Νέα κάμερα για σκύλους φωτογράφους – Nikon Heartography [Video]

Νέα κάμερα για φωτογράφους σκύλους

Ναι, καλά διαβάσατε..,φωτογραφική μηχανή για σκύλους από τη Nikon.

«Οι φωτογράφοι τραβούν φωτογραφίες για ότι τους αγγίζει συναισθηματικά». «Θέλαμε να βοηθήσουμε και τα σκυλιά να κάνουν το ίδιο.» , λέει η Nikon και παρουσιάζει τη κάμερα Heartography 

Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα λουρί για τη φωτογραφική μηχανή και ένα ειδικό κολάρο.Το κολάρο φοριέται γύρω από το λαιμό του σκύλου, η οθόνη εμφανίζει τους παλμούς της καρδιάς και τους στέλνει στη κάμερα ασύρματα. Η κάμερα εμφανίζει τους παλμούς στην OLED οθόνη. Τα κουμπιά δίπλα στην οθόνη επιτρέπουν στο κηδεμόνα του σκύλου να σετάρει από ποιό όριο παλμών και πάνω θα τραβιούνται φωτογραφίες. Κάθε φορά που ο παλμός της καρδιάς του φωτογράφου σκύλου περνάει το όριο που έχει ρυθμιστεί ανιχνεύοντας συναισθήματα η και δραστηριότητες αρχίζει η λήψη φωτογραφιών.Nikon-Heartography

Όσο περιέργο και να σας φαίνεται η Nikon δεν είναι η πρώτη κάμερα για σκύλους.

Η GoPro πουλάει ήδη την GoPro Fetch, στα 64ευρώ. Εφαρμόζεται στο στήθος του σκύλου για λήψεις στα μπροστινά πόδια» ή στην πλάτη για λήψεις πάνω από το κεφάλι (για τρέξιμο, άλματα κτλ.)

Υπάρχει επίσης το λουρί Orvis Action Camera Dog Harness (αγαπημένη εταιρία με απίστευτα στρώματα σκύλων) που κάνει για GoPros και Sony κάμερες.

Σε αντίθεση με τις εφαρμοζόμενες επιλογές η  Nikon χρησιμοποιεί μια κανονικού μεγέθους
κάμερα που θα είναι πιο βαρειά για τα μικρότερα σκυλιά.

Ακόμα, δεν φαίνεται ότι η κάμερα Heartography μπαίνει στην αγορά. Περισσότερο φαίνεται σαν μια απόδειξη που ήθελε να αναδείξει η Nikon.

Και αυτό πιθανόν είναι κάτι καλό για τους φανατικούς της τεχνολογίας του είδους!

 

Via:yahoo.com,dailymail.co.uk,youtube