Νέα τροφή σκύλων ψυχρής πίεσης από ιδιοκτήτες με 650.000 ευρώ πωλήσεις σε ένα χρόνο.

Ένας νέο είδος τροφής σκύλων προκαλεί ντόρο στην αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph.

Η Guru, μια νέα start up εταιρεία με έδρα το Appley Bridge, ένα χωριό στο Λανκασάιρ στην Αγγλία, προβλέπεται να κάνει 655.000 ευρώ τζίρο στο πρώτο χρόνο λειτουργίας της με τη δημιουργία ένος νέου είδους τροφής σκύλων “cold pressed” (υψηλής πίεσης – μέθοδος που διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά).

Κηδεμόνες σκύλων ανέπτυξαν τη συνταγή ενώ μαγείρευαν φαγητό στο σπίτι για τα δικά τους σκυλιά. Νέα τροφή σκύλων ψυχρής πίεσης

“Μας αρέσει να μαγειρεύουμε στο σπίτι μας τα δικά μας κρέατα, ψάρια και λαχανικά για τα σκυλιά μας αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο”, είπε ο Andrew.“Γνωρίζαμε ότι και άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να έχουν το ίδιο πρόβλημα και έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα προϊόν τόσο καλό σαν το σπιτικό.”

Ο Andrew και η Lisa Clarker με τα σκυλιά τους στη περιοχή Λανκασάιρ

Η επιχείρηση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους με τη ξηρά τροφή για σκύλους σε δύο μεγέθη και ένα κόκκαλο. Οι ιδρυτές επένδυσαν 197.000 ευρώ για το λανσάρισμα των προϊόντων στην αγορά.

Η τροφή απευθύνεται σε όλες τις φυλές και σε όλα τα σκυλιά από κουτάβια έως υπερήλικα.

Μεγάλο ποσοστό των Βρετανικών σπιτιών έχει σκύλο και η αγορά τροφών σκύλου στη χώρα κυμαίνεται στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ιδρυτές της Guru ελπίζουν να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη τάση για εξανθρωπισμό των τροφών για ζώα συντροφιάς.

Άλλη μια εταιρεία από ιδιοκτήτη σκύλου, η Pooch & Mutt, σημειώνει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της με χειροποίητες ψημένες φυσικές τροφές για σκύλους. Ένα εκατομμύριο Pooch & Mutt τροφές κάθε εβδομάδα ταίζουν σκύλους στην Αγγλία.

“Θαλασσινά και κρέας είναι το αγαπημένο μου φαγητό στο εστιατόριο”, είπε η Κα Κλάρκ. “Ήθελα να φτιάξω μια θρεπτική τροφή σκύλων με μια συνταγή που οι ιδιοκτήτες να την αναγνωρίζουν και να θέλουν να την φάνε και οι ίδιοι.”

Η τροφή σκύλων Guru σκόραρε με 4.9 από τα πέντε αστέρια στο All About Dogs, ένα γνωστό site κηδεμόνα σκύλου που συγκεντρώνει πάνω από 70.000 επισκέπτες από 130 χώρες κάθε μήνα.

Αυτό ώθησε τις εξαγωγές σε Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Pets Corner, η οποία κατέχει 100 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να γίνει ο πρώτος εθνικός “παίχτης” της μάρκας στην Αγγλία.

Οι τροφές Guru παρασκευάζονται στους 44c. με απότομη αύξηση της θερμότητας και για ένα δευτερόλεπτο μπαίνουν σε ψυχρή πίεση ενώ άλλες ξηρές τροφές ψήνονται σε θερμοκρασίες άνω των 200c.

“Μάθαμε ότι η ψυχρή πίεση είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει μια πλήρης τροφή για ζώα συντροφιάς. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ξηρών τροφών για σκύλους, τα συστατικά δεν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες επιζήμιες που μπορεί να καταστρέφουν θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Στην πραγματικότητα στις τροφές ψυχρής πίεσης συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι τροφές παρασκευάζονται προσεκτικά σε θερμοκρασίες μέχρι 44 βαθμούς και μετά υπόκεινται σε ψυχρή πίεση για ένα δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι οι τροφές διατηρούν πολύ περισσότερα από τα φυσικά θρεπτικά συστατικά τους,” αναφέρει η ιστοσελίδα της Guru.

Η τροφή σκύλων κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο στο Continent – ένα από τα μόλις δύο στην Ευρώπη που μπορούν να φτιάξουν τροφές υψηλής πίεσης.

Η start-up επιχείρηση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 290.000 ευρώ κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας της μέσω της ιστοσελίδας της και μέσω τοπικών ανεξάρτητων καταστημάτων, αλλά οι Clarkes ελπίζουν ότι μια επερχόμενη συνεργασία με το αστέρι των media από την χώρα μας  @bellalovesbeau, των “Dogs of Instagram” θα βοηθήσει στην άνοδο των πωλήσεων τους επόμενους μήνες. “Οι πωλήσεις ήταν πολύ καλές ακόμη και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οπότε είμαι πολύ σίγουρος και για το 2016,” είπε ο Andrew.

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube

Δείτε ακόμα: