Λάδι καρύδας και τα οφέλη του στο σκύλο μας.

IMG_4210Σήμερα στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά διατροφικά συμπληρώματα για σκύλους και επικρατεί μία σύγχυση για το τι τελικά είναι καλύτερο να παρέχουμε στη διατροφή του σκύλου μας, για να έχει την υγεία του και να είναι μαζί μας όσο περισσότερα χρόνια γίνεται χωρίς ασθένειες.

Οι περισσότεροι κηδεμόνες σκύλων θα έχουν ακούσει για οφέλη στην υγεία του σκύλου που προσφέρουν διαφόρων ειδών ιχθυέλαια. Ωστόσο υπάρχει ποικιλία ελαίων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη διατροφή του σκύλου σας , το καθένα από αυτά με διαφορετικές δράσεις και πλεονεκτήματα για την υγεία.

Τα περισσότερα από τα οφέλη του λαδιού καρύδας προέρχονται από τα μέσης αλυσίδας τριγλυκερίδια (MCT’s) . Για παράδειγμα, το λαυρικό οξύ στο λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριακές, αντιιικές, και αντιμυκητιακές ιδιότητες. To καπρικό και καπρυλικό οξύ έχουν επίσης παρόμοιες ιδιότητες και είναι περισσότερο γνωστά  για τα αντι-μυκητιακά αποτελέσματά τους. Επιπλέον, τα MCTs μεταβολίζονται αποτελεσματικά παρέχοντας μια άμεση πηγή ενέργειας. Συμβάλουν ακόμα και στην ισορροπημένη  λειτουργία του θυροειδή βοηθώντας υπέρβαρα σκυλιά να χάσουν βάρος και προσθέτουν ενέργεια σε σκυλιά που δεν γυμνάζονται συχνά.

Σύμφωνα με τον Dr.Bruce Fife, πιστοποιημένος διατροφολόγος και ομοιοπαθητικός, το λάδι καρύδας αυξάνει ελαφρά το μεταβολισμό, παρέχει ένα υψηλότερο επίπεδο  ενέργειας και ζωτικότητας, προστατεύει από ασθένειες, και επιταχύνει την επούλωση.  Ακόμα το λάδι καρύδας βελτιώνει το τρίχωμα σε κάθε σκύλο, την πέψη και μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Με το λάδι καρύδας στη διατροφή του ο σκύλος σας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη:The_Health_Benefits_Of_Coconut_Oil_For_Dogs_-_Dogs_Naturally_Magazine

Δερματικά:

 • Βοηθά σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, αλλεργίες από ψύλλους , δερματίτιδες, και φαγούρα στο δέρμα

 • Μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις και βελτιώνει την υγεία του δέρματος.

 • Κάνει το τρίχωμα λείο και γυαλιστερό και το ενυδατώνει.

 • Αποτρέπει την δυσάρεστη οσμή του και αντιμετωπίζει μυκητιακές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της candida.

 • Όταν εφαρμόζεται τοπικά απολυμαίνει κοψίματα και εκδορές, βοηθά στο ξηρό δέρμα και τρίχωμα, προάγει την επούλωση των πληγών,hot-spots και στα τσιμπήματα από έντομα.

Πέψη:

 • Bελτιώνει την πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

 • Bοηθά στην επούλωση των πεπτικών διαταραχών όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και της κολίτιδας.

 • Μειώνει ή εξαλείφει την κακή αναπνοή σε σκύλους.

 • Βοηθάει στην εξάλειψη των τριχομπαλών και του  βήχα.

Ανοσοποιητικό σύστημα, λειτουργία μεταβολισμού, υγεία των οστών.

 • Περιέχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιιικές, αντιμυκητιακές και παράγοντες που εμποδίζουν μολύνσεις και ασθένειες.

 • Ρυθμίζει την ισορροπία της ινσουλίνης και προωθεί την κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς.

 • Βοηθά στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη.

 • Ση μείωση του βάρους και αυξάνει την ενέργεια.

 • Βοηθά στην αρθρίτιδα ή σε προβλήματα συνδέσμων.

Η Dr. Karen Becker επισημαίνει:  “Τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCT) έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν  το μεταβολισμό της ενέργειας στον εγκέφαλο και μειώνουν την συσσώρευση πρωτεϊνών αμυλοειδούς που οδηγούν σε βλάβες του εγκεφάλου σε μεγάλα σκυλιά. Το λάδι καρύδας είναι μια πλούσια πηγή των MCTs. “

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=ND8doiVSLDw[/embedyt]

Προτεινόμενη δοσολογία:  1/4 κουταλάκι του γλυκού για κάθε 4,5 κιλά σωματικού βάρους Χ δύο φορές την ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι όλα τα λάδια καρύδας εμπορίου το ίδιο, εμείς χρησιμοποιούμε βιολογικό,οργανικό λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης και επιβεβαιώνουμε τα θετικά αποτελέσματα του. Το χρησιμοποιούμε επίσης και για σκασίματα ή στις ξερές πατούσες του σκύλου μας.

Δυστυχώς πρόκειται για εισαγώμενο προϊόν εφόσον καμμία ελληνική εταιρεία δεν το παράγει έως σήμερα στη χώρα μας και θα το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων

Αρκετές οργανώσεις διάσωσης σκύλων στο εξωτερικό το προτείνουν επίσης εφόσον επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα με τη χρήση του και σε αρκετά “δύσκολες” περιπτώσεις.

 

Πηγή:www.dogsnaturallymagazine.com