Αυτό είναι το κουτάβι που επέζησε από τη�� έκρηξη στην Τιαντζίν

Πεκίνο, Κίνα

Κυριολεκτικά από θαύμα επέζησε και μάλιστα χωρίς κανένα τραύμα ένα κουτάβι που βρήκαν τα σωστικά συνεργεία μετά από τρεις ημέρες ερευνών στα ερείπια των κτιρίων της κινεζικής πόλης.Τιαντζίν

Η βιβλικού μεγέθους έκρηξη και οι πυρκαγιές που ακολούθησαν στην Τιαντζίν έχουν συγκλονίσει τόσο την Κίνα όσο και την διεθνή κοινή γνώμη, με το μικρό τετράποδο να μετατρέπεται σε σύμβολο ελπίδας, με την βοήθεια και των social media, όπως αναφέρει το BBC, από όπου και οι φωτογραφίες.

“Διαβάζουμε τόσο πολλές ιστορίες θανάτου και απώλειας, ειδικά για τους πυροσβέστες. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιτέλους υπάρχει μία ιστορία δύναμης και ευγένειας στην Κίνα σήμερα”, προσέθεσε άλλος.

“Πρόκειται για πραγματικό θαύμα το ό,τι το κουτάβι κατάφερε να επιβιώσει από τόσο τρομακτικές εκρήξεις. Ελπίζω να βρει ένα καλό σπίτι”, σχολίασε ένας από τους δεκάδες χιλιάδες του Weibo (κινεζικού αντίστοιχου του twitter) αναδημοσιεύοντας τις φωτογραφίες, όπως και άλλοι σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Δείτε το κουτάβι-σύμβολο που επέζησε από την βιβλική καταστροφή της Τιαντζίν

Αλλος «ανέβασε» στο blog του την ιστορία του κουταβιού, σημειώνοντας ότι το σκυλάκι διασώθηκε από ομάδα ειδικών στα χημικά και δεν άφηνε με τίποτα τους ανθρώπους που το βρήκαν.Οπως σημειώνει, το όνομα που του δόθηκε είναι Σέντζουα, που σημαίνει «βιοχημεία».

‘Οπως έχει γίνει γνωστό, το κουτάβι παραμένει μαζί με τους ειδικούς που το βρήκαν στο χώρο των ερευνών.

 

Πηγή:ethnos.gr