Η Google δείχνει το πιο διάσημο αγώνα έλξης ελκύθρων με σκύλους στο κόσμο.Ιditarod

Κάθε χρόνο στις αρχές Μαρτίου πάνω από 50 χιονοδρόμοι μαζί με εκατοντάδες σκυλιά βρίσκονται στο Anchorage, στην Αλάσκα, για τον περίφημο αγώνα έλξης ελκήθρων από σκύλους Iditarod Trail Dog Race.

Κατά τη διάρκεια 15 περίπου ημερών, οι χειριστές ή mushers, όπως ονομάζονται, διανύουν μαζί με τα σκυλιά τους μια απόσταση 1.600 χιλιομέτρων ανάμεσα σε παγωμένα τοπία έως τη γραμμή τερματισμού στη δυτική ακτή της πόλης Nome.

Δείτε ακόμα: Iditarod 2015 Έλκηθρα Με Σκύλους: O Πιο Δύσκολος Αγώνας Στη Γη (Εικόνες & Video)

Λίγοι έχουν την ικανότητα να τερματίζουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Αλάσκας.

To  Trail Iditarod είναι ένα εθνικό άθλημα που εξελίχθηκε καθώς οι άνθρωποι συνέρρεαν στην Αλάσκα κατά τη διάρκεια του πυρετού του χρυσού το 1890 και το 1900.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η πρόσβαση από τη θάλασσα ήταν αδύνατη λόγω του πάγου και οι μετακινήσεις ακόμα και οι επισκέψεις στα παντοπωλεία ή στο ταχυδρομείο γίνονταν με έλκυθρα έλξης  σκύλων.

Στο ταξίδι της επιστροφής τους μάζευαν χρυσό και γούνες σε όλη τη διαδρομή.

Σε λίγες μέρες πάνω από εκατό έλκηθρα θα ταξιδέψουν σε όλο το εύρος της Αλάσκας διανύωντας περισσότερα από 80 χιλιόμετρα τη μέρα.

Όπως και τότε, στη παλιά Δύση, οι χειριστές  θα σταματήσουν κατά μήκος της διαδρομής για να φάνε, να ξεκουραστούν και να ταΐσουν τα σκυλιά τους.

Το Google Street View παρουσίασε μια σειρά από φωτογραφίες από τη περσινή διοργάνωση προσφέροντας στο διαδικτυακό κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στιγμιότυπα από το χειμερινό αγώνα.

Google Street View Trekker

Ο υπάλληλος της Google με το Trekker κοντά στο σημείο ελέγχου Γκαλένα.

Ένας υπάλληλος της Google φορώντας το Trekker (ένα φορητό σακίδιο εξοπλισμένο με φωτογραφική μηχανή) και αφήνοντας την τεχνολογία Street View της Google μιας και δεν μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία, συνέλαβε μοναδικές στιγμές από το έλκυθρο του πρωταθλητή Iditarod 1985 Dean Osmar.

Η τεχνολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στις  παγωμένες πλαγιές του Mont Blanc στη Γαλλία, τις ρωγμές του Grand Canyon στην Αριζόνα και τα κρυστάλλινα νερά στο  Great Barrier Reef της Αυστραλίας , μεταξύ άλλων.

google-latlong

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube