Πάνω από 6.000 σκύλοι εργάζονται σήμερα στην Amazon όπου κάθε μέρα είναι “Ημέρα Εργασίας Με τον Σκύλο Παρέα”

Το να είναι οι σκύλοι σας σήμερα μαζί σας στο σπίτι είναι υπέροχο, αλλά το να έχεις παρέα κάθε μέρα στη δουλειά σου τον τετράποδο φίλο σου είναι ακόμα καλύτερο.

Σήμερα οι κηδεμόνες σκύλων μπορούν να χαίρονται καθώς διάφορες εταιρείες γιορτάζουν την 20ή ετήσια εκδήλωση “Πάρτε τον σκύλο σας παρέα στη δουλειά”.

Η εκδήλωση, που γίνεται πάντα κάθε Παρασκευή μετά την Ημέρα του Πατέρα, ξεκίνησε από την Pet Sitters International, τον εκπαιδευτικό σύλλογο για επαγγελματίες συντροφιάς σκύλων, ως τρόπος γιορτής για τα δεσποζόμενα σκυλιά αλλά και για την προώθηση υιοθεσιών αδέσποτων σκύλων.

Από το 1999 που ξεκίνησε η “Take Your Dog to Work Day” μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι συμμετέχουν περισσότερες από 300 επιχειρήσεις.Ενώ για αρκετές εταιρείς αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο στο Amazon είναι μέρος της καθημερινότητας.

Στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Seattle οι  υπάλληλοι μοιράζονται το χώρο εργασίας τους με περίπου 6.000 σκυλιά την ημέρα, ανακοίνωσε η εταιρεία στο blog της.

Αυτοί οι τετράποδοι φίλου του ανθρώπου πρέπει να ευχαριστούν για την ευκαιρία απασχόλησής τους στο γραφείο έναν συγκεκριμένο σκύλο, τον Rufus.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων λειτουργίας του Amazon ένα ζευγάρι εργαζομένων έφερε το Welsh Corgi τους στο γραφείο και κέρδισε αμέσως τις καρδιές των συναδέλφων τους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ο Rufus ήταν κανονικά εργαζόμενος και οι “Amazonians” χρησιμοποίησαν το πόδι του για να κάνουν κλικ στους συνδέσμους (links) στην ιστοσελίδα της εταιρείας.  Ο Rufus πέθανε  αλλά η κληρονομιά του παρέμεινε. Η Amazon δηλώνει ότι υπάρχουν σήμερα φωτογραφίες του Rufus γύρω από τους χώρους της 750.000 τετραγωνικών όπου ακόμα και ένα ολόκληρο κτίριο έχει πάρει το όνομα του.

Ο Rufus άσκησε τέτοια επιρροή στη εταιρεία όπου ακόμα και σήμερα εάν κάνετε κλικ σε ένα link που δεν δουλεύει θα προσγειωθείτε σε μια σελίδα σφάλματος στην οποία εμφανίζεται ο Ruffus μαζί με άλλα τρία σκυλιά που ακολούθησαν τα χνάρια του σύμφωνα με την Amazon, η Lucy το λαμπραντόρ, ο Sherriff το ημίαιμο Aussie και το Martin το παπιγιόν.

Ενώ οι  υπαλλήλοι του Amazon απολαμβάνουν καθημερινά τα μεσημεριανά τους γεύματα και τα happy hours κάθε Παρασκευή τα σκυλιά τους έχουν πρόσβαση επίσης σε μερικά ωραία προνόμια. Όχι μόνο μπορούν να περάσουν την ημέρα μαζί με τους κηδεμόνες τους , απολαμβάνουν το φαγητό τους παρέα και επίσης μπορούν να βρούν σκυλολιχουδιές σε κάθε ρεσεψιόν στην εταιρεία.

Η Amazon διαθέτει επίσης έναν μεγάλο χώρο που μπορούν να τρέχουν τα σκυλιά στον 17ο όροφο.  Διαθέτει ψεύτικο πυροσβεστικό κρουνό, χώρους αναψυχής για σκύλους σκύλων και σταθμούς νερού.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει ένα πάρκο για σκύλους χωρίς λουριά όπου τα σκυλιά μπορούν να παίξουν σε βράχους και άλλες κατασκευές. Την ημέρα του Halloween οι υπάλληλοι και οι σκύλοι τους μπορούν να πάνε στον ειδικό χώρο Barktoberfest, όπου θα βρούν κοστούμια σκύλων για μεταμφίεση από το John Snow έως και μονόκερο.

Τώρα, μπορεί να αναρωτιέστε που αναφέρονται όλοι αυτοί οι σκύλοι στο γραφείο; Αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από τη Lara Hirschfield, η “Woof Pack Manager” του Amazon.

Οι σκύλοι στον χώρο εργασίας είναι ένας απρόβλεπτος μηχανισμός σύνδεσης “, λέει η Hirschfield. “Βλέπω υπαλλήλους του Amazon να συναντιούνται καθημερινά στα λόμπι ή στους ανελκυστήρες μας, λόγω των σκύλων τους“.

Μια μελέτη του Κεντρικού Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαπίστωσε ότι η παρουσία ενός σκύλου σε ένα ομαδικό περιβάλλον εργασίας γραφείου ομάδας ενθαρρύνει τα εργασιακά θέματα να είναι πιο συνεργατικά, επικοινωνιακά και φιλικά από ό, τι σε ομάδες ανθρώπων όπου δεν υπήρχε σκύλος.

Παρόλο που ο αριθμός των επιχειρήσεων που επιτρέπει τους σκύλους σε εργασιακούς χώρους εξακολουθεί να είναι αρκετά μικρός Επιπλέον, όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν σκύλους στο γραφείο. Η Εταιρεία Ανθρωπίνων Πόρων στην Αμερική αναφέρει ότι το 7% των εργοδοτών σήμερα επιτρέπει στα κατοικίδια ζώα στο χώρο εργασίας, από 4% που ήταν το 2014.

Πολλές εταιρείες απο το κλάδο της τεχνολογίας διαθέτουν pet friendly εργασιακούς χώρους για να προσελκύσουν τους νέους εργαζομένους,  η Google, η Salesforce και η Etsy είναι μερικές από αυτές. Σύμφωνα με το Glassdoor, οι εταιρείες αυτές μπορεί να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό.  Οι εργασιακοί χώροι που επιτρέπουν να έχετε παρέα σας τον σκύλο σας απαριθμούν 5 ουσιαστικά οφέλη που προσφέρει η εργασία με τον σκύλο μας παρέα: ανακούφιση από το άγχος, ισορροπία εργασίας-ζωής, συνεργασία, ευεξία των εργαζομένων και διατήρηση – πρόσληψη.

Η Hirschfield σημειώνει ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι καινούργιες για την Amazon: “Η Amazon είναι φιλική προς τα σκυλιά από την πρώτη μέρα λειτουργίας της”, λέει στο blog της εταιρείας. “Τα σκυλιά μας προσθέτουν διασκέδαση και δυναμική ενέργεια στον εργασιακό μας χώρο.”

Όσο για τον ιδρυτή και Διευθύνοντα σύμβουλο του Amazon Jeff Bezos, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην έχει σήμερα μαζί του τον σκύλο του αλλά μιας και ξεκίνησε το Ετήσιο Συνέδριο Ρομποτικής της εταιρείας αποφάσισε να βγάλει βόλτα το “νέο” του σκυλί..

Πηγή: cnbc.com