Επιδημία γρίπης με 5 νεκρούς έως τώρα και πάνω από 1100 άρρωστους σκύλους (Video)

Μεγάλη αναστάστωση έχει προκαλέσει μια πρόσφατη και άγνωστη παραλλαγή επιδημικής γρίπης σκύλων, που μπορεί να επηρεάζει και τις γάτες , με θύματα 5 κουτάβια νεκρά και πάνω από 1100 άρρωστα σκυλιά έως τώρα,σύμφωνα με το NBC.

Η άγνωστη για τα αμερικανικά δεδομένα επιδημία γρίπης,σύμφωνα με ερευνητές των Πανεπιστημίων Cornell και του Ουισκόνσιν,προκαλείται από παραλλαγή  που συνδέεται στενά με ασιατικές παραλλαγές των ιών γρίπης Α Η3Ν2 .

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτός ο ιός έχει εμφανιστεί μόνο στη Κορέα και στη Κίνα ενώ στη δική μας περίπτωση είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στα μέρη μας , στο Σικάγο, λένε.

Κτηνίατροι λένε ότι τα νέα στελέχη του ιoύ είναι περισσότερο λοιμογόνα, κάνοντας τα ζώα να αναπτύξουν τη νόσο γρηγορότερα.

Αμφότερα τα στελέχη του ιού μπορεί να προκαλέσουν υψηλό πυρετό, απώλεια της όρεξης, βήχα,ρινική καταρροή και λήθαργο.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο σοβαρά σε περιπτώσεις που προκαλούνται από τον ιό Η3Ν2.

Επίσημα αναφέρεται  ότι η πρόσφατη επιδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον πέντε σκυλιά έως τώρα και έχει “χτυπήσει”  τουλάχιστον άλλα 1.000.

Ο ιός μπορεί να ζήσει σε υφάσματα,ρούχα και σκληρές επιφάνειες και μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε σκύλο αν το άτομο έχει έρθει σε επαφή με ένα σκυλί που μεταφέρει τον ιό.

Αν και οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, οι κτηνίατροι προειδοποιούν πως το νέο στέλεχος μπορεί επίσης να επηρεάσει και τις γάτες με μια παρόμοια ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος.

Οι κτηνίατροι προειδοποιούν τους  ιδιοκτήτες σκύλων να λάβουν προληπτικά μέτρα κατά της γρίπης και της εξάπλωσης της και συνιστούν την αποφυγή επαφών σκύλο με σκύλο, τις επισκέψεις σε μέρη φιλικά για σκύλους,σε σκυλόπαρκα και κυνοκομεία ακόμα και ταξίδια εκτός συνόρων.

 

Via and more info