Το Spotify διαθέτει playlist για τον σκύλο, τη γάτα ακόμα και για το χάμστερ σου.

Εάν αισθάνεστε ενοχές που αφήνετε τον σκύλο σας μόνο του στο σπίτι το Spotify πλέον είναι σε θέση να βοηθήσει την συνείδηση σας φέρνοντας ένα postcast και μια σειρά από playlists που αποσκοπούν στην χαλάρωση των μοναχικών κατοικιδίων ζώων,

Ο σουηδικός ιστότοπος των μουσικών streaming έχει σήμερα 113 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ ξεκίνησε πρόσφατα μια σειρά από “αλγοριθμικά επιμελημένα” playlist για κατοικίδια ζώα και ένα νέο podcast που αποσκοπεί στο να ηρεμήσει τα σκυλιά που μένουν μόνα τους.

Οι λίστες αναπαραγωγής βασίζονται στις μουσικές προτιμήσεις των συνδρομητών και στα είδη κατοικίδιων ζώων, ενώ το “Favorite Dog Podcast” δημιουργήθηκε με εμπειρογνώμονες σε ζώα για να “βοηθήσει στην άμβλυνση του άγχους”, δήλωσε το Spotify.

Το podcast λειτουργεί σε δύο πεντάωρες εκδόσεις και χαρακτηρίζεται από καθησυχαστικές ανθρώπινες φωνές, χαλαρωτική μουσική και ήχους περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της βροχής.

Οι φωνές των Βρετανών ηθοποιών Ralph Ineson και Jessica Raine μπορεί να ακουστούν γνωστοί στον σκύλο σας από τη σειρά HBO “Game of Thrones” και το δράμα εποχής του BBC “Call The Midwife” αντίστοιχα.

Η Royal Society για την πρόληψη σκληρότητας στα ζώα, η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση ευζωίας των ζώων στην Αγγλία δήλωσε ότι υποστηρίζει το podcast – παρόλο που προειδοποιεί ότι τίποτα δεν θα μπορούσε ποτέ να “αντικαταστήσει την φυσική παρουσία” ενός κηδεμόνα σκύλου.

Γίνεται απλή συνήθεια να αφήνουμε τα σκυλιά μόνα τους και μερικά είδη απαλής μουσικής “μπορεί να χαλαρώνουν τα σκυλιά”.

Ο Neil Evans, ζωγράφος φυσιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Spotify για την ανάπτυξη του podcast, δήλωσε ότι παρέχετε πλέον στα  σκυλιά με «ακουστικός εμπλουτισμός» ο οποίος θα μπορούσε να τα βοηθήσει να επιτύχουν μια πιο «χαλαρή φυσιολογική κατάσταση».

Ο Alex Benjamin, ζωγράφος ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Υόρκ, ο οποίος επίσης εργάστηκε στο podcast, είπε ότι το να παίζει το Spotify σε κατοικίδια ζώα θα μπορούσε επίσης να τα βοηθήσει να απαλύνουν τους “δυνατούς ήχους του εξωτερικού κόσμου όπως η κυκλοφορία αυτοκινήτων, κορναρίσματα ή κάδοι που αδειάζουν . “

Πηγή: cnn.com