3D εκτυπώσεις.Σώζουν ζωές, βοηθάνε τα ζώα!!

mojo_designer_in_cubicleH 3D εκτύπωση καταγράφει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα σε όλο το κόσμο βάζοντας πολλές θετικές υποσχέσεις για το μέλλον.

Βασικά πρόκειται για την τεχνολογία του Star Trek  που σήμερα γίνεται πραγματικότητα.

Είναι η μέθοδος παρασκευής ενός τρισδιάστατου στερεού αντικειμένου οποιουδήποτε σχήματος από ένα ψηφιακό αρχείο. Αυτά τα αντικείμενα είναι εξαιρετικές ακριβείς αναπαραστάσεις (σε επίπεδο submillimetric) και μπορεί να γίνουν από μοντέλο κλίμακας ή σε πραγματικό μέγεθος.

Οι 3D εκτυπώσεις βοηθάνε  αρκετά ζώα με σωματικές αναπηρίες , από μικρό αμαξίδιο, προσθετικά μέλη, νέο ράμφος σε αετό, και άλλες εφαρμογές.  Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα από μερικά τυχερά ζώα που απολαμβάνουν τη ζωή καλύτερα χάρη της τεχνολογίας.

 

3D-τυπωμένο αναπηρικό αμαξίδιο για σκύλο .Bubbles (Trevor Byers)Δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες του Bubbles, Trevor Byers και Elissa Smoak.

Το αμαξίδιο είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό των 3D-εκτύπωση με ίνες άνθρακα,και αερομοντελικά μέρη. Από την εμφάνιση του, ο “Φυσαλίδας” φαίνεται πολύ ευγνώμων για το δώρο.

 

 

 

 

3D-τυπωμένο πόδι σε ένα τρίποδο πρόβατο με το όνομα Felix από το Woodstock Farm Animal Sanctuary.Νέος τρόπος ζωής πλέον για τον Felix  “πήρε οστά” από τα μέλη της Hudson Valley.

 

 

 

 

 

 

Augie(North Carolina State University News)Όταν μια θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε στην ακτή της Βόρειας Καρολίνας με τραυματισμένο πτερύγιο οι μαθητές απο το  North Carolina State University δημιούργησαν ένα ελαφρύ, ευέλικτο 3D-τυπωμένο νάρθηκα που επιτρέπει στη χελώνα να κολυμπά και για να μπορέσει να  θεραπευτεί χωρίς να προκληθεί περαιτέρω ζημιά.

 

 

 

 

Buttercup(Feathered Angels Waterfowl Sanctuary)

Όταν γεννήθηκε αυτή η πάπια ένα από τα πόδια της γύρισε προς τα πίσω και έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Χάρη στο 3D τυπωμένο πόδι, είναι σε θέση να τρέχει και να παίζει πλέον κανονικά με την υπόλοιπη φτερωτή παρέα.

 

 

 

 

 

Stumpy(Savannah Morning News)Οι περισσότερες εργασίες στο δημοτικό περιλαμβάνουν χαρτοκοπτική, αλλά οι μαθητές της  πέμπτης τάξη τουHoward Δημοτικού  Σχολείου στο Savannah, Ga., πήγαν λίγο παραπέρα.Σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα 3D-τυπωμένο προσθετικό  για μια τραυματισμένη χελώνα.

 

 

 

 

Derby(3D systems)

O Ντέρμπι γεννήθηκε με παραμορφωμένα τα μπροστινά πόδια που τον εμπόδιζαν στο περπάτημα και στο τρέξιμο.Ο Tara Anderson  βοήθησε στην ανάπτυξη  3D-τυπωμένου  προσθετικού  και τώρα ο Ντέρμπι είναι κανονικός πρωταθλητής.

 

 

 

 

Oreo (Stratasys)Ο Oreo από το Καναδά.Έπρεπε να του αφαιρεθεί η εξαρθρωμένη επιγονατίδα του  προκαλώντας του οδυνηρό περπάτημα. Ωστόσο ειδικοί στο Κέντρο Ορθοπαιδικής Καινοτομίας σε Γουίνιπεγκ κατάφεραν να εμφυτεύσουν μια  3D-τυπωμένη επιγονατίδα στο πόδι του Oreo.Οκτώ εβδομάδες μετά την εγχείρησή του γύρισε  στο τρέξιμο και στα άλματα χωρίς πόνο.

 

 

 

Holly (CSIRO)Ενδονυχίτιδα είναι μια ασθένεια που προκαλεί πόνο και τη φλεγμονή στις οπλές αλόγων.Και ενώ η Holly μπορεί να έχει την ασθένεια τώρα ζεί πιο άνετα  χάρη σε ένα  3D-τυπωμένο πέταλο τιτανίου  που απορροφά τη πίεση από την  οπλή που είχε το πρόβλημα.

 

 

 

Beauty

Κάποιος πυροβόλησε το ράμφος αυτού του αετού και δεν ήταν να  ζήσει για πολύ. Δεν θα θα μπορούσε ούτε καν να φάει. Με τη βοήθεια 3D εκτύπωσης και το νέο τυπωμένο ράμφος του θα μπορεί να ζήσει κανονικά πλέον.

 

 

 

 

Ο Derby πλέον περπατά και τρέχει, χάρη του 3D εκτυπωτή!!

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=uRmoowIN8aY[/embedyt] sildenafilonlinebuy