Χαλκιδική : Δράσεις στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αριστοτέλη

Aπό την Τρίτη 28 Ιουλίου και για δύο ακόμη ημέρες, οι κάτοικοι του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει η δημοτική αρχή για τον εμβολιασμό, τη στείρωση και την καταγραφή των αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στην περιοχή.Χαλκιδική Δράσεις στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώωνΟ Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Φορείς της περιοχής, το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό σύλλογο «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» και το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΖΩΑ», με έδρα την Ιερισσό, διοργανώνουν τριήμερη εθελοντική δράση στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων, με τη συνδρομή της Φιλοζωικής ΜΚΟ Animal Action.

Για το λόγο αυτό, καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι δημότες της περιοχής, που θέλουν να συμβάλουν στις εθελοντικές ενέργειες που προγραμματίζονται, να επικοινωνούν με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών τους Κοινοτήτων, προκειμένου να δηλωθούν και να συγκεντρωθούν συγκεκριμένα ζώα για την εθελοντική αυτή δράση.

Για την πραγματοποίηση του Προγράμματος, θα διατεθούν οι χώροι των τοπικών ιδιωτικών ιατρείων των υπεύθυνων ιδιωτών κτηνιάτρων, που εκτελούν το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας, κ.κ. Δομινίκη Παπάζογλου και κ.κ. Sabine Werth, στο κτηνιατρείο της καθεμιάς από τις οποίες θα στειρωθούν και θα σημανθούν ζώα της χωρικής τους αρμοδιότητας, ήτοι:

-Ιατρείο κας. Δομινίκης Παπάζογλου, Ιερισσός: Τ.Κ. Στρατωνίου, Τ.Κ. Σταγείρων, Τ.Κ. Στρατονίκης, Τ.Κ. Ολυμπιάδας, Τ.Κ. Βαρβάρας, Τ.Κ. Νεοχωρίου, Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, Τ.Κ. Αρναίας

-Ιατρείο κας. Sabine Werth, Ιερισσός: Δ.Κ. Ιερισσού, Τ.Κ. Ν. Ρόδων, Τ.Κ. Ουρανούπολης, Δ.Κ. Αμμουλιανής, Τ.Κ. Στανού, Δ.Κ. Μ. Παναγίας, Τ.Κ. Πυργαδικίων, Τ.Κ. Γοματίου.

Η εθελοντική δράση θα πραγματοποιηθεί παρουσία επιτροπής μελών των φιλοζωικών σωματείων, τα οποία θα καταγράψουν σε καρτέλες τα διαχειριζόμενα ζώα και θα αναλάβουν την παρακολούθησή τους στο διάστημα αποθεραπείας τους.

Πηγή