Έκλεισε δημοφιλές εστιατόριο με κρέας σκύλου στη Κίνα

Ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια  στη Guangzhou,γνωστή πόλη στη Νότια Κίνα και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας,  έκλεισε  μετά τις αυστηρότερες ρυθμίσεις για τα εστιατόρια και τη πτώση ζήτησης για το κρέας σκύλου.guangzhou-restaurant

 Το εστιατόριο  Sunshine Restaurant, το οποίο άρχισε να προσφέρει πιάτα με κρέας σκύλου στη Huifu West Road το 1963,έκλεισε και την ιστοσελίδα του την ανέλαβε ένα κατάστημα , αναφέρει η  Guangzhou Daily.

Και άλλα εστιατόρια που προσέφεραν μαγειρεμένο κρέας σκύλου και γάτας στις συνοικίες  Yuancun και Panyu σταμάτησαν τη λειτουργία τους φέτος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της προστασίας των ζώων και αρνούνται να φάνε κρέας σκύλου,” αναφέρει κάτοικος της Guangzhou.

Οι υπεύθυνοι διασφάλισης ποιότητας τροφίμων στη Guangzhou έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μην τρώνε κρέας σκύλου για λόγους ασφάλειας και σχεδιάζουν να ενισχύσουν τον έλεγχο των πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας και των πηγών κρεάτων στη πόλη.

 Ο ιδρυτής του εστιατορίου Sunshine ξεκίνησε την επιχείρηση το 1960 όταν η κυβέρνηση της πόλης ενθάρρυνε τη λειτουργία εστιατορίων με τοπικές γεύσεις.

Το Sunshine βραβεύτηκε για το «διάσημο κινέζικο πιάτο» του από τις αρχές της πόλης το 2000.

Το εστιατόριο το επισκέπτονταν συχνά τουρίστες από Ιαπωνία και Νότια Κορέα , ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης Canton Fair  (Διεθνής Έκθεση για Εισαγωγές και Εξαγωγές στην Κίνα).

Κρέας σκύλου παραδοσιακά καταναλώνεται  σε περιοχές της νότιας Κίνας και σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Νότια Κορέα .

Via:www.scmp.com