Απαλλαγείτε από το σκύλο σας ή θα τον σκοτώσουμε, λένε Κινέζοι αξιωματούχοι.

Κίνα – Πεκίνο

Αν και οι κηδεμόνες σκύλων στη Κίνα έχουν αυξηθεί τελευταία,οι κυβερνητικές αποφάσεις στην ανατολική πόλη Τζινάν είναι ακραίες.

“Δεν επιτρέπεται κανένας να έχει στη κατοχή του οποιουδήποτε είδους σκύλο”, αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις εισόδους πολυώροφων πολυκατοικιών της κοινότητας.“Φροντίστε το εσείς αλλιώς η επιτροπή θα οργανώσει ανθρώπους για να εισέλθουν στο σπίτι σας και να σκοτώσουν το σκυλί επιτόπου”  

” Η κινέζικη  κυβερνητική αρχή δίνει στους ιδιοκτήτες σκύλων μια και μόνο ψυχρή επιλογή: Να απαλλαγούν από τα κατοικίδια ζώα τους, ή θα πάνε στο σπίτι τους και θα τα σκοτώσουν.”

Τρεις κρατικοί υπάλληλοι Luoping Κίνα 2006

Τρεις κρατικοί υπάλληλοι με ξύλινα ραβδιά προσπαθούν να σκοτώσουν έναν σκύλο στη πόλη Luoping στη Κίνα το 2006.

Περιφερειακές κυβερνητικές αρχές έχουν σκοτώσει αδέσποτα ζώα στο παρελθόν, αλλά η εντολή στη πόλη Dayang συμπεριλαμβάνει τώρα και τα σκυλιά που έχουν τσιπαριστεί,έχουν εμβολιαστεί και είναι καταχωρημένα.

Ευθανασίες γίνονται για τη λύσσα,μια ασθένεια που σκοτώνει περίπου 2.000 Κινέζους κάθε χρόνο και οι ρυθμίσεις αυτές παραθέτουν ως λόγους  τη διατήρηση της περιβαλλοντικής υγιεινής και της φυσιολογική ζωή όλων.

Εκπρόσωποι, του επαρχιακού κυβερνητικού γραφείου που απαντούσαν σε τηλεφωνικές κλήσεις,ανέφεραν ότι δεν υπήρχε κανένας διαθέσιμος για να συζητήσει το θέμα. Ωστόσο, ένας εργαζόμενος(που διατηρεί την ανωνυμία του) από την επιτροπή του χωριού Dayang σε μια συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι η εντολή αυτή προέκυψε από τη βούληση της πλειοψηφίας πάνω από 1.000 κατοίκων της περιοχής.

Τα σκυλιά αφοδεύουν παντού  σε όλη τη χώρα και αυτό ενοχλεί τους ανθρώπους“, δήλωσε ο εργαζόμενος. “Πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται γι ‘αυτό εκδώσαμε μια δημόσια προειδοποίηση για να αποφευχθούν παρενέργειες.”

Η εντολή αυτή αποδεικνύει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αδυναμίες στο νομικό σύστημα της Κίνας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις εξουσίες της αστυνομίας και τη προστασία της ιδιωτικής περιουσίας. Επισημαίνει επίσης την έλλειψη των κανόνων σχετικά με τα κατοικίδια ζώα σε δημόσιους χώρους, όπως νόμοι για βόλτα με το λουρί και τα πρόστιμα για τον μη καθαρισμό των περιττωμάτων.

Ενώ η Κίνα έχει νόμους που προστατεύουν τα απειλούμενα είδη, δεν έχει όμως,ακόμα και σήμερα,νομοθεσία για τη κακοποίηση ζώων.

Κινέζοι συχνά εμφανίζονται διχασμένοι ανάμεσα στους λάτρεις των ζώων και εκείνων που βλέπουν τα σκυλιά ως απειλή. Οι σκύλοι ως κατοικίδια ζώα ήταν ουσιαστικά εκτός νόμου κατά τις πρώτες δεκαετίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και καταγγέλθηκε από κομμουνιστές ηγέτες σαν μια αστική “προσποίηση”και σπατάλη πολύτιμων πόρων.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ωστόσο, οι κηδεμόνες σκύλων έχουν αυξηθεί, παρά τους συνεχιζόμενους περιορισμούς για τους μεγαλόσωμους σκύλους στις αστικές περιοχές.Ένα κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων εμφανίστηκε τελευταία στη Κίνα με φιλόζωους να εμποδίζουν,μερικές φορές,μεταφορές φορτηγών προς τις αγορές που εξυπηρετούν ένα μικρό ποσοστό Κινέζων που τρώνε κρέας σκύλου.

Πηγή:theguardian.com Απαλλαγείτε από το σκύλο σας ή θα τον σκοτώσουμε

Δείτε ακόμα:

Προσοχή:Σκληρές εικόνες Αποκάλυψη στη Κίνα: Σκυλιά που σώθηκαν από την Yulin πεθαίνουν τώρα σε “κέντρο” διάσωσης στη Κίνα.

ΑποκάλυψηΣκυλιά που σώθηκαν από την Yulin πεθαίνουν τώρα σε κέντρο διάσωσης στη ΚίναΧιλιάδες σκυλιά που είχαν σωθεί από το βάρβαρο ετήσιο φεστιβάλ βρώσης κρέατος σκύλων,πεθαίνουν τώρα λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών των κινεζικών κέντρων…

 

Κυνομαχίες Μέχρι Θανάτου Στη Κίνα Για Ψυχαγωγία Των Κατοίκων [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Κυνομαχίες μέχρι θανάτου στη Κίνα για τη ψυχαγωγία των κατοίκων 6Ο Hachiko το ποιό πιστό σκυλί στο κόσμο, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους στην Ιαπωνία. Στη Κίνα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο , σκυλιά σφαγιάζονται και μαγειρεύονται στο Φεστιβάλ…

 

Εξελίσσεται Το Φεστιβάλ Βρώσης Σκύλων Στο Yulin Της Κίνας Παρά Τις Διαμαρτυρίες [Video]

YulinYulin , Κίνα  Το ετήσιο φεστιβάλ κρέατος σκύλου στη νοτιο-δυτική Κίνα (Yulin) έχει αρχίσει. Σε έξαλλη κατάσταση η πλευρά των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των…

 

 

Ο Πιο Ακριβός Σκύλος Στον Κόσμο! VIDEO

Screen-Shot-2015-04-16-at-7.24.02-μ.μ.Φέτος, ένα Θιβετιανό Μαστίφ κουτάβι πουλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες για 2.000.000$ στην Κίνα, καθιστώντας το το πιο ακριβό σκυλί που έχει αγοραστεί ποτέ….

Ακολουθήστε μας: