ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ: ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

Ο αδέσποτος σκύλος Όζο, ο οποίος ζει γύρω από το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Μαρία στο Ελ Σαλβαδόρ, έσωσε τους αξιωματικούς που ήταν σε υπηρεσία όταν μία συμμορία κακοποιών επιχείρησε επίθεση στο τμήμα τους.

Η συμμορία σχεδίαζε να επιτεθεί χρησιμοποιώντας όπλα και χειροβομβίδες αλλά ο σκύλος μόλις τους είδε να πλησιάζουν τους επιτέθηκε και υπεράσπισε το χώρο σαν να ήταν το σπίτι του, και τους αστυνομικούς σαν να ήταν η οικογένειά του. Οι εγκληματίες δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους με την πρώτη χειροβομβίδα λόγω της επίθεσης του Όζο, αλλά αστόχησαν τραυματίζοντας τον αδέσποτο σκύλο.

Οι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι ήταν υπό επίθεση όταν πλέον είχαν συμβεί όλα αυτά, και ευτυχώς η αντίδραση του Όζο ήταν άμεση. Οι εγκληματίες διέφυγαν και ο σκύλος μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο.
Το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Μαρία στο Ελ Σαλβαδόρ κάλυψε όλα τα έξοδα νοσηλείας του θαρραλέου σκύλου και του χάρισε το τιμητικό αστυνομικό καπέλο και γιλέκο.

Ένας από τους αξιωματικούς δήλωσε ότι «η άμεση μεταφορά του Όζο στον κτηνίατρο αποδείχθηκε σωτήρια για την ζωή του που ήταν σε κίνδυνο από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο πραγματικός όμως ήρωας είναι εκείνος, που δεν δίστασε στιγμή και μας υπερασπίστηκε σώζοντας έτσι πολλές ανθρώπινες ζωές».

Ο πιστός σκύλος πολλές φορές έχει συνοδέψει τους αστυνομικούς σε κοντινές επιχειρήσεις, ενώ άλλες φορές απλώς κάθεται και “φρουρεί” το τμήμα. Όλοι τους τον αγαπούν και τον φροντίζουν και σίγουρα θεώρησε καθήκον του να τους προστατέψει. Δεν έχει καμμία εκπαίδευση, είναι ένας αδέσποτος σκύλος που είναι πάντα όμως έτοιμος να ανταποδώσει στο έπακρο τα χάδια ή το φαγητό που του προσφέρουν καθημερινά οι φίλοι του.

Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι ο ήρωας τους δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την Κ-9 μονάδα τους γιατί είναι ήδη 9 ετών, μόλις όμως αναρρώσει εντελώς από τον τραυματισμό του θα υιοθετηθεί και επίσημα από έναν από αυτούς και έτσι θα μπει ένα τέλος στη ζωή του στους δρόμους.