Η ιστορία, η άνοδος και η πτώση της ξηράς τροφής σκύλων

“Η ξηρή τροφή για κατοικίδια κάνει καλό στα δόντια του κατοικίδιου ζώου σας”
“Τα υπολείμματα του τραπεζιού είναι κακά για τα κατοικίδια”
“Η διατροφή με ωμό κρέας θα κάνει το κατοικίδιο ζώο σας μοχθηρό”

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προήλθαν αυτοί οι ισχυρισμοί; Όχι, δεν ήταν από έναν κτηνίατρο του παρελθόντος, αλλά από έναν πωλητή ηλεκτρικών ειδών με εξαιρετικό μυαλό μάρκετινγκ, ο οποίος ήθελε να αλλάξει επάγγελμα και να ξεκινήσει την δική του επιχείρησή του με τροφές για κατοικίδια πριν από περισσότερα από 150 χρόνια.

Αυτή την Κυριακή, η επιτυχημένη σειρά του καναλιού HISTORY CHANNEL με τίτλο “The Food That Built America” ​​που προβάλλεται στο Amazon Prime, την Global TV, την Apple TV και άλλες πλατφόρμες, θα προβάλει το νέο επεισόδιο (σεζόν 4, επεισ. 15) με την ιστορική άνοδο της βιομηχανία τροφών για ζώα συντροφιάς δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εξαιρετική και διάσημη ολιστική κτηνίατρος Κάρεν Μπέκερ προσκλήθηκε ως ειδική για να δώσει τη γνώμη της για την άνοδο και την πτώση πολλών από αυτές τις παγκόσμιες μάρκες.

Fun Fact: για την Purina
Η Ralston Purina Company (η οποία αργότερα έγινε Nestlé Purina PetCare) ήταν ένας αμερικανικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα το Σεντ Λούις του Μιζούρι με σημαντικές συμμετοχές σε ζωοτροφές, τρόφιμα και τρόφιμα για κατοικίδια ζώα, καταναλωτικά προϊόντα και ψυχαγωγία.
Το όνομα “Ralston Purina” ξεκίνησε ως μια συμμαχία μεταξύ της Purina και του ειδικού διατροφής, Dr. Ralston (γνωστός και ως Webster Edgerly).
Το όνομα Purina δημιουργήθηκε χάρη στο σλόγκαν της εταιρείας τότε: «Όπου η αγνότητα είναι υπέρτατη».

Το RALSTON σύμφωνα με τον Dr. Ralston (γνωστός και ως Webster Edgerly) προήλθε από τα R-Regime, A-Activity, L-Light, S-Strength, T-Temperation, -Oxygen και N-Nature.
Ο Dr.Ράλστον ήταν το εγκεφαλικό παιδί ενός κινήματος που ονομαζόταν Ραλστονισμός. Ο Ραλστονισμός ήταν ένα κοινωνικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες του 19ου αιώνα. Απόκτησε περίπου 800.000 ακόλουθους.
«Με τα λόγια του Έντγκερλι: «Ο Ραλστονισμός είναι το μεγαλειώδες κίνημα που μπορεί να ιδρύσει ο άνθρωπος». Ο Edgerly είδε τους οπαδούς του ως τα ιδρυτικά μέλη μιας νέας φυλής, βασισμένης στους Καυκάσιους, και απαλλαγμένη από «ακαθαρσίες». Υποστήριξε τον ευνουχισμό όλων των «αντιφυλετικών» (μη Καυκάσιων) αρσενικών κατά τη γέννηση. Ο Egerly προώθησε ότι κάθε νεαρός άνδρας πρέπει να συμμετάσχει σε μια μορφή δοκιμαστικού γάμου με μια γυναίκα αρκετά μεγάλη ώστε να είναι η γιαγιά του. Ο Edgerly δημιούργησε επίσης τη δική του γλώσσα, που ονομάζεται Adam-Man-Tongue, με αλφάβητο 33 γραμμάτων.
Οι ραλστονίτες έπρεπε να ακολουθούν αυστηρές διατροφικές οδηγίες.

Για παράδειγμα, τα καρπούζια υποτίθεται ότι ήταν δηλητηριώδη για τους Καυκάσιους. Η σωστή διατροφή και η σωστή σωματική άσκηση θα βοηθούσαν τους αναγνώστες να αποκτήσουν προσωπικό μαγνητισμό, που θα τους έδινε έλεγχο στις σκέψεις των άλλων. (κάντε αναζήτηση στο google με την λέξη “Ralstonism” για περισσότερες πληροφορίες)

Το 1956 – Η Ralston Purina καινοτομεί με την κυκλοφορία της πρώτης της ξηράς τροφής για σκύλους μαγειρεμένη υπό πίεση, σε διάφορες μορφές κροκέτας, με αποκλειστική συσκευασία για την αγορά που ονομάζεται PURINA DOG CHOW. Αυτή ήταν η γέννηση της τροφής για κατοικίδια, γνωστή ως κροκέτα ή ξηρά τροφή, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα.
Το 2001, η Ralston Purina εξαγοράστηκε από τη Nestlé, η οποία είχε ήδη στην κατοχή της γνωστές μάρκες όπως οι FRISKIES, FANCY FEAST, ALPO και MIGHTY DOG.

Οι δύο επιχειρήσεις συγχωνεύτηκαν με το εμπορικό σήμα Purina, επεκτείνοντας τις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων διαφημιζόμενη για τη φροντίδα και τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων.

Πηγή:Dr. Karen Becker