Γιατί ένα pet shop αντικατέστησε, μυστικά, τα ζώα προς πώληση με αδέσποτα;[VIDEO-ΕΙΚΟΝΕΣ]

Δείτε το πείραμα σε βίντεο παρακάτω με αγγλικούς υπότιτλους

Μια… μικροαπάτη χρησιμοποίησε καταφύγιο ζώων στη Βραζιλία για να απαλλάξει τα πρώην αδέσποτα ζώα από τις προκαταλήψεις που τα συνοδεύουν και με στόχο να βρουν σπίτι και οικογένεια.

Η οργάνωση Associacao Quatro Patinhas έβγαλε ζώα ράτσας που ήταν προς πώληση στη «βιτρίνα» pet shop και τοποθέτησε στη θέση τους ζώα που είχαν διασωθεί από το δρόμο και διατίθεντο δωρεάν.

Το πείραμα, όπως σημειώνει η Daily Mail, έγινε με στόχο να αλλάξει τις πεποιθήσεις των ανθρώπων σχετικά με τα ζώα που διασώθηκαν από το δρόμο και να φανεί πως και αυτά δείχνουν την ίδια αγάπη όπως και τα ζώα ράτσας και μάλιστα έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από ένα σπίτι.

Πολλές οικογένειες που θέλουν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο ζώο στη Βραζιλία προσπερνούν τα καταφύγια, με αποτέλεσμα αυτά να φιλοξενούν περισσότερα ζώα από τη χωρητικότητά τους και να αντιμετωπίζουν ελλείψεις στον προϋπολογισμό τους.

Τοποθετώντας κρυφές κάμερες στο pet shop οι άνθρωποι του καταφυγίου κατέγραψαν την έκπληξη των ενδιαφερόμενων όταν μάθαιναν πως μπορούσαν να αποκτήσουν το ζωάκι που τους είχε γοητεύσει χωρίς να πληρώσουν.

«Τα καταφύγια είναι συνήθως σε κακή κατάσταση, τα ζώα πεθαίνουν από ασθένειες και ελλιπή φροντίδα λόγω του υπερπληθυσμού», εξηγεί ο πρόεδρος της οργάνωσης Christianne Duarte Garoiu. «Πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζώα τους σε καταφύγια νομίζοντας πως θα ζήσουν καλά αλλά συνήθως αυτά πεθαίνουν από διάφορες ασθένειες ή από κατάθλιψη», προσθέτει, «και ο κόσμος εξακολουθεί να πληρώνει πολλά λεφτά για να αποκτήσει ένα ζώο από pet shop. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα ζωάκια που θα τους προσέφεραν τόση χαρά χωρίς να ξοδέψουν τίποτα…»

«Καλύτερο από το να αγοράζεις μια ζωή είναι να σώζεις μία», καταλήγει το βίντεο.

Δείτε το βίντεο με το πείραμα

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=n-OnbIXKIXQ[/embedyt]

Πηγή

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube