Κρήτη : Χανιώτης αντιμέτωπος με πρόστιμο μέχρι 210.000 ευρώ για υπόθεση με αδέσποτα

Μέχρι και 210.000 ευρώ μπορεί να πληρώσει ένας 50χρονος Χανιώτης καθώς τις προηγούμενες μέρες εγκατέλειψε 7 αδέσποτα ζώα ( 30.000 για το καθένα) σε ερημική περιοχή του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι. Ο 50χρονος τα μάζεψε από την περιοχή του Κουμπελί στο αγροτικό του αυτοκίνητο και τα άφησε χιλιόμετρα μακριά από το χωριό μέσα στον καύσωνα.

Ο Φιλοζωικός σύλλογος προχώρησε στην καταγγελία και ο 50χρονος αντιμετωπίζει τώρα συνολικά 7 κατηγορίες για αυτήν την ενέργεια του, αν και τα συγκεκριμένα ζώα τα φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Όσοι έχουν στο μυαλό τους να εγκαταλείψουν αδέσποτο ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τι μπορεί να υποστούν από τον νόμο. Από φυλάκιση έως 5 χρόνια μέχρι μεγάλα χρηματικά ποσά πρόστιμο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετακινεί τα αδέσποτα, εκτός αν θέλει να τα υιοθετήσει ή να τα περιθάλψει και στη συνέχεια να τα αφήσει και πάλι στο σημείο που τα βρήκε. Μόνο ο Δήμος μπορεί να τα μαζέψει αλλά θα πρέπει να έχει και εγκαταστάσεις για να τα φροντίσει.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 50χρονος είναι ιδιοκτήτης σκύλου. Ο λόγος που άφησε στην τύχη του 7 αδέσποτα σύμφωνα με την κα Μπομπολάκη, όπως είπε δεν ήθελε να ενοχλούν άλλα σκυλιά το κανίς του, όταν το βγάζει βόλτα..

neatv.gr