Οι 13 καλύτερες (και χειρότερες) τροφές για σκύλους [VIDEO]

Με τόσες πολλές και διαφορετικές διατροφικές προτάσεις για τα κατοικίδια, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το σκύλο μας.

Η κτηνίατρος, Dr Caren Becker, δημιούργησε αυτή τη λίστα με τις 13 καλύτερες και χειρότερες τροφές για τη διατροφή του σκύλου μας.Βρείτε που κατατάσετε η διατροφή του σκύλου σας στη παρακάτω λίστα και βάλτε στόχο να ανεβείτε στη λίστα , όπως και όταν εσείς μπορείτε για την υγεία και την ευεξία του τετράποδου φίλου σας.

1. Ισορροπημένη, ακατέργαστη(raw) και σπιτικά φτιαγμένη τροφή είναι το καλύτερο είδος διατροφής που μπορείτε να επιλέξετε για να ταίζετε το σκύλο σας. Αυτή η διατροφή θα πρέπει να είναι ισορροπημένη με κατάλληλες συνταγές και συμπληρώματα (μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο μαγειρικής από τη συγγραφέα εδώ) για να καλύπτονται πλήρως οι διατροφικές ανάγκες του σκύλου ή της γάτα σας. Raw σημαίνει ότι το φαγητό είναι ανόθευτο, (αμαγείρευτο) και εξακολουθεί να περιέχει όλα τα ένζυμα και θρεπτικά συστατικά για το σκύλο,που συνήθως καταστρέφονται κατά το μαγείρεμα ή άλλες μεθόδους επεξεργασίας.Σπιτικά φτιαγμένη είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή εσείς έχετε το πλήρη έλεγχο της ποιότητας των συστατικών της διατροφής του κατοικιδίου ζώου σας. Προτείνετε να υπάρχει αφθονία στη διατροφική ποικιλία και επίσης μπορείτε να αγοράζετε εποχιακά φρούτα και λαχανικά καθώς και πηγές πρωτεϊνών (κρέας) και να τα εναλλάσετε.

2. Η επόμενη καλύτερη τροφή που μπορείτε να ταΐσετε το σκύλο σας  είναι μια εμπορική ακατέργαστη(raw) τροφή. Πρόκειται για τροφή που ετοιμάζει κάποιος άλλος για εσάς.Είναι σημαντικό αυτή η διατροφή να είναι ισορροπημένη και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν τέτοιες τροφές που εισέρχονται στην αγορά και δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί να είναι θρεπτικά πλήρεις. Αυτές οι τροφές συχνά αναγράφουν “Για τη συμπλήρωση ή διαλείπουσα διατροφή”(“For supplementation or intermittent feeding”) στην ετικέτα τους. Θα γνωρίζετε ότι η τροφή που έχετε επιλέξει είναι κατάλληλα ισορροπημένη και περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά όταν στη συσκευασία αναγράφεται “Αυτή η τροφή είναι αποδεδειγμένα θρεπτικά ολοκληρωμένη για όλα τα στάδια ζωής” (“This food has been proven to be nutritionally complete or adequate for all life stages.) Προς το παρόν αυτές οι τροφές διατίθενται από καταψύκτες από μικρές/ιδιωτικές επιχειρήσεις συνήθως, και όχι από μεγάλα καταστήματα προϊόντων κατοικιδίων ζώων.Μπορεί επίσης να βρείτε και online τέτοιες τροφές.

3. Μαγειρεμένη , ισορροπημένη σπιτική τροφή. Πρόκειται για το ίδιο είδος διατροφής όπως στο νούμερο 1 εκτός του ότι έχει μαγειρευτεί.Αυτό σημαίνει ότι κάποιες απο τις θρεπτικές ουσίες έχουν μειωθεί λόγω του μαγειρέματος.

4. Ανθρώπινης ποιότητας κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Αν η ετικέτα σε αυτές τις τροφές δεν αναγράφει ότι τα συστατικά είναι ανθρώπινης ποιότητας,(δηλαδή ότι μπορούν να καταναλωθούν και από ανθρώπους) τότε δεν είναι ανθρώπινης ποιότητας.Αυτού του είδους οι τροφές είναι από τις ακριβότερες που μπορείτε να ταίζετε το κατοικίδιο σας. Η Dr.Caren Becker λέει στους πελάτες της:“Εάν έχετε περισσότερα χρήματα να διαθέσετε αντί του χρόνου σας,μπορείτε να αγοράζετε ανθρώπινης ποιότητας κονσερβοποιημένα τρόφημα για το σκύλο ή τη γάτα σας.. Αλλά αν έχετε περισσότερο χρόνο διαθέσιμο αντί χρήματα, σας συνιστώ να κάνετε μια ισορροπημένη, σπιτική, σωστή διατροφή στην κουζίνα σας με μικρή διαφορά στο κόστος.”

5. Ανθρώπινης ποιότητας ξηρά τροφή. Όπως συζητήθηκε νωρίτερα(δείτε βίντεο παρακάτω) η ξηρά τροφή δεν είναι τόσο κατάλληλη για το σκύλο και τη γάτα σχετικά με την απαιτούμενη υγρασία στη διατροφή τους. Η ανθρώπινης ποιότητας είναι πολύ σημαντική γιατί έχει εγκριθεί ,στη θεωρία, για ανθρώπινη κατανάλωση που σημαίνει ότι δεν περιέχει χαμηλής ποιότητας υποπροϊόντα.

6. Super premium κονσερβοποιημένα τρόφιμα τα οποία μπορεί να βρείτε σε μεγάλα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.

7. Super premium ξηρά τροφή.

8. Κτηνιατρικές-προτεινόμενες κονσερβοποιημένες τροφές. Κτηνίατροι συνιστούν κονσερβοποιημένα τρόφιμα που αγοράστηκαν στο γραφείο ή το ιατρείο του κτηνιάτρου σας ή και αλλού.Τυπικές μάρκες είναι Science Diet, Purina veterinary lines, Royal Canin και Waltham.

9. Κτηνιατρικές-προτεινόμενες ξηρές τροφές.

10. Κονσέρβες με ετικέτες παντοπωλείου.

11. Ξηρές τροφές με ετικέτες παντοπωλείου.

12.Χύμα ξηρά τροφή ή χωρίς ετικέτα. Ο λόγος που αυτό το είδος τροφών για τα κατοικίδια είναι τόσο χαμηλά στη λίστα είναι επειδή έχει προστεθεί ένα συστατικό για να παρακρατείται η υγρασία που ονομάζεται προπυλενογλυκόλη(propylene glycol).Αυτό είναι τρομακτικό συντηρητικό , δεύτερη ξαδέρφη της αιθυλενογλυκόλης που είναι αντιψυκτικό. Ενώ η προπυλενογλυκόλη έχει εγκριθεί για χρήση σε τροφές κατοικιδίων ζώων είναι ανθυγιεινό για σκύλους και γάτες.H Dr Caren Becker  δεν προτείνει να ταίζετε με τέτοιες τροφές που περιέχουν αυτό το συστατικό.

13. Τελευταίο στη λίστα και το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να ταΐσετε το κατοικίδιο ζώο σας είναι μια μη ισορροπημένη, σπιτική διατροφή (ωμά ή μαγειρεμένα).

Η Dr Caren Beker βλέπει έναν αυξανόμενο αριθμό κηδεμόνων κατοικιδίων ζώων στη πρακτική της που νομίζουν ότι κάνουν το σωστό και το καλύτερο ταΐζοντας τα κατοικίδια τους,ας πούμε,ένα στήθος κοτόπουλου με μερικά λαχανικά και νομίζουν ότι είναι εντάξει.Ναι, είναι  σπιτικό φαγητό αλλά η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη.

Κατοικίδια που σιτίζονται με αυτό το τρόπο εμφανίζονται στη κλινική της με ενδοκρινικές ανωμαλίες, σκελετικά θέματα και εκφυλισμό των οργάνων, ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σε ασβέστιο, ιχνοστοιχεία και ωμέγα λιπαρά οξέα.

Διαβάσατε όλο το κείμενο έως εδώ και τώρα που είστε ενήμεροι για τις καλύτερες και τις χειρότερες τροφές για σκύλους, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν είστε ικανοποιημένοι με την απόφαση που έχετε πάρει για τη διατροφή του σκύλου σας.

Αν διαπιστώσετε ότι η διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας είναι χαμηλότερα σε αυτή τη λίστα, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τη περίπτωση της αλλαγής.

Η Caren Beker εξηγεί βασικά για τη διατροφή του σκύλου , ποιές και γιατί είναι οι καλύτερες / χειρότερες τροφές. 

 

Via: The Best (and Worst) Foods For Dogs | The Dogington Post

Cover Photo Credit to : Buddy Tales Pet Photography

 

Texnikoi724