Ιατρική κάνναβη τώρα και για άρρωστα κατοικίδια (Video)

Τα καταστήματα κάνναβης για ιατρική χρήση που λειτουργούν νόμιμα σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πλέον και τετράποδους πελάτες.Ιατρική κάνναβη τώρα και για άρρωστα κατοικίδια

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος Quartz , η αγορά ιατρικής κάνναβης στις ΗΠΑ απέφερε έσοδα 2,7 δισ. δολαρίων το 2014, και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χάρη στη διεύρυνση του πελατολογίου.r-MEDICAL-MARIJUANA-FOR-PETS-large570

Στον άνθρωπο, η ιατρική κάνναβη έχει διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει το γλαύκωμα, περιορίζει τη ναυτία που προκαλεί η χημειοθεραπεία και καταστέλλει τη φλεγμονή σε ασθενείς με αρθρίτιδα.

Θα μπορούσε επίσης να μειώνει τον χρόνιο πόνο σε σκύλους και γάτες.

auntie-dolores-treatiblesΗ νεοσύστατη αγορά κάνναβης για κατοικίδια κινείται ωστόσο σε μια νομικά γκρίζα περιοχή, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κανόνες και επαρκείς επιστημονικές ενδείξεις.

Οι κτηνίατροι δεν έχουν δικαίωμα να συνταγογραφούν κάνναβη, και η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στέλνει προειδοποιητικές επιστολές σε ορισμένες επιχειρήσεις να μην προωθούν τα προϊόντα τους ως κτηνιατρικά φάρμακα.

Πηγή:tanea.gr

Βίντεο

 

Διαβάστε σχετικά: Σκύλος Έφαγε Κάνναβη. Σχόλιο Ή Καταγγελία Στο Κηδεμόνα Του [Video]