Δήμος Άργους – Μυκηνών:Ταίστρες για τα αδέσποτα ζώα

Με ανακοίνωση του το Φιλοζωικό Σωματείο Άργους «Λάιζα» κάνει γνωστό ο Δήμος Άργους – Μυκηνών τοποθετεί ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής και παράλληλα προχωράει σε στειρώσεις και εμβολιασμούς σκυλιών.

Το σωματείο ζητάει τη συνδρομή των κατοίκων, ώστε να υποδειχθούν στη δημοτική αρχή τα καλύτερα και ασφαλέστερα (από φόλες) σημεία για να μπουν οι ταΐστρες αλλά θα χρειαστούν και εκείνοι οι οποίοι θα φροντίζουν για να τις γεμίζουν με τις τροφές που αγοράζει ο δήμος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών από το Σεπτέμβριο μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Αχιλλέα Μπαντανά στο Σύλλογό μας, ζήτησε τη συνεργασία μας ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αδέσποτων στο Άργος. Το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου είναι μεγάλο και η μέχρι στιγμής η επικοινωνία μαζί του άψογη.

Μετά από πρόταση δική μας παράγγειλε και προμηθεύτηκε 20 ταΐστρες ώστε να μπορούν να σιτίζονται τα αδέσποτα του Δήμου μας. Επίσης ενέκρινε την στείρωση 35 θηλυκών και 4 αρσενικών σκύλων, καθώς και τον παράλληλο εμβολιασμό τους, τα οποία και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τον Αύγουστο έως σήμερα.

Προμηθεύτηκε τροφή (την οποία μας έκλεψαν όπως γνωρίζετε μαζί με τσουβάλια από δωρεές δικές σας), και είναι στη διαδικασία ώστε να παραγγείλει νέες τροφές. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπαντανά, για την πολύτιμη βοήθειά του!

Εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε με δύο τρόπους:

α) να μας προτείνετε σημεία στην πόλη ώστε να τοποθετηθούν οι ταΐστρες (ασφαλή σημεία ώστε να μην κινδυνεύουν να κλαπούν ή να μπουν φόλες)

και β) όποιος μπορεί να αναλάβει τον ανεφοδιασμό τους καθώς εμείς με τα συνεχή περιστατικά και τα λιγοστά άτομα που είμαστε, αδυνατούμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όποιος μπορεί και ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα στο emailτου συλλόγου: laizaargous@yahoo.gr.

 

 

Via