Ντοκυμαντέρ: BBC The Dog Factory [video]

Τα δημοσιογραφικά μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να επέμβουν στη ντροπή της ανθρωπότητας απέναντι στο σκύλο. Με τρόπο που αγγίζει την υπευθυνότητα των Αρχών καταγράφονται και παρουσιάζονται πρόσωπα και καταστάσεις. Ξέρουμε , έχουμε ακούσει, έχουμε δεί .Τα puppy mills όμως είναι εδώ! Η συγκλονιστική εκπομπή του BBC σε βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Το BBC Σκωτίας  ερευνά τον κόσμο, των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, του εμπορίου σκύλων.

Documentary The Dog Factory exposes horrendous cruelty to puppies that is devastatingly common
To κουτάβι με το όνομα  Bane πέθανε 3 μέρες μετά την αγορά του.(Φωτό: BBC)

Το ντοκυμαντέρ φέρνει στην επιφάνεια τη κατάσταση της κουταβοεμπορίας που είναι τραγική στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της metro.co.uk  .

Με μυστικότητα η Samantha Poling ξόδεψε πάνω από έξι μήνες παρακολούθησης και σήμερα φωτογραφίζει ηγετικές φυσιογνωμίες στο παράνομο εμπόριο σκύλων. Τα ευρήματα της θα σας ανακατέψουν το στομάχι.

WARNING: Embargoed for publication until 15/04/2015 - Programme Name: The Dog Factory - TX: 19/05/2015 - Episode: The Dog Factory (No. n/a) - Picture Shows: Dog dealer Bernadette O'Neill - (C) BBC Scotland - Photographer: ***
Η Bernadette O’Neill είναι μια από τις πωλήτριες κουταβιών.(Picture: BBC)

Οι πωλητές χρησιμοποιούν πλαστές ταυτότητες για να πουλάνε τα κουτάβια και μια τέτοια περίπτωση ποινικού αδικήματος που εμφανίζεται στην εκπομπή είναι η Liz Baird , όπου στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και της είχε απαγορευτεί η πώληση σκύλων, αλλά συνέχιζε να είναι ενεργή στη σκηνή της κουταβοεμπορίας.

Σε κάποια φάση πούλησε ένα κουτάβι με το όνομα Bane για σχεδόν 550 ευρώ στη Michaela Harvey η οποία δήλωσε στο BBC ότι η ταλαίπωρη Bane πέθανε τρεις ημέρες αφότου την αγόρασε._82322280_michaelandbaneΑποκαλύπτει : «Ήταν ξαπλωμένη,δεν κουνιόταν καθόλου αλλά ανέπνεε ακόμα. Έβγαλε μια κραυγή.Ήταν ο χειρότερος ήχος που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Ήταν παντού άρρωστη και μόλις πέθανε.»

Η Liz Baird χρησιμοποιούσε διάφορα ψεύτικα ονόματα για να διαφημίσει τα κουτάβια της και το BBC  ήρθε σε επαφή μαζί της στο σημείο αγοραπωλησίας. Η παντελή έλλειψη φροντίδας και συμπόνοιας για τα κουτάβια που πουλάει θα αναστατώσει τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν. WARNING: Embargoed for publication until 15/04/2015 - Programme Name: The Dog Factory - TX: 19/05/2015 - Episode: The Dog Factory (No. n/a) - Picture Shows: Reporter with Sam Poling with puppies in the Furnish Kennels, in Northern Ireland. - (C) BBC Scotland - Photographer: ***

Μια από τις τραγικές ανακαλύψεις της Sam(Φωτό:BBC)

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εκτροφεία στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου σκυλιά και κουτάβια εμπλέκονται σε εμπόριο που πραγματοποιείται σε φάρμα με μπαταρίες. Κουτάβια πεθαίνουν από χημικές ουσίες σύμφωνα με πηγές.  Παρά την εικόνα των εγκαταστάσεων η εκπομπή αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη κατάσταση φαίνεται να μην υπερβαίνει τη νομοθεσία.

Η δημοσιογράφος σε μια από τις ανακαλύψεις της λέει: «Απέναντι από την αυλή με τις σκύλες-μητέρες βρήκα κάτι που έμοιαζε με παλιά, εγκαταλελειμμένα ρυμουλκούμενα.Έκανε παγωνιά  και υπήρχε χιόνι στο έδαφος, αλλά άκουγα κλάμματα.  «Στο εσωτερικό, βρήκα τα νεογνά, μόλις εβδομάδων. Όλα μαζί στοιβαγμένα χωρίς τις μανάδες τους. Απλά νεογνά. Δεκάδες από αυτά, και σε ένα άλλο ρυμουλκούμενο υπήρχαν περισσότερα κουτάβια ».

WARNING: Embargoed for publication until 15/04/2015 - Programme Name: The Dog Factory - TX: 19/05/2015 - Episode: The Dog Factory (No. n/a) - Picture Shows: Dog dealer Brian O'Neill - (C) BBC Scotland - Photographer: ***
Ο Brian O’Neill αρνήθηκε να συμμετέχει στην εκπομπή. (Φωτό: BBC)

Ο Bernadette O’Neill επίσης εκτίθεται ως μη αδειοδοτημένος πωλητής σκύλων που λειτουργεί με ψεύτικο όνομα, ενώ η εκπομπή  επιχειρεί να αντιμετωπίσει τον Brian O’Neill, που είναι διεθνής διακινητής σκύλων. Δεν φαίνονται να συμμορφώνονται με οποιουσδήποτε κανονισμούς που βρίσκονται στο νόμο για την προστασία των ζώων συμπεριλαμβανομένων των βασικών εμβολιασμών.

Παρακολουθούμε με τα μάτια ανοιχτά, αλλά η σημαντική ερώτηση που βάζει η Sam Poling είναι: “Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη; Είναι αυτοί που πουλάνε η αυτοί που αγοράζουν και δημιουργούν τη ζήτηση; Σε οποιαδήποτε περίπτωση τα αθώα θύματα είναι τα σκυλιά και είναι αυτά που αναπόφευκτα υποφέρουν περισσότερο.

The Dog Factory 
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ChAonBhGpqc[/embedyt]

via: metro.co.uk, bbc.co.uk, youtube