Ο ασυνείδητος φονιάς ξαναχτύπησε στην Αράχωβα,πολλά αδέσποτα ζώα νεκρά.

Πρίν μερικές μέρες είχαμε αναδημοσιεύσει έκκληση βοήθειας από την Αράχωβα για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής (εδώ), που μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Τα συμπαθή τετράποδα, έχουν κατακλύσει τις γειτονιές της περιοχής μας και μερικά από αυτά είναι εμφανές ότι χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Στον γειτονικό μας νομό, στην Φωκίδα, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, ανέλαβε δράση, προσπαθώντας να επιλύσει τουλάχιστον το θέμα της στείρωσης.

Αυτήν την εβδομάδα η συγκεκριμένη  δράση θα γίνει και στην Σαλαμίνα. Όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της, πέρυσι είχαν επισκεφθεί για ανάλογη δράση και την Μύκονο. Γιατί όχι λοιπόν και την Αράχωβα;

Πιστεύω ότι αν κάνει κάποιος σοβαρά και ασχοληθεί  με το θέμα, θα βρεθεί λύση.”

H ΛΥΣΗ ήρθε Μεγάλη Βδομάδα.

Μαζική δηλητηρίαση με θύματα πολλά αδέσποτα ζωάκια.38043249

Ένα τραγικό γεγονός που τώρα περνάει στις Αρχές της πόλης και της δικαιοσύνης, ενώ σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αράχωβα.

Ακολουθεί αναδημοσίευση:


Μια δυσάρεστη κατάσταση, έζησαν πολλοί κάτοικοι σήμερα, στην περιοχή μας, βλέποντας να κείτονται  νεκρά από μαζική δηλητηρίαση , πολλά αδέσποτα ζωάκια.

Στις 26 Μαρτίου όταν είχα επισημάνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα που χρήζουν ιατρικής φροντίδας, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ) , είχα επισημάνει και 2 τρόπους με τους οποίους λύθηκε το θέμα σε άλλες περιοχές. 

Κατόπιν ενημέρωσης μου, εκείνες τις ημέρες και ο Δήμος αλλά και το Α.Τ. Αράχωβας, προέβησαν σε απαραίτητες αρχικές ενέργειες, ώστε το θέμα να προσπαθεί να επιλυθεί. 

Πράγματι το θέμα είχε μπει για το  σημερινό Δ.Σ. (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ).

Επιπλέον είχα ανεβάσει και μια ακόμη  προτεινόμενη δράση που πραγματοποιήθηκε σε μια άλλη περιοχή. (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΕΔΩ).

Δυστυχώς όμως ο γνωστός -άγνωστος, ξαναχτύπησε για πολλοστή φορά στην περιοχή μας, με τον γνωστό αποτρόπαιο τρόπο. 

Για το σημερινό γεγονός σχηματίσθηκε δικογραφία από το Α.Τ. Αράχωβας και κατατέθηκε και μήνυση κατ αγνώστων  από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Τυπικές διαδικασίες , οι οποίες όμως δεν φέρνουν αποτέλεσμα , τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Εντύπωση προκαλεί και η πληροφορία , με το συγκεκριμένο βανάκι που φωτογράφιζε πρωί-πρωί το θλιβερό συμβάν.

Το κακό όμως έγινε όπως και στο παρελθόν έχει επαναληφθεί αρκετές φορές. 

Μήπως τελικά σήμερα υπό το βάρος των εξελίξεων και καθότι το θέμα είναι στο σημερινό Δ.Σ. , πρέπει να παρθεί επιτέλους μια σοβαρή και συγκεκριμένη απόφαση με την οποία θα υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος μηχανισμός που θα δρα άμεσα , όταν γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη αδέσποτων ζώων ;

Εδώ να τονίσουμε ότι δεν επιδιώκουμε μια γραφειοκρατική δράση, αποτελούμενη από μια επιτροπή όπως και στο παρελθόν είχε συσταθεί και μάλιστα πενταμελής κατά την οποία , τις δράσεις της, δεν τις είδαμε ποτέ κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο , πληροφορίες αναφέρουν ότι ξοδεύτηκε ένα σοβαρό ποσό , που προφανώς δεν πήγε για τον σκοπό αυτό…

Όσο για τον ασυνείδητο φονιά …..

Πηγή: http://e-hani.blogspot.com/2015/04/blog-post_6.html#ixzz3WZJkg270