Τι δίδαξαν στους ανθρώπους τα σκυλιά για το διαβήτη;

Ενώ σε όλο το κόσμο η εφαρμογή πειραμάτων στα ζώα παραμένει μια αμφιλεγόμενη πρακτική με αρκετούς υποστηρικτές να είναι εναντίον ο Dr.Duncan Ferguson,επικεφαλής ομάδας συγκριτικών βιοεπιστημών και η Dr.Margarethe Hoening, κτηνίατρος,συνεργάστηκαν πρόσφατα με την ομάδα Ted-Ed και δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο με τίτλο: ” Τι δίδαξαν τα σκυλιά τους ανθρώπους σχετικά με το διαβήτη;” 

2_bb_lab

Η ιστορία του ζακχαρώδη διαβήτη χρονολογείται από την Αρχαία Ελλάδα.  Η θεραπεία του είναι σχετικά πρόσφατη και αρχικά κατέστη δυνατή με τη βοήθεια του καλύτερου φίλου του ανθρώπου.

Λόγω κοινών φυσιολογικών χαρακτηριστικών με τους ανθρώπους,αμέτρητες ζωές έχουν σωθεί έως σήμερα μέσω της ανακάλυψης της ινσουλίνης.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε,λένε οι δημιουργοί του βίντεο,μετά από όλα αυτά που έχουν κάνει τα σκυλιά για μας μετά από τόσα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου οποιασδήποτε ιατρικής ανακάλυψης που έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές,το να χρησιμοποιούμε  την ίδια γνώση για να τα βοηθήσουμε,είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.” 

Είμαστε περίεργοι, λένε επίσης, να δούμε την απήχηση της κριτικής φυσιολογίας στην ιατρική με αυτό το τρόπο. Το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα Σεπτεβρίου του 2014 και είχε περίπου 50.000 σχόλια τη πρώτη βδομάδα, σύμφωνα με τον Dr.Ferguson.

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους:

Πηγές:

http://fisher.library.utoronto.ca/

http://vetmed.illinois.edu/

Ted Ed