Χαλκίδα: Απαγορεύονται τα σκυλάκια στις παραλίες με γαλάζιες σημαίες

Χαλκίδα

Σύμφωνα με τη Διαχειριστική Αρχή των «Γαλάζιων Σημαιών» και βάση των διεθνών και εθνικών κριτηρίων του προγράμματος, αναφορικά με το κριτήριο 23 «Η Πρόσβαση σκύλων και άλλων κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να ελέγχεται αυστηρά», ισχύουν τα εξής:
Στις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές, επιτρέπεται η παρουσία σκύλων και άλλων κατοικίδιων ζώων, αποκλειστικά και μόνο στους χώρους στάθμευσης και στις περιοχές περιπάτου εκτός ακτής.
Η παρουσία ζώων στις ανωτέρω περιοχές εκτός της ακτής επιτρέπεται, με την προϋπόθεση ότι ελέγχονται από τον κάτοχό τους και δεν υπάρχει άλλος περιορισμός από το διαχειριστή της ακτής και την εθνική νομοθεσία.
Απαγορεύεται η είσοδος δεσποζόμενων ζώων εντός της ακτής και της κολυμβητικής περιοχής.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται σκύλοι-συνοδοί ατόμων με προβλήματα όρασης.
Πρακτικά, η αναθεώρηση του κριτηρίου από το διεθνές συντονιστικό γραφείο απαγορεύει την παρουσία ζώων στην ακτή, με εξαίρεση τους σκύλους-συνοδούς ατόμων με προβλήματα όρασης. Η εφαρμογή του κριτηρίου αφορά αποκλειστικά και μόνο τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές,αναφέρει το evianews.

Σχετικά με το που επιτρέπεται η κολύμβηση σκύλων στην ευρύτερη περιοχή τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα, αφού ο Δήμος Ερέτριας σε σχετική απόφαση του δεν προβαίνει στον καθορισμό και υπόδειξη θαλασσίων περιοχών για το λούσιμο δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, διότι οι παραλίες του Δήμου Ερέτριας είναι τουριστικές όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο που έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια.

Πηγή:evianews

Διαβάστε σχετικά:

Απαγορεύεται Ο Σκύλος Στη Παραλία Και Στη Θάλασσα Με Γαλάζια Σημαία;

Τελικά, Επιτρέπονται Οι Σκύλοι Στις Παραλίες;

Παραλίες Για Σκύλους – Επιτρέπεται Το Κολύμπι 2015

Χάρτης Με Τα Φιλικά Μέρη Για Τον Σκύλο Στην Ελλάδα – Pet Friendly Map Of Greece

Pet Friendly Hotels – Έρευνα