Ερέτρια : Μην αδιαφορείτε στις κακοποιήσεις των αδέσποτων κα Αλημπατέ

Ερέτρια

Επιστολή με την οποία τονίζει το πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα στο Δήμο Ερέτριας απέστειλε στη Δήμαρχο Αμφιτρίτη Αλημπατέ το Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας «Άργος».

Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας “Άργος”

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κα δήμαρχε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Δήμο έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καθημερινά χειροτερεύει.

Εγκαταλελλήμενα κουτάβια παντού,  πολίτες που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη τους κ.λ.π., και όλα αυτά  μεσούσης της τουριστικής περιόδου στην πόλη μας.

Παρά τις συνεχείς συζητήσεις μαζί σας αλλά και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να τα προλάβουμε όλα αυτά, δυστυχώς πλέον των 50 στειρώσεων που έγιναν και ενός προγράμματος που ήδη τρέχει , ενός μη ευέλικτου κωδικού στον προϋπολογισμό για την διαχείριση τους και τον ορισμό μιας επιτροπής η οποία δεν λειτουργεί (εδώ ίσως θα πρέπει να ζητήσετε τους λόγους ),τα υπόλοιπα παραμένουν αγκιστρωμένα.

Θα ήθελα να σας προτείνω κάποια πράγματα τα οποία ίσως βοηθήσουν λίγο ώστε να μπορούμε να μετριάσουμε την κατάσταση τα οποία είναι τα παρακάτω.

  1. Άμεση συνεργασία με κτηνίατρο για ανοικτό πρόγραμμα στειρώσεων και αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών.

  2. Δημιουργία βάσης δεδομένων, υποχρεωτική σήμανση όλων των δεσποζώμενων και καταγραφή σε αυτήν, ώστε να περιορίσουμε τον αριθμό των εγκαταλείψεων.

  3. Άμεση δημιουργία χώρων επανένταξης των στειρωμένων και εμβολιασμένων ζώων.

  4. Μέριμνα για την σίτιση όλων των αδέσποτων ώστε να μην εμφανίζονται φαινόμενα επιθέσεων λόγω ασιτίας.

  5. Οργάνωση ημερίδας ενημέρωσης των δημοτών και έκδοση σχετικού φυλλαδίου για την συμβίωση τους με τα αδέσποτα ώστε να σταματήσει πια το <<έχω κάτι αδέσποτα έξω από την πόρτα μου, ελάτε να τα μαζέψετε>>.

Το τελευταίο διάστημα τα ζώα που κάποιοι παράτησαν στην παραλία έχουν υποστεί απίστευτη κακοποίηση όπως καθημερινά μας καταγγέλλουν πολίτες που κάνουν την βόλτα τους και μάλιστα ένα που πήραμε για στείρωση είχε ρήξη σπλήνας από πιθανές κλωτσιές και χαροπαλεύει . Βέβαια τα μόνα που δεν φταίνε το ξαναλέω είναι αυτά. Αν όντως είχατε υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δ.Σ. και είχατε παρακάμψει τις οποιεσδήποτε αδικαιολόγητες και αβάσιμες αντιδράσεις από κάποιους, να μην είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις και στο τέλος δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλετε. Θέλετε την παραλία με αδέσποτα την θερινή περίοδο η χωρίς αυτά και αν ναι γιατί δεν δημιουργείτε έναν χώρο φιλοξενίας τους.

Θα πρέπει άμεσα  να πάρετε τις αποφάσεις αυτές που θα βοηθήσουν την διαδικασία.

Το σωματείο μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει στα μέγιστα, αλλά βλέπουμε ότι παλεύει μόνο του χωρίς καμιά βοήθεια από μέρους σας, πράγμα που μόνο απογοήτευση μας δημιουργεί αλλά και αγανάκτηση για την μη ανάληψη πρωτοβουλιών και ευθυνών από μέρους σας.

Επιτέλους βάλτε ένα τέλος σε αυτό εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου και μην γίνεστε ¨συνεργοί¨ στις κακοποιήσεις με την αδιαφορία σας.

Θα είμαστε παρόν πλέον σε ότι αφορά την διαχείριση των ζώων για όποια πρωτοβουλία πάρετε προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος

Βιορές Χαράλαμπος

Η Γραμματέας

Αμαλία Κούκου

eviaportal.gr