Κορωνοϊός: Πεθαίνουν το πρώτο σκυλί στον κόσμο από κορωνοϊό [Video]

Πεθαίνουν το πρώτο σκυλί στον κόσμο από κορονοϊό  σώνει και ντε πληθώρα δημοσιευμάτων των κλίκ και των shaρε.. του φόβου και του πανικού των δίποδων.

Πρόκειται για ένα pomeranian 17 ετών που είχε απασχολήσει προηγούμενα δημοσιεύματα κυρίως με τίτλο:  Σκύλος στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Το σκυλί ανήκε σε μια ασθενή του Covid-19 και ενώ ο σκύλος βρέθηκε αρχικά «ασθενώς θετικός» για τον ιό, δεν έδειξε συμπτώματα και απελευθερώθηκε από την καραντίνα που ήταν το Σάββατο, αφού περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα.

Εκπρόσωπος του τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης της πόλης (AFCD) δήλωσε: “Το τμήμα μας έμαθε από την κηδεμόνα του σκύλου ότι πέθανε στις 16 Μαρτίου. Η κηδεμόνας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει νεκροψία του ζώου για να εξεταστεί η αιτία θανάτου.”

Η υπόθεση απασχόλησε τους λάτρεις των ζώων που ανησυχούν ότι τα κατοικίδια ζώα τους μπορεί να είναι ευάλωτα στη πανδημία ή μπορεί να γίνουν πιθανοί μεταφορείς του ιού SARS-CoV-2.

Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 9.303 ανθρώπους παγκοσμίως αλλά κανένα σκυλί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες και υπεύθυνες πηγές πληροφόρησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Ζώων επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κατοικίδια ζώα μεταδίδουν τον ιό στον άνθρωπο: “Ωστόσο, επειδή τα ζώα και οι άνθρωποι μπορεί μερικές φορές να μοιράζονται ασθένειες … εξακολουθεί να υπάρχει η σύσταση για τους ανθρώπους που νοσούν με τον Covid-19  να αποφεύγουν όσο μπορούν στενές επαφές με ζώα συντροφιάς έως ότου υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για τον ιό.”

Πηγή: South China Morning Post