Σκύλος ζέστη και προστασία. Top 10 συμβουλές!

Με υψηλές θερμοκρασίες είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι ο σκύλος σας υποφέρει από τη ζέστη και θα πρέπει να τον διατηρήσετε δροσερό.

Εδώ θα δείτε τις  top 10 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης στους τετράποδους φίλους σας:

1.Άσκηση νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.913Δεδομένου ότι αυτές είναι οι πιο δροσερές ώρες της ημέρας , αυτό θα κάνει τη βόλτα πιο άνετη για σας και το σκυλί σας . Είμαι πιστός στην έντονη άσκηση για να είναι υγιή τα σκυλιά , αλλά αυτή είναι η εποχή του χρόνου όπου ”κάνω πίσω ” στην “ένταση” της άσκησης .

2.Χρησιμοποιήστε παπουτσάκια για σκύλους.001Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα pet shops . Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε βόλτα ή για άσκηση τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια των πρωϊνών και μετέπειτα ωρών της ημέρας  αυτό είναι ένας καλός τρόπος για την προστασία του . Η θερμοκρασία αυξάνεται από το έδαφος , ειδικά σε επιφάνειες όπως τσιμέντο,άσφαλτο,άμμο,και τα σκυλιά απορροφούν και απελευθερώνουν τη θερμότητα στις πατούσες τους . Ακριβώς όπως τα παπουτσάκια προστατεύουν το σκυλί στο κρύο το χειμώνα έτσι μπορούν να προφυλάξουν τις πατούσες τους από καυτές επιφάνειες το καλοκαίρι,απομονώνοντας τη θερμότητα. Έτυχε να καταλάβουμε την αναγκαιότητα τους όταν πήγαμε σε μια παραλία της Μάνης,με μεγάλη απόσταση από άμμο,όπου όταν πήγαμε ήταν μια χαρά, όταν φύγαμε όμως ήταν τόσο καυτή και άρχισαν να υποφέρουν τα σκυλιά μας στη μέση της διαδρομής, καιγόντουσαν κυριολεκτικά οι πατούσες τους. Κολλήσαμε, δεν ξέραμε πως να αντιδράσουμε , μέχρι που ακούσαμε από τα μετόπισθεν τη φωνή της λογικής:Πάρτε τα αγκαλιαά!! Και αυτό κάναμε. +ότι υπέφεραν τα σκυλάκια και έχρηζαν περιποίησης,+ ότι κουβαλάγαμε +από ένα μπόξερ στην αγκαλιά+το 40άρι και βάλε =παπουτσάκια πάντα μαζί , ακόμα και το καλοκαίρι στη παραλία, άκρως απαραίτητα!

3.Σημάδια αφυδάτωσης .IMG_3831Τα σκυλιά δεν ιδρώνουν . Δροσίζονται με το λαχάνιασμα , έτσι όταν ένα σκυλί ζεσταίνεται υπερβολικά τρέχουν σάλια . Θα γίνει ληθαργικό , τα μάτια του θα είναι κόκκινα , και μπορεί να φαίνεται λίγο χλωμό . Αν ανασηκώσετε το δέρμα του θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ ‘ότι συνήθως για να επανέρθει στη θέση του .

4.Κρατήστε το σκυλί σας ενυδατωμένοheilmanfitness.com Διαφορετικά σκυλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες, όταν αντιμετωπίζουν υψηλές θερμοκρασίες. Λάβετε υπόψη ότι το σκουρόχρωμο τρίχωμα απορροφά περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα . Επίσης , τα σκυλιά με υπερβολικό βάρος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης . Πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας στη βόλτα με το σκύλο σας . Καλύτερα ακόμα ο σκύλος σας να το μεταφέρει για σας σε ένα σακίδιο ή ένα γιλέκο ! Το νερό στις φιάλες θα το κρατήσει δροσερό και επίσης θα του δώσει μια αίσθηση ”κάνω εργασία”.

5.Βρείτε διάφορους τρόπους για να δροσιστεί το σκυλί σας .IMG_0175Δεν έχετε κλιματισμό ; Κανένα πρόβλημα ! Βρείτε ένα σημείο στη σκιά και φτιάξτε μια παιδική πισίνα . Απλώστε μια υγρή πετσέτα για το σκυλί σας για να ξαπλώσει . Ή απλά βάλτε έναν ανεμιστήρα μπροστά από μια κατσαρόλα με πάγο . Υπάρχουν και ψεκαστήρες που ψεκάζουν με μια απαλή ομίχλη νερού .

6.Σκυλιά δροσερά από κάτω προς τα πάνω .031Φροντίστε να ψεκάσετε τα πόδια και το στομάχι , και όχι μόνο τη ράχη του σκύλου , όταν δροσίζεται με νερό . Μια υγρή πετσέτα κάνει περισσότερο καλό στο κάτω μέρος από ό, τι όταν τη βάζουμε στη ράχη.

7.Αφήστε το σκυλί σας να σκάβει !IMG_9525Το σκυλί σας μπορεί να βρει το δικό του τρόπο για να αποφύγει τη ζέστη . Ο σκύλος στη φύση σκάβει το κρησφύγετο του, όχι από απογοήτευση η φόβο , αλλά για να βρει τροφή ,για να κρυφτεί , να γεννήσει – ή να δροσιστεί. Αν γίνεται εντοπίστε ένα σκιερό χώρο όπου είναι εφικτό και σφήστε το σκυλί σας να σκάψει.

8.Αφήστε τα σκυλιά να τσεκάρουν τον καιρό.IMG_2605Τα σκυλιά δεν βλέπουν free meteo, οπότε δεν ξέρουν γιατί θα στερηθούν τη μεγάλη βόλτα της ημέρας.Αφήστε το σκυλί σας να βγεί έξω και να αισθανθεί το καιρό, είτε αν είναι υπερβολικά ζεστός, υγρός , ή πάρα πολύ κρύος για τη μεγάλη βόλτα. Ενστικτωδώς ο σκύλος θα καταλάβει ότι πρέπει να μειώσει την διάρκεια της βόλτας του,ή απλά θα επανέλθει στο εσωτερικό όπου είναι ασφαλής .

9.Μην αφήνετε ποτέ το σκυλί σας στο αυτοκίνητο με τη ζέστη.144Το αυτοκίνητο κρατάει περισσότερη θερμότητα από μια ανοιχτή περιοχή ακόμη και αν είναι στη σκιά. Ο σκύλος μπορεί να αναπτύξει υπερδιέγερση στο αυτοκίνητο που οφείλετε σε περαστικούς ή πανικό από κλειστοφοβία καθιστώντας έτσι πιό πιθανή την αφυδάτωση . Σε μεγαλύτερες διαδρομές , βεβαιωθείτε ότι έχετε νερό για το σκυλί σας και διατηρήστε δροσιά με το κλιματιστικό του αυτοκινήτου.

10. Χρησιμοποιήστε τον ζεστό καιρό ως δικαιολογία για να κολυμπήσετε πιο συχνά !IMG_7816Η καλύτερη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι ή τις ζεστές μέρες είναι το κολύμπι . Αντί να πάτε βόλτα με τα πόδια το σκύλο σας πηγαίνετε καλύτερα για μια δροσερή  βουτιά! Αν κολυμπάτε παρέα ή τον πάρετε μαζί σας ,αναπτύσσεται η σχέση σας αντίστοιχα σαν να πηγαίνατε βόλτα.

 

 

Πηγή: cesarsway.com