι έκαναν λόγο για επιθέσεις και αποδίδουν την ενέργεια θανάτωσης των σκύλων σε ανθρώπους που δεν αγαπούν τα ζώα.

 

Καταδίκη από τον δήμο

Όταν οι υπάλληλοι συνήλθαν από το αρχικό σοκ, ειδοποίησαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτη Μαυρίκο και μετέβη στο σημείο συνεργείο του δήμου για την απομάκρυνση των σκύλων.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό» ήταν οι πρώτες λέξεις του κ. Μαυρίκου στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη και δεν τιμά κανέναν. Είναι γεγονός ότι τα αδέσποτα σκυλιά έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να φθάσουμε στο έγκλημα, γιατί στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για εγκληματική πράξη. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε προσπάθεια να βρεθεί λύση, ωστόσο η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δαιδαλώδης και ζητάμε από τους δημότες να δείξουν κατανόηση και να συμβάλλουν στην προστασία των αδέσποτων ζώων».

 

 

Via:Patrisnews