Πρέπει να πάρετε σκύλο; Νέα Υόρκη Σήμερα

Στη Νέα Υόρκη αυτή είναι η καλύτερη χρονιά για το σκύλο.

Τον Μάρτιο το Υπουργείο Υγείας της πόλης εξέδωσε μια συμβουλευτική ανακοίνωση ότι επιτρέπει τα σκυλιά να βρίσκονται με ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και μπαρ.

prepi-na-parete-skilo-nea-iorki-simera-2Πρόσφατα, o κυβερνήτης Andrew M. Cuomo υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει τα κατοικίδια ζώα να ενταφιάζονται δίπλα στους ανθρώπους τους σε ορισμένα νεκροταφεία.

Όχι απλώς κακομαθαίνουμε τα σκυλιά μας  (τα αφήνουμε ακόμα και να μας  υπαγορεύουν το μέρος όπου ζούμε ), αλλά σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους της Νέας Υόρκης μιλούν για τα κατοικίδια ζώα τους σαν να είναι άνθρωποι, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση .

Πως να το κρύψωμεν άλλωστε; Οι Νεοϋορκέζοι αγαπούν τους τετράποδους φίλους τους.

Ίσως έχετε σκεφτεί να πάρετε ή να κάνετε δώρο ένα κουτάβι στις γιορτές;

Αν δεν ταξιδεύετε, ο χρόνος εκτός εργασίας γύρω από τις διακοπές προσφέρει μια ευκαιρία για να εκπαιδευσετε ένα νέο σκύλο και να σφυρηλατήσετε έναν ισχυρό δεσμό. Οι ειδικοί όμως στέκονται ενάντια στο να δίνονται τα σκυλιά ως δώρα εκτός εάν ο δωρητής είναι επίσης έτοιμος να αναλάβει τη πλήρη ευθύνη για τη φροντίδα τους.

Δεν έχει σημασία η εποχή του χρόνου όμως υπάρχουν κάποια σημεία που θα πρέπει να εξετάζονται πριν πάρει κάποιος ένα σκύλο.

Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνάω με τον σκύλο μου κάθε μέρα;

prepi-na-parete-skilo-nea-iorki-simera“Ανάμεσα στις βόλτες, το τάισμα, την άσκηση, την εκπαίδευση και άλλες ανάγκες φροντίδας πρέπει να περνάτε τουλάχιστον πέντε ώρες (ξύπνιοι) με τον σκύλο σας τη μέρα”, αναφέρει η executive director της Humane Society New York Sandra DeFeo,. Ανάλογα με τη φυλή και την ηλικία του σκύλου, ότι μπορεί να διαφέρουν.

Πόσα χρήματα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα  για τα έξοδα που έχει ένας σκύλος;

“Οι Νεοϋορκέζοι έχουν την τάση να ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα για το σκύλο τους γιατί είναι σαν να ντύνονται οι ίδιοι”, είπε η , ιδιοκτήτρια του Chelsea Kennel Club, ένα pet shop με πλήρεις υπηρεσίες. Αλλά, πρόσθεσε, “πόσα παραπάνω ξοδεύετε είναι στο χέρι σας.” Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων, οι ιδιοκτήτες σκύλων μεσαίου μεγέθους θα πρέπει να εντάξουν στον προϋπολογισμό τους περίπου 1.800$ (1.698 €)   για το πρώτο έτος (μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών και τα παρεπομένων ιατρικών δαπανών).

Είναι το διαμέρισμα μου πολύ μικρό για σκύλο;

prepi-na-parete-skilo-nea-iorki-simera-4“Εάν σας προβληματίζει ότι το μικρό σας διαμέρισμα δεν είναι αρκετά μεγάλο και για τους δυο σας, αυτό δεν είναι πρόβλημα,” αναφέρει η Gail Buchwald, αντιπρόεδρος της ASPCA – “εφ ‘όσον είστε πρόθυμοι να δώσετε χώρο από το κρεβάτι σας και να περάσετε αρκετό χρόνο με τον τετράποδο φίλο σας σε εξωτερικούς χώρους.”