Αποτελέσματα ανεξάρτητων εξετάσεων για τις τροφές σκύλων Purina Beneful

Συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχετικά με τη συλλογική μήνυση  του Frank Lucido εναντίον της Nestlé Purina Petcare Company,όπως είχε ενημερώσει αναλυτικά το allaboutdog :εδώ.

Η ιστοσελίδα wxyz.com(Detroit) δημοσιοποιεί βίντεο με αποτελέσματα ανεξάρτητων εξετάσεων για τις ξηρές τροφές Purina Beneful :

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση υπογράφεται και από άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και η συνολική αποζημίωση που απαιτείται, υπερβαίνει τα 5.000.000 δολάρια.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι έχει περιέλθει σε γνώση της μία ομαδική αγωγή, αλλά χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς, διευκρινίζοντας ότι θα ασκήσει κάθε δικαίωμά της να υπερασπιστεί σθεναρά τη θρεπτική αξία των τροφών της, η οποία υποστηρίζεται από εξαιρετικά αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

“Δεν υπάρχουν θέματα ποιότητας με τη Purina Beneful. Πιστεύουμε ότι η αγωγή είναι αβάσιμη, και έχουμε την πρόθεση να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας και το εμπορικό σήμα μας δυναμικά. H Beneful είχε δύο προηγούμενες κατηγορίες τα τελευταία χρόνια με παρόμοια αβάσιμους ισχυρισμούς, και οι δύο απορρίφθηκαν  από τα δικαστήρια” ανέφερε η δήλωση.

Σε μια άλλη αγωγή που έγινε τον Μάιο , Η Purina και η Waggin LLC συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα αποθεματικό 6.500.000 δολαρίων για την αποζημίωση των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων που πιστεύουν ότι τα ζώα τους βλάφτηκαν  μετά την κατανάλωση από λιχουδιές κυρίως από τη Κίνα.

Αξιωματούχοι του τμήματος Τροφίμων και Φαρμάκων είπαν ότι από τη στιγμή που κατοικίδια κατανάλωσαν λιχουδιές ως επί το πλείστον εισαγώμενες από τη Κίνα, συνδέθηκαν με πάνω από 1.000 θανάτους σκύλων, έγιναν περισσότερες από 4.800 καταγγελίες ασθενειών των ζώων, και ακόμη τρεις περιπτώσεις ανθρώπων που αρρώστησαν μετά την κατανάλωση των προϊόντων.

Η κατηγορία ήταν ανοιχτή σε κάθε καταναλωτή του οποίου το κατοικίδιο ζώο έτυχε να φάει από αυτά τα  προϊόντα πριν εκδωθεί   εθελοντική ανάκληση, τον Ιανουάριο του 2013.  Ωστόσο η εταιρεία δεν παραδέχθηκε ποτέ τη κατηγορία, με την Purina να αναφέρει ότι σε δοκιμές δεν διαπίστωσε μολύνσεις  και ότι οι λιχουδιές ήταν ασφαλείς για κατανάλωση σύμφωνα με τις οδηγίες.

 Όσον αφορά τις πρόσφατες καταγγελίες για τις τροφές Beneful η Purina είπε: «Όπως και άλλες τροφές για ζώα συντροφιάς η Beneful είναι μερικές φορές το θέμα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με γνώμονα την παραπληροφόρηση. Οι οn-line σχολιασμοί  συχνά περιέχουν ψευδείς, ανυπόστατους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς, που προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία και σύγχυση για τους πελάτες μας που προτιμούν τις τροφές Beneful “.

Ο Jeffrey B. Cereghino, δικηγόρος που αντιπροσωπεύει τον Frank Lucido λέει ότι ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με την υπόθεση λόγω του αριθμού παρόμοιων περιστατικών με του Frank Lucido.

«Περιπτώσεις όπως αυτές είναι σημαντικές, γιατί επενδύουμε τόσο πολύ αγάπη και χρόνο στα κατοικίδια ζώα μας μιας και είναι μέρος της οικογένειας μας”  τονίζει ,λέγοντας επίσης “Αυτό που συμβαίνει σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό στις ζωές των ανθρώπων που έχασαν τα κατοικίδια ζώα τους.» 

Πηγές:
http://www.wxyz.com/
http://www.protothema.gr/
http://www.nbcnews.com/