Αποκάλυψη:Σκυλιά που σώθηκαν από την Yulin πεθαίνουν τώρα σε “κέντρο” διάσωσης στη Κίνα

Προσοχή:Σκληρές εικόνες

Αποκάλυψη στη Κίνα: Χιλιάδες σκυλιά που είχαν σωθεί από το βάρβαρο ετήσιο φεστιβάλ βρώσης κρέατος σκύλων,πεθαίνουν τώρα λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών των κινεζικών κέντρων διάσωσης ζώων.

  • Κινέζοι εθελοντές έσωσαν 1,381 σκυλιά από το Φεστιβάλ Κρέατος Σκύλων Yuli τον Ιούνιο. 

  • Αλλά τα 2/3 από αυτά έχουν πεθάνει ή είναι τώρα σοβαρά άρρωστα

  • Το κέντρο διάσωσης υποφέρει από έλλειψη εθελοντών και οικονομική υποστήριξη 

Περίπου τα 2/3 από τα σκυλιά που διασώθηκαν από το φεστιβάλ του Ιουνίου έχουν πεθάνει ή είναι πολύ σοβαρά άρρωστα, αποκαλύπτει μια πρόσφατη έκθεση.

Στο Κέντρο Διάσωσης στο Sanduo που παραμένουν τα σκυλιά που εστάλησαν τον Ιούλιο για φροντίδα,πεθαίνουν καθημερινά λόγω ασθενειών,σύμφωνα με τη  People’s Daily Online.

Η έλλειψη οικονομικής υποστήριξης και εθελοντών φαίνεται να είναι οι κύριες αιτίες.

Βίντεο παρακάτω με σκληρό περιεχόμενο

Around two-thirds of the pooches rescued from China's dog meat festival have died or are seriously sick. Pictured are caged animals waiting to be sold in Yulin

Photo:Σκυλιά σε κλουβιά πρός πώληση στο Yulin

Many Chinese animal lovers, such as the one pictured, have helped to save dogs from Yulin butchers

However, two months after the rescue operation, dogs are dying on a daily basis at the rescue centre in Sanduo, eastern China

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ περίπου 10.000 σκυλιά σφαγιάστηκαν για την αγορά κυρίως αγροτικών περιοχών στη περιφέρεια Γκουανγκξί  λόγω του εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου.

Λίγο πρίν από το φετινό φεστιβάλ μια ομάδα 11 Κινέζων ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων ξόδεψαν 50.000 γιουάν (7.000 ευρώ) για την αγορά 1.381 σκύλων από κρεοπωλεία στο Yulin.

Τα ζώα στάλθηκαν στο κέντρο διάσωσης ζώων  Sanduo Life Guarding Garden στις 4 Ιουλίου.

Στο κέντρο διάσωσης, το οποίο βρίσκεται πάνω από 1.800 χιλιόμετρα μακριά στην ανατολική Κίνα, τα ζώα αυτά – που ονομάστηκαν από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ως «pooches Yulin» – εντάχθηκαν με άλλα 400 υπάρχοντα αδέσποτα σκυλιά.

Ένας εθελοντής γνωστός ως Λάο Μάο, είπε στο Beijing News ότι μόνο 400 σκυλιά από το σύνολο των 1.800 του Ιουλίου παραμένουν ζωντανά.

Πολλά από αυτά πέθαναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διάρκειας 35 ωρών από το Yulin στο Sanduo. Πολύ λίγα από αυτά ήταν τυχερά και υιοθετήθηκαν.

Συνταρακτικά πλάνα των σκύλων σε κλουβιά στο φεστιβάλ Yulin

A group of 11 activists saved 1,381 dogs from the chop and sent them to a rescue centre 1,100 miles away

Many of the rescued animals died during the 35-hour journey out of Yulin, where the festival took place

While volunteers were aplenty at the time of the rescue, only three are still working at the centre today

Δύο μήνες μετά το Φεστιβάλ Yulin οι δωρεές και οι εθελοντές μειώθηκαν δραματικά.

Τον Ιούλιο δεκάδες εθελοντές βρισκόντουσαν καθημερινά στο κέντρο αλλα σήμερα είναι μόνο τρεις και η Chang Fan είναι μία από αυτούς.Παράτησε τη δουλειά της ως αισθητικός και ήρθε στο κέντρο διάσωσης για να βοηθήσει αφού άκουσε στις ειδήσεις την άφιξη των ‘Yulin pooches’ στο Sanduo.

Η Κα Chang  είπε,:“Από τότε που ήρθα εδώ βλέπω σκυλιά να πεθαίνουν καθημερινά” Είπε ότι πολλά πέθαναν κατα τη μεταφορά.Τα άλλα πεθαίνουν καθημερινά από αρρώστειες.Είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα στο ιδιωτικό κέντρο διάσωσης 5.500 τετραγωνικών.

Το ενοίκιο είναι περίπου 68.000 ευρώ και στηρίζεται σε δωρεές για τη καθημερινή λειτουργία του.

Η Κα Chang πρόσθεσε:“Το κέντρο λειτουργεί αυτή τη στιγμή αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο.”

Προσοχή! Σκληρό περιεχόμενο από την αγορά της Yulin

Images taken in Yulin in June showed dogs were crammed so tightly into cages they can barely moveΦωτογραφίες του Ιουνίου από τη Yulin δείχνουν σκυλιά ασφυκτικά στοιβαγμένα στα κλουβιά.

The Yulin festival, which takes place every June, sees numerous innocent animals being slaughtered

As many as 10 million dogs are killed for food annually in China, with up to 10,000 killed for the Yulin festival 

Ωστόσο, κοινωνιολόγοι στην Κίνα πιστεύουν  ότι η διάσωση των «pooches Yulin» έχει περισσότερο συμβολική σημασία απ’ό,τι ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Hu Xiaowu αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Nanjing, δήλωσε:“Σεβόμαστε τις εκστρατείες διάσωσης, αλλά θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε τις λειτουργίες  που απαντάνε αποκλειστά στη δύναμη των πολιτών να εμπλακούν σε θέματα βιωσιμότητας.”

Ο καθηγητής Hu ελπίζει ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταλήξει σε μια λύση για να βοηθήσει τους εθελοντές να σώζουν τα ζώα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τα τελευταία χρόνια, το φεστιβάλ βρώσης σκύλων απέκτησε επικρίσεις στη Κίνα και σε ολόκληρο το κόσμο.

Ακτιβιστές, μαζί με διασημότητες όπως ο Βρετανός  κωμικός Ricky Gervais και το μοντέλο Gisele Bundchen από τη Βραζιλία,απηύθυναν έκκληση για τον τερματισμό της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε ωστόσο, στις 21 και 22 Ιουνίου.

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων από την Κίνα,Yang Xiaoyun, έκανε πρωτοσέλιδα αφού ξόδεψε 61.000 ευρώ για να σώσει 800 σκυλιά από τη σφαγή στη Yulin.

Πηγή:dailymail.co.uk

Ακολουθήστε μας:

@AllaboutDog στο Twitter|Facebook|Google| Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube

Δείτε ακόμα

Yulin 2015 :Η Λίστα Του “Σίντλερ” Της Δασκάλας Από Τη Κίνα. 

Yulin 2015πως κοιτάνε τον σωτήρα τους, τον δικό τους “Σίντλερ“, αυτοί οι ελάχιστοι τετράποδοι πιστοί φίλοι του ανθρώπου που γλύτωσαν κυριολεκτικά στο παραπέντε από τις …Yulin ,

 

 

Εξελίσσεται Το Φεστιβάλ Βρώσης Σκύλων Στο Yulin Της Κίνας Παρά Τις Διαμαρτυρίες [Video]

YulinΚίνα  Το ετήσιο φεστιβάλ κρέατος σκύλου στη νοτιο-δυτική Κίνα (Yulin) έχει αρχίσει. Σε έξαλλη κατάσταση η πλευρά των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των

 

 

Κίνα : Φεστιβάλ Βρώσης Σκύλων #StopYulin2015 

Κίνα (2)Πέρα από τα όρια της βαρβαρότητας Τη διεθνή κατακραυγή συγκεντρώνουν πλέον τα φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Κίνα και όπου χιλιάδες σκύλοι θανατώνονται για να ψηθούν…

 

Κίνα: Οργή Για Την Κατανάλωση Σκύλων Σε Φεστιβάλ

 ΚίναΗ κατακραυγή πήρε παγκόσμιες διαστάσεις Η οργή για ένα ετήσιο φεστιβάλ όπου καταναλώνεται κρέας σκύλων στην Κίνα αυξάνεται κάθε χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά…