Κρήτη Ιεράπετρα: Σε ποιες παραλίες επιτρέπεται το λούσιμο ζώων συντροφιάς

Σε καθορισμένες και μόνο παραλίες, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, θα μπορούν να λούζουν τα ζώα συντροφιάς οι ιδιοκτήτες τους εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου.1698447

Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της έκδοσης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, έχουν καθοριστεί δύο παραλιακές ζώνες για την περιοχή της Ιεράπετρας στον θαλάσσιο χώρο των οποίων επιτρέπεται το λούσιμο ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, τμήμα της παραλίας του Αγίου Ανδρέα, από την Ταβέρνα «Κλειώ» και ανατολικά αυτής προς τον Περιστερά, καθώς και η παραλία ανατολικά του βιολογικού καθαρισμού και δυτικά της εισόδου σκαφών στη Ναυμαχία είναι τα δύο σημεία στα οποία επιτρέπεται να λούζονται κατοικίδια ζώα βάσει της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον περασμένο Νοέμβριο.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι σε όλες τις άλλες παραλιακές ζώνες εντός του Δήμου Ιεράπετρας απαγορεύεται το λούσιμο των κατοικίδιων. Σε περιπτώσεις που παρατηρείται παραβίαση της ισχύουσας απόφασης, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Λιμεναρχείο.