Αδέσποτος σκύλος έσωσε νεογέννητο στη Ταϊλάνδη

Η σκυλίτσα Νομ Σοντ, το όνομα της οποίας σημαίνει «φρέσκο γάλα», κατάφερε να ειδοποιήσει τους περαστικούς, αλλά και να προστατεύσει το μωρό από άλλους σκύλους. Όπως εξιστορεί ο Νοι Πονγκσακόρν, που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν, επιστρέφοντας στην κατοικία του, παρατήρησε μία αγέλη σκύλων να περιεργάζονται κάτι που έμοιαζε με πακέτο.

Ανάμεσα στους σκύλους ξεχώρισε μία ανοιχτόχρωμη σκυλίτσα, την οποία ο άνδρας γνώριζε καθώς την ταΐζε συχνά και την είχε βαφτίσει «Νομ Σοντ». Τη στιγμή που ο Νοι Πονγκσακόρν πλησίαζε στην αγέλη, η Νομ Σοντ πήρε στο στόμα της το αντικείμενο και το απομάκρυνε από τα υπόλοιπα σκυλιά, τα οποία μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του άνδρα απομακρύνθηκαν.

«Αρχικά πίστεψα ότι ήταν κούκλα, αλλά όταν άκουσα να κλαίει κατάλαβα ότι ήταν ένα κοριτσάκι», δήλωσε ο άνδρας.  Η μικρή έφερε εκδορές και δαγκωνιές από σκύλο, αλλά ήταν ζωντανή. Αμέσως ο άντρας μετέφερε το μωρό σε νοσοκομείο.

Περαστικοί ανέφεραν στα μέσα ενημέρωσης, ότι λίγη ώρα νωρίτερα, μία γυναίκα είχε περάσει και είχε αφήσει κάτι στον δρόμο κοντά σε κάδους απορριμμάτων. Η πράξη της Νομ Σοντ δεν πέρασε απαρατήρητη από την τοπική κοινωνία και η αστυνομία θέλησε να την βραβεύσει δωρίζοντάς της ένα κολάρο, αλλά και ένα ψητό κοτόπουλο. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που εγκατέλειψε το μωρό.

 

Via:koutipandoras