Η πρώτη pet friendly παραλία και με το νόμο ! Άντε και στα δικά μας !! [Video)

[wp_ad_camp_1]

Μετά από χρόνια αγώνων οι αρχές της πόλης άνοιξαν τελικά  ένα καθορισμένο χώρο φιλικό για σκύλους με όλες τις ανέσεις στη γνωστή και πολυσύχναστη παραλία La platja de Llevant στη Βαρκελώνη.

Η πρώτη pet friendly παραλία και με το νόμο (1)

Μια περιοχή στην άκρη της πόλης  με αμμώδη παραλία έχει περιφραχθεί ειδικά για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου έτσι ώστε να μπορούν να τρέχουν ελεύθερα πάνω στην άμμο, να απολαμβάνουν βουτιές στη θάλασσα και άλματα στα κύματα.

Η πρώτη pet friendly παραλία και με το νόμο (2)

Μια έκταση μόλις 1.250 τετραγωνικών μέτρων  έχει εξοπλιστεί με state-of-the-art ουρητήρια, βρύσες για να πίνουν νερό τα σκυλιά και ειδικά προσαρμοσμένα ντους για ξέπλυμα από το αλμυρό θαλασσινό νερό και την άμμο.

Η πρώτη pet friendly παραλία και με το νόμο (3)

Η pet friendly παραλία άνοιξε αυτή την εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που θα μπορούσε να επεκταθεί και  το επόμενο καλοκαίρι.Η πρώτη pet friendly παραλία και με το νόμο (4)

«Αυτός ο χώρος επιλέχθηκε με ειδικά τεχνικά κριτήρια πρίν από μερικούς μήνες όταν αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στις ιστορικές αιτήσεις των κηδεμόνων σκύλων», δήλωσε η Eva Herrero, Οικολογική Επίτροπος της Βαρκελώνης.

Ο χώρος που μπορεί να φιλοξενεί σήμερα, τουλάχιστον 100 σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα, βρίσκεται στην άκρη της 4,5 χλμ. παραλίας Llevant ενώ αναμένεται οι κηδεμόνες των σκύλων να διατηρούν τον έλεγχο των κατοικίδιων ζώων τους  και να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=LUcQsFj3aBQ[/embedyt]

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα  δεν ήταν δημοφιλές με κάποιους ντόπιους να παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι για να εξασφαλίσουν ότι τα σκυλιά θα διατηρούνται υπό έλεγχο και δεν θα βγαίνουν σε άλλα μέρη της παραλίας ή να ενοχλούν τους λουόμενους.

Άλλοι υποστήριξαν ότι  η ορισθείσα ζώνη δεν ήταν αρκετά μεγάλη για να καλύψει μια πόλη που έχει τουλάχιστον 41.000 καταχωρημένα σκυλιά  αν και φιλοζωικά ιδρύματα παραδέχθηκαν ότι είναι τουλάχιστον «μια αρχή».

«Δεν είναι πολύ μεγάλος χώρος και τα λίγα σκυλιά που επιτρέπονται θα είναι κάπως περιορισμένα», δήλωσε η Anna Bayle, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιωμάτων των Ζώων στη Βαρκελώνη.

Οι περισσότερες παραλίες στην Ισπανία πάντως επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς για τα σκυλιά και βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες, ενώ πολύ λίγες παραλίες επιτρέπουν τα σκυλιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άντε…και στα δικά μας!!

Πηγή : thelocal.es

Δείτε ακόμα: